Σταθόπουλος: «Περισσότερο βάθος φέτος ο ΠΑΟΚ-Τεστ για τον Άρη αυτός ο μήνας»

Metrosport Team22 Οκτωβρίου 2024

Ο Στάθης Σταθόπουλος μίλησε στο Metropolis 95.5 για την πορεία του ΠΑΟΚ και του Άρη στο φετινό πρωτάθλημα, τονίζοντας ότι, μέχρι στιγμής, η βαθμολογία αποδίδεται σωστά.

Αρχικά αναφέρθηκε στη σχολή που διδάσκει: «Αυτό που κάνω με τα παιδιά, τους σπουδαστές, και του λέω είναι να επιλέγουν αυτό που χρειάζεται ο προπονητής τους. Εμείς αναλύουμε την εικόνα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι λέει ο προπονητής και πως συνεργάζεται με τους παίκτες του. Είναι κάτι διαφορετικό».

Στη συνέχεια δήλωσε:

Για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος: «Όλες οι μεγάλες ομάδες προσπαθούν και το βλέπουμε με την ενίσχυση τους, ειδικά τα τρία τελευταία χρόνια έχουν φέρει καλούς παίκτες και έχουν αλλάξει το ποδόσφαιρο».

Για το αν μπορούν να υπηρετήσουν το σύγχρονο ποδόσφαιρο με πίεση ψηλά και σωστό τρανζίσιον: «Δεν μπορούν όλες οι ομάδες να το κάνουν, την πίεση ψηλά και το τρανζίσιον, γιατί σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αμυνθούν και σωστά. Υπάρχει χώρος στο άλλο μισό του γηπέδου που μπορεί να τον εκμεταλλευτεί η αντίπαλη ομάδα. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα».

Για το αν το πετυχαίνει η Εθνική ομάδα: «Το παίζει ισορροπημένα και το παγώνει όταν δέχεται την πίεση. Είναι στοιχεία του σύγχρονου ποδοσφαίρου και εφόσον το κάνουν είναι προς τιμήν τους, αλλά μιλάμε για άλλο επίπεδο αγώνων, στο πρωτάθλημα υπάρχει άλλη ψυχολογία».

Για το αν η βαθμολογία αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα: «Μέχρι στιγμής νομίζω ότι αποδίδεται πολύ σωστά. Έχουμε μία καλή πεντάδα-εξάδα, από την στιγμή που μπήκε και ο Παναιτωλικός και η τετράδα είναι το κίνητρο για όλους. Βλέπουμε με έναν Άρη που πέρσι τερμάτισε στο -17 στην κανονική διάρκεια και στο -25 από την κορυφή μετά τα πλέι οφ και φέτος δεν υπάρχει περίπτωση να έχει τέτοια διαφορά. Θα έχουμε ενδιαφέρον πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Το λέω για τον Άρη γιατί πάντα ήταν η 5η ομάδα.

Στον Άρη άλλαξαν πολλά. Έχει διαφορετικό κέντρο με ποιότητα που δίνει τον ρυθμό στην υπόλοιπη ομάδα. Ο Σιφουέντες πλησιάζει την αντίπαλη περιοχή, ο Μόντσου καλύπτει και ο Γκαρθία, που έχουν πετύχει μαζί με τον Μορόν εννέα από τα 12 γκολ της ομάδας. Ο Μορόν έχει, πλέον, κάποιον δίπλα του που και του δίνει πάσες και σκοράρει.

Στα πλάγια, ο Ντιαντί δημιουργεί και παίρνει πολλά φάουλ. Επίσης, Μπράμπετς και Φαμπιάνο είναι πολύ ισχυροί στο ψηλό παιχνίδι και σκοράρουν».

Για τον ΠΑΟΚ: «Είναι πολύ καλή σταθερά. Όλες οι ομάδες έχουν εντάξει πολλούς παίκτες και δημιουργούνται. Ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι είχε δύο νέους ποδοσφαιριστές και η ΑΕΚ πέντε. Αυτό δείχνει σταθερότητα. Οι τρεις ήττες που γνώρισε στοίχισαν κυρίως στις εντυπώσεις. Μην ξεχνάμε ότι ο Μπακαγιόκο θα έρθει κάποια στιγμή. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε Ευρώπη με την περσινή ενδεκάδα και φέτος έχει περισσότερο βάθος. Ο Ντεσπόντοφ δεν παίζει, ο Κωνσταντέλιας παίζει και δεν παίζει…

Πρέπει να περιμένουμε ακόμη. Το κριτήριο θα είναι τα πλέι οφ, έρχονται πολύ δυνατά παιχνίδια. Η συγκομιδή της κορυφής είναι τέτοια που δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν αποστάσεις.

Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός έχουν εξαιρετικό υλικό, αλλά το θέμα είναι πότε θα παίξουν οι παίκτες. Έχουν γίνει μεταγραφές παραπάνω από όσες θα έπρεπε σε κάποιες θέσεις. Η ΑΕΚ έχει τρεις καλούς παίκτες μπροστά, ποιος θα αγωνιστεί; Είναι εξαιρετικοί και ο προπονητής μπερδεύεται. 

Στον ΠΑΟΚ είναι πιο ξεκάθαρα, δεν θα παίξει ο Μουργκ, θα παίξει ο Κωνσταντέλιας, δεν θα είναι Ζίβκοβιτς θα είναι ο Ντεσπόντοφ. Έχει ζευγάρια στις θέσεις και αυτό είναι σημαντικό. Στις άλλες ομάδες υπάρχει θέμα. Ο Παναθηναϊκός έχει δύο πολύ καλές επιθετικές τετράδες».

Για τον κρίσιμο μήνα του Άρη: «Ο μήνας αυτός για τον Άρη είναι σημαντικός, είναι μεγάλο τεστ για την πρόκριση στο κύπελλο συν το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Η καλή εικόνα του Άρη είναι οι νίκες που έχει κάνει στα ντέρμπι, άρα χτυπάει τις ομάδες της περσινής τετράδας.

Ο Ολυμπιακός έχει απώλειες πριν τα παιχνίδια της Ευρώπης, αυτό μπορεί να είναι μειονέκτημα, ενώ για τον Άρη και την ΑΕΚ ένα πλεονέκτημα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.