Στίγκας: Η τοποθέτηση του προέδρου των Σπαρτιατών για την κύρωση σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού

Metrosport Team04 Οκτωβρίου 2024

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, στην συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης Υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού» ο πρόεδρος της Κ.Ο. ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ Βασίλης Στίγκας, εξέφρασε την αντίθεση του στη σύμβαση για την Αττική Οδό.

«Δεν μπορείτε να λέτε ότι είναι μια καλή σύμβαση. Τα πεπραγμένα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 15 ετών, που έχουμε μπει στα μνημόνια, μας

δείχνουν ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει προστατέψει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Θεωρούμε ότι η σύμβαση για την Αττική οδό δεν είναι

καλή», ανέφερε ο κ. Στίγκας, ενώ αμέσως μετά αναρωτήθηκε: 

«Πώς γίνεται, άνθρωποι της δημόσιας διοίκησης που δεν έχουν δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα, να κάνουν συμβάσεις με σκληρούς επιχειρηματίες; Αναφέρομαι στον υπουργό κ. Χατζηδάκη. Και βέβαια πάντοτε υπάρχουν κάποιες σκιές για δοσοληψίες κάτω από το τραπέζι. Δεν μπορώ να δεχθώ αυτό που λέτε ότι εάν ήταν μικρότερο το κόμιστρο στην Αττική οδό, θα γινόταν μεγάλο μποτιλιάρισμα. Εδώ, στην Αθήνα, είτε πληρώνεις, είτε δεν πληρώνεις η κατάσταση είναι τραγική. Και δρόμοι που δεν έχουν κόμιστρο έχουν μποτιλιάρισμα. Και η Αττική οδός, που ο κόσμος χρυσοπληρώνει για την όποια διαδρομή, έχει μποτιλιάρισμα σχεδόν όλη την ημέρα».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» αναφερόμενος σε δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ“, σημείωσε: «Διαβάζουμε πως “αντιδράσεις σημειώθηκαν από την τουρκική πλευρά, η οποία κάνει λόγο για “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο και “νησιά, νησίδες, βράχους των οποίων η κυριαρχία δεν έχει εκχωρηθεί στην Ελλάδα από τις διεθνείς συνθήκες”. 

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απαντά ότι “πολιτικοποιείται ένα αμιγώς περιβαλλοντικό ζήτημα”. Μα, πάμε καλά; Περιβαλλοντικό ζήτημα είναι η ευθεία αμφισβήτηση της διεθνώς κατοχυρωμένης κυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά της, στις νησίδες και τους βράχους; Περιβαλλοντικό ζήτημα είναι το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια; 

Περιβαλλοντικό ζήτημα είναι η ΑΟΖ; Και οι συνθήκες και συμφωνίες που έχουμε υπογράψει με την ίδια την Τουρκία παρακαλώ και που ορίζουν και διέπουν τα σύνορα μας με τη γείτονα; Περιβαλλοντικό ζήτημα και αυτές; Αφήστε που, με αυτό τον τρόπο, η Τουρκία η ίδια αμφισβητεί ουσιαστικά τις ίδιες τις συμφωνίες που έχει υπογράψει. Κατά την πάγια τακτική της διεκδικεί τα πάντα, ενώ αμφισβητεί και την συνθήκη της Λωζάνης και το δικαίωμα της άμυνας των νησιών μας».

Παράλληλα, ο κ. Στίγκας σχολίασε, μεταξύ άλλων, για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: 

«Το ελάχιστο θα ήταν η ακύρωσή του, κάτι που θα άνοιγε ουσιαστικά το δρόμο για συνομιλίες οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών. Γιατί περιορίζει ακόμη και την Κρήτη. Της αναγνωρίζει μόνο τα χωρικά ύδατα των έξι μιλίων και πέραν αυτών θεωρεί ότι ασκεί η Τουρκία κυριαρχικά δικαιώματα. Παράνομο και ανυπόστατο το τουρκολιβυκό, αλλά η Τουρκία το θεωρεί έγκυρο και το εφαρμόζει. Και τολμάνε οι Τούρκοι, με την ανοχή της Αθήνας, να μας απειλούν, ώστε να μην επεκτείνουμε από τα 6 μίλια στα 12 νότια της Κρήτης. Με φοβικό σύνδρομο δεν πάει μπροστά η Ελλάδα, η οποία με το δεύτερο, μάλιστα, τελεσίγραφο του κ. Φιντάν, η Ελλάδα υποχώρησε στο ζήτημα των θαλασσίων πάρκων».

  Όσον αφορά τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» ανέφερε: 

«Δεν μας αξίζει κάθε χρόνο να καιγόμαστε σαν τα ποντίκια, να χάνονται χιλιάδες στρέμματα πολύτιμου δάσους, και να ακούμε αστείες δικαιολογίες για κλιματική κρίση. Και δεν μας έφταναν οι φωτιές το καλοκαίρι, είχαμε και την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στο νομό Κορινθίας, που έκαψε πάνω από 65.000 στρέμματα και το πιο τραγικό είναι ότι χάθηκαν στις φλόγες δύο νέοι άνθρωποι που άφησαν πίσω τους γυναίκες και ορφανά.

Και αυτή η μεγάλη πυρκαγιά έγινε στο τέλος του Σεπτεμβρίου αιφνιδιάζοντας την κυβέρνηση από τον λήθαργό της. Στην Κόρινθο οι στάχτες κάλυψαν το επιτελικό κράτος της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Και πώς η κυβέρνηση των αρίστων αντιμετώπισε την κατάσταση; Μα με το 112 που το χρησιμοποιεί συνεχώς, λες και από μόνο του λύνει τα προβλήματα».

Τέλος, ο κ. Στίγκας εξαπέλυσε πυρά κατά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Πριν από λίγες

ημέρες από γνωστό δημοσιογράφο και πρώην συνεργάτη του Βελόπουλου έγιναν σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο που λειτουργούσε ο συγκεκριμένος αρχηγός και πως έστηνε συκοφαντίες και δολοφονίες χαρακτήρων μέσα από το κανάλι του. Είχα καταγγείλει και εγώ αυτές τις μεθοδεύσεις. Με έβριζαν χυδαία από αυτό το κανάλι και από τον ραδιοφωνικό σταθμό. Από την συχνότητα που του έχει παραχωρήσει το κράτος για ενημέρωση των πολιτών και όχι για βρώμικες ενέργειες κατά πολιτικών αντιπάλων».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.