Σταυρίδης: «Η φάση του Ρέτσου είναι ξεκάθαρα πέναλτι-Ο κανονισμός δεν μιλάει για... δύο χέρια!»

Metrosport Team08 Οκτωβρίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην διαιτητής και νυν αναλυτής, Γιάννης Σταυρίδης κάνοντας τη δική του τοποθέτηση αναφορικά με την πολυσυζητημένη φάση αναφορικά με το αν ήταν ή όχι πέναλτι το άγγιγμα της μπάλας  με τα δύο χέρια από τον Ρέτσο, στο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: «Όσον αφορά τη φάση του ντέρμπι με τον Ρέτσο, ο κανονισμός είναι σαφής. Ο ποδοσφαιριστής πιάνει τη μπάλα όχι με το ένα χέρι αλλά με τα δύο χέρια! Όσο ακούσιο και να είναι ένα χέρι, είναι δύο χέρια σε αυτή την περίπτωση.

 Ο κανονισμός μιλάει για ένα χέρι, ποτέ για χέρια. Όταν κάποιος ποδοσφαιριστής έστω και άθελά του χρησιμοποιεί και τα δύο χέρια, είναι παράβαση. Στην προκειμένη περίπτωση είναι μέσα στη μεγάλη περιοχή, άρα έχουμε πέναλτι και κίτρινη κάρτα.

Για μένα είναι ξεκάθαρο αυτό και γνωρίζω το feeling εκείνης της στιγμής, γιατί έχω παίξει και μπάλα. Είναι μια απρόσεκτη στιγμή του Ρέστου, που έχει τα χέρια στους ώμους του αντιπάλου. Εκεί η μπάλα έρχεται και εφάπτεται στα δύο χέρια. Είναι μια στιγμιαία φάση του αμυντικού, είναι όμως μέσα στην περιοχή οπότε έπρεπε να δοθεί πέναλτι και κίτρινη κάρτα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.