Σταθόπουλος: «Πιο δύσκολα τα πράγματα με συνθετικό χλοοτάπητα για τον ΠΑΟΚ- Ερωτηματικό ο Άρης»

Metrosport Team21 Σεπτεμβρίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο προπονητής Στάθης Σταθόπουλος, κάνοντας τις δικές του προβλέψεις για τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις των Ελληνικών ομάδων στους ομίλους αλλά και τη πορεία τους στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95,5: Αρχικά, στάθηκε στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ελσίνκι: «Τα παιχνίδια της Ευρώπης έχουν άλλο κίνητρο και άλλο στόχο για το αποτέλεσμα. Το πρωτάθλημα είναι ο πρώτος στόχος των ομάδων. Όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα για το ΠΑΟΚ».

Αναφορικά με τον πλαστικό χλοοτάπητα της Ελσίνκι: «Αυτά τα γήπεδα προσομοιάζουν πολύ με το φυσικό χόρτο, όμως είναι κάτι το διαφορετικό. Έχει άλλη συμπεριφορά η μπάλα και το τρέξιμο των παικτών. Άλλο γκελ για τους τερματοφύλακες, είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα. 

Για τις αλλαγές που θα πρέπει να κάνουν οι προπονητές, εξαιτίας των συνεχόμενων παιχνιδιών: «Το ροτέισιον έχει ως στόχο πάντα την νίκη. Γίνεται αναγκαστικά και συνδυάζεται με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και αργότερα με το κύπελο. Πρέπει όλες οι ομάδες να έχουν πολλούς περισσότερους ετοιμοπόλεμους παίκτες, από αυτούς που εμείς θεωρούμε ως βασικούς. Ο προπονητής ξέρει πολύ καλύτερα, σε συνεργασία με το τιμ του».

Για το sold out του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, αλλά και τις διαφορετικές απαιτήσεις που έχουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια για όλες τις ομάδες: «Η Βιγιαρεάλ είναι εμπορική ομάδα, θέλει να τη δει ο κόσμος. Αυτά είναι παιχνίδια που βάζουν τις ελληνικές ομάδες σε ένα διαφορετικό επίπεδο από το δικό μας. Πρέπει να πιάσουν αποδόσεις κοντά στο μέγιστο που μπορούνε. Αλλιώς δεν μπορούνε να έρθουν επιτεύγματα. Έχουμε να αντιμετωπίσομε πολύ καλούς αντιπάλους, που παίζουν σε πολύ καλύτερα πρωταθλήματα από εμάς και σε πολύ πιο υψηλούς ρυθμούς.

Δεν φτάνει να είναι ισχυρές οι Ελληνικές ομάδες, χρειάζονται και πολύ καλό πρωτάθλημα για να είναι συνεχώς σε ρυθμούς Ευρώπης. Εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο διαφορετικά.

Όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί και πράγματι ισχυροποιούνται έναντι των υπόλοιπων ομάδων του πρωταθλήματος. Θα εξαρτηθεί και από τη διαχείριση του υλικού».

Για το ερχόμενο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό: «Ένα ντέρμπι της Αθήνας, θα είναι πολύ δύσκολο, ανεξάρτητα από το σημερινό ευρωπαϊκό αποτέλεσμα. Θα είναι μια διαφορετική ΑΕΚ αυτή που θα παίξει Ευρώπη με αυτή που θα παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό. Θα είναι διαφορετική η σύνθεση. Είναι διαφορετικός και ο βαθμός δυσκολίας».

Για τον Άρη: «Ο Άρης ξεπερνά κάθε προσδοκία στις μεταγραφές, το κάνει κάθε χρόνο. Από τις18 μεταγραφές,11 παίζουν. Είναι δύσκολη η διαχείριση από τον προπονητή, είχε μεγάλη πίεση γιατί ο σύλλογος θέλει τα αποτελέσματα. 

Μια μίνι προετοιμασία δεν θα είναι προετοιμασία φυσικής κατάστασης. Θα γίνει βελτίωση σε κάποια σημεία, αλλά θα χρειαστεί πολύ τακτική.

Ο Άρης εξακολουθεί να είναι το ερωτηματικό, αλλά οι υπόλοιποι 4 έχουν ξεχωρίσει στη δυναμικότητα και είναι όλοι οι διεκδικητές του πρωταθλήματος».

Τέλος, έκλεισε με ένα γενικότερο σχόλιο για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος: «Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα, ο ΠΑΟΚ έχει κάνει ήττα, η ΑΕΚ έχει την ισοπαλία με τον Πανσερραϊκό. Ο κερδισμένος είναι ο Ολυμπιακός, γιατί οι παίκτες προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα στο πλάνο του προπονητή. Υπάρχει και ο ελληνικός κορμός, που βοηθά πάρα πολύ. Ο Πασχαλάκης για παράδειγμα ήταν εξαιρετικός. Η κάθε μονάδα πρέπει να ξεχωρίζει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.