Στέλιος Αγγελούδης: Νέα Διοίκηση με δημοκρατική λειτουργία, χρηστή διοίκηση και δημόσια διαβούλευση

Metrosport Team20 Ιουλίου 2023

Επτά βασικές προτεραιότητες του για την επόμενη ημέρα της Θεσσαλονίκης παρουσίασε σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου ο υπ. δήμαρχος της πόλης Στέλιος Αγγελούδης.

Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», το πρόγραμμα του το οποίο θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένα στα τέλη Αυγούστου θα έχει διττό στόχο, να αντιστρέψει την παρακμή και την αδράνεια και να συντονιστεί η Θεσσαλονίκη με το μέλλον που της αξίζει και δικαιούται.

Δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στη διαφάνεια, στη λογοδοσία, στον ορισμό στόχων και βάσει αυτών στην αποτελεσματικότητα, ο κ. Αγγελούδης ανέλυσε τις πρωτοβουλίες του συνδυασμού του στην Καθαριότητα, στο Κυκλοφοριακό, στην προστασία του Περιβάλλοντος, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, αλλά και στο νέο μοντέλο Διοίκησης που θέλει να εισαγάγει. Επιγραμματικά ως σημεία αναφοράς επισημαίνονται:

  • · Εντατικός καθαρισμός της πόλης από σκουπίδια και μουτζούρες
  • · Υλοποίηση 1000 νέων θέσεων στάθμευσης κάθε χρόνο
  • · Πλατεία Ελευθερίας (επικαιροποίηση και δημοπράτηση)
  • · Πλατεία Διοικητηρίου (ολοκλήρωση μελέτης)
  • · Πεζοδρόμηση Αγίας Σοφίας (επικαιροποίηση και δημοπράτηση)
  • · Μελέτες μεγάλων αστικών παρεμβάσεων: Περιφερειακή Τάφρος, οδός Εγνατία, οδός Αγίου Δημητρίου, οδός Λαμπράκη, οδός Γιαννιτσών, πλατεία Δημοκρατίας
  • · Άνω Πόλη: παρεμβάσεις για την ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα της περιοχής (τοπικές αναπλάσεις, ιστορικοί περίπατοι, ανάδειξη σημείων θέας και επαναλειτουργία διατηρητέων κρηνών.)
  • · Κατασκευή κλειστού συγκροτήματος στίβου
  • · Κατασκευή Νεανικού Πολυχώρου Πολιτισμού
  • · Ολοκληρωμένο πρόγραμμα φροντίδας για τα αδέσποτα

Ιδιαίτερα όσον αφορά στον ευαίσθητο τομέα της Καθαριότητας, ο κ. Αγγελούδης τόνισε πως στόχος του είναι να αλλάξουν τα πάντα, εξαγγέλλοντας μάλιστα την εισαγωγή ενός νέου θεσμού. «Εγκαινιάζουμε τον Επόπτη Δημοσίου Χώρου σε κάθε γειτονιά, με αρμοδιότητα την καταγραφή και αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων καθαριότητας, συντήρησης κοινοχρήστων χώρων, οδοφωτισμού και πρασίνου. Θα είναι ο άνθρωπος του Δήμου για τους πολίτες, σε άμεση επικοινωνία με τον πολίτη. Συγκεκριμένα: θα ρίξουμε στη μάχη της καθημερινότητας 100 επίλεκτα στελέχη στις 24 Συνοικίες του δήμου. Υπό την εποπτεία του δημάρχου, τα προβλήματα της καθημερινότητας θα αντιμετωπίζονται άμεσα, με τρόπο αποτελεσματικό, χωρίς περιττή γραφειοκρατία».

Στον τομέα του Πολιτισμού ο κ. Αγγελούδης έκανε λόγο για συγκεκριμένες παρεμβάσεις και καινοτόμες δράσεις, όπως την καθιέρωση του Διαρκούς Φεστιβάλ πόλης. «Καθιερώνουμε την Κάρτα Πολιτισμού, για την πρόσβαση όλων στα μουσεία και τα θέατρα της πόλης. Thess Non-Stop Festival: Καθιερώνουμε το Διαρκές Φεστιβάλ Πόλης, με πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ιδρύουμε το Φεστιβάλ Σολίστ, που θα συνδέει το μνημειακό πλούτο της πόλης με μεγάλα επικοινωνιακά και πολιτιστικά γεγονότα, με έμφαση σε διεθνείς δημιουργούς, που θα καθιερώσουν την πόλη ως σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό υψηλού επιπέδου. Ενισχύουμε και εμπλουτίζουμε το θεσμό των Δημητρίων, με έμφαση στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία της πόλης» υποστήριξε ο υπ. δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Διαφάνεια, λογοδοσία και ανοικτή διαχείριση» είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου διοίκησης που πρεσβεύει ο Στέλιος Αγγελούδης. Όπως είπε, «μας ενδιαφέρει η γνώμη των πολιτών, χρειαζόμαστε τις προτάσεις τους και τους οφείλουμε απαντήσεις για το έργο μας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αγγελούδης υπογράμμισε πως οι αξίες της «Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη περιγράφονται από το τρίπτυχο: Δημοκρατική λειτουργία, χρηστή διοίκηση και δημόσια διαβούλευση.

«Διεκδικούμε μια διοίκηση με περισσότερη Διαφάνεια, περισσότερη Εμπιστοσύνη περισσότερη Συμμετοχή και περισσότερη Συλλογικότητα» σημείωσε.

Στην κατεύθυνση της κατοχύρωσης της άμεσης επικοινωνίας των δημοτών με το δήμαρχο, καθιερώνεται η «ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ», ο οποίος θα βρίσκεται στη διάθεση κάθε πολίτη, για να ακούσει όσα τον απασχολούν και να δίνει άμεση απάντηση. «Δημιουργείται επίσης η ψηφιακή εφαρμογή «ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟ» που θα προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα να στείλουν ερωτήσεις στις δημοτικές υπηρεσίες, ζητώντας πληροφορίες και ενημέρωση για διάφορα ζητήματα».

Αναφερόμενος στο έργο της νυν δημοτικής αρχής, ο κ. Αγγελούδης έκανε λόγο για έναν «αόρατο εδώ και 4,5 χρόνια δήμαρχο που ασχολούνταν αποκλειστικά με τις δημόσιες σχέσεις». «Ακόμα και σήμερα, συνέχισε, «στις προεκλογικές εμφανίσεις που κάνει αναφέρεται σε έργα και ευθύνες άλλων, σαν να μην είναι εκείνος δήμαρχος». Η κατάσταση του Δήμου κατά γενική ομολογία είναι τραγική. Εγκατάλειψη, και αδιαφορία. Και μια πόλη αφημένη στην τύχη της», σχολίασε ο υπ. δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.