Στεάουα: Τα γενέθλια του Χαραλάμπους και ο “ακριβός” Μπιρλίτζεα εν όψει Τούμπας

Γιάννης Πάγκος27 Σεπτεμβρίου 2024

Η Στεάουα του προπονητή, Ηλία Χαραλάμπους άρχισε με νίκη τις υποχρεώσεις της στη League Phase του Europa League, με τη νίκη με 4-1 στο παιχνίδι με τη Ρίγα, στο Βουκουρέστι. Για τον 44χρονο Κύπριο τεχνικό της ρουμανικής ομάδας ήταν μια νίκη που τη χρειαζόταν καθώς η Πρωταθλήτρια Ρουμανίας έχει κάνει ένα μετριότατο ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα με (μόλις) δύο νίκες σε 9 παιχνίδια. Έχει ακόμη 4 ισοπαλίες και 3 ήττες. Ο Χαραλάμπους είχε γενέθλια στις 24 του μηνός, παραμονή του αγώνα.
Στη συνέντευξη Τύπου μάλιστα, πριν από το παιχνίδι, δέχθηκε ερώτηση για αυτό και μεταξύ άλλων, είπε: “Κάθε φορά που έχω γενέθλια συνειδητοποιώ ότι ο χρόνος “πετάει” και πρέπει να απολαμβάνουμε κάθε μέρα, κάθε στιγμή. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω. Πότε ήμουν παίκτης και έπαιζα και μου φαίνονταν μεγάλοι οι 44χρονοι. Και τώρα, είμαι 44χρονος και νιώθω νέος. Να είμαστε υγιείς, είναι το μόνο που μπορώ να πω και να απολαμβάνουμε την κάθε μέρα και την κάθε στιγμή”. Τα δύο γκολ του Ολάρου και ο Μπιρλίτζεα.

Η Στεάουα νίκησε. Μπορεί ο Ντάριους Ολάρου να πέτυχε δύο γκολ, στον ρουμανικό Τύπο όμως δίνεται μεγαλύτερη έκταση στον Ντάνιελ Μπιρλίτζεα που άνοιξε το σκορ. Ο λόγος είναι απλός…

Η μετεγγραφή των 2 εκ. ευρώ στις αρχές Σεπτεμβρίου

Αυτό ήταν το δεύτερο παιχνίδι για τον 24χρονο Ρουμάνο επιθετικό. Επαιξε στην κορυφή της επίθεσης και από πίσω είχε μια τριάδα με τους Στεφανέσκου και Μικουλέσκου (δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα) και τον Ολάρου, σε ρόλο επιτελικού μέσου. Ο Μπιρλίτζεα είχε κάνει το ντεμπούτο του, λίγες μέρες πριν, στο παιχνίδι Πρωταθλήματος με την Πετρολούλ, τότε όμως είχε γίνει αλλαγή στο ημίχρονο. Η Στεάουα πλήρωσε 2 εκ. ευρώ στην Κλουζ (συμπαίκτης εκεί με τον Ταχτσίδη) για να τον αποκτήσει με τη μετεγγραφή να ανακοινώνεται στις 3 Σεπτεμβρίου. Η Κλουζ (με την οποία πήρε Πρωτάθλημα το 2022) πούλησε 2 εκ. τον Μπιρλίτζεα, έναν παίκτη για τον οποίον είχε δώσει 100.000 ευρώ για να τον αποκτήσει από την Τέραμο, ομάδα Γ’ Κατηγορίας της Ιταλίας, τον Ιανουάριο του 2022. Μετά το παιχνίδι με τη Ρίγα και τη νίκη της Στεάουα με 4-1, ο Μπιρλίτζεα, στις δηλώσεις που έκανε, είπε μεταξύ άλλων… “μπήκα στο χορτάρι για να χαρεί η μητέρα μου, να χαρεί η κοπέλα μου που ήταν στις κερκίδες. Ήθελα να δείξω ότι δεν είμαι αυτός από τον τελευταίο αγώνα”, εννοώντας το παιχνίδι με την Πετρολούλ.

Ηασπίδατου Χαραλάμπους στον τερματοφύλακα, Ταρνοβάνου

Η Στεάουα βέβαια έχει -διοικητικά- ισχυρό άνδρα τον εκρηκτικό, Τζίτζι Μπεκάλι. Συχνά, δεν διστάζει δημοσίως να λέει πράγματα που γίνονται θέμα στον Τύπο. Μετά το πρόσφατο παιχνίδι με την Πετρολούλ για το Πρωτάθλημα, άσκησε κριτική στον τερματοφύλακα της ομάδας, Στέφαν Ταρνοβάνου για τη φάση που η Στεάουα δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 90’+4’. Μετά όμως, πήρε το μέρος του Ταρνοβάνου και είπε ότι έγινε φάουλ στον τερματοφύλακα. Για τον "πορτιέρε" πάντως της Στεάουα και διεθνή (στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Λιθουανία για το Nations League, στις 9 Σεπτεμβρίου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μιρτσέα Λουτσέσκου τον είχε βασικό), σηκώθηκε αρκετή "σκόνη".Τόσο που ο Χαραλάμπους πριν από το παιχνίδι με τη Ρίγα (στο οποίο ο Ταρνοβάνου ήταν βασικός) δέχτηκε ερώτηση για τον τερματοφύλακά του. Η ερώτηση είχε να κάνει με το αν ο Χαραλάμπους ανησυχεί για την κατάσταση που βρίσκεται ο Ταρνοβάνου σε αυτό το διάστημα ενώ είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στη Ρουμανία και αν εμπνέει εμπιστοσύνη. Στην απάντησή του ο Κύπριος τεχνικός υπερασπίστηκε με ξεκάθαρο τρόπο τον τρόπο τον τερματοφύλακά του. “Εννοείται για το αν δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ενώ του γίνεται φάουλ; Αν του γίνεται φάουλ και δεν το σφυρίζουν, κάποιος άλλος δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και όχι ο Ταρνοβάνου. Για μένα, είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στη Ρουμανία. Νιώθουμε πολύ ασφαλείς με τον Ταρνοβάνου”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.