Στικάκια νικοτίνης (snus): Πωλούνται και στα περίπτερα, αλλά και στα φαρμακεία!

Metrosport Team30 Νοεμβρίου 2023

ΣΟΚ έχει προκαλέσει η είδηση ότι τρεις μαθητές, δύο κορίτσια και ένα αγόρι ηλικίας 14 και 15 ετών, χρησιμοποιώντας στικάκια νικοτίνης, εντοπίστηκαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στις τουαλέτες του Γυμνασίου της Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να διακομιστούν στο νοσοκομείο. 

Όπως αναφέρθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται μαρτυρίες από τους μαθητές του σχολείου του Ηρακλείου, οι τρεις έφηβοι είχαν προμηθευτεί από ένα συμμαθητή τους στικάκια νικοτίνης, προκειμένου να κόψουν το κάπνισμα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη χρήση τους φαίνεται πως ζαλίστηκαν, με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο και η Αστυνομία και να μεταφερθούν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Ευτυχώς, οι τρεις μαθητές είναι καλά στην υγεία τους.

Όπως λέει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, Κωνσταντίνος Ανθουλάκης, τα στικάκια νικοτίνης πωλούνται σε περίπτερα, αλλά και σε φαρμακεία. Αναφερόμενος στην υπόθεση των μαθητών με τα στικάκια νικοτίνης, είπε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μεταξύ άλλων: 

«Γνωρίζω ότι αυτά τα προμηθεύονται από φαρμακείο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είπαν ότι ο ένας νεαρός τα προμηθεύτηκε το καλοκαίρι από ένα περίπτερο. Αυτά τα στικάκια είναι για να κοπεί το κάπνισμα, το βάζουμε ανάμεσα στα χείλη και τα δόντια. Δεν ήξερα ότι ήταν μόδα. Ήξερα ότι σε νεαρές ηλικίες χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικά τσιγάρα. Υπάρχει μια έξαρση στις απαγορευμένες ουσίες από τους νέους, το έχουν προβάλει και σαν μόδα. Υπάρχουν οργανωμένες κινητοποιήσεις με ελέγχους από την αστυνομία για να περιορίσουμε την παραβατικότητα, ενώ στοχεύουμε και στην πρόληψη με πολλές δράσεις». Διαβάστε περισσότερα στο www.mynews.gr...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.