Σταθόπουλος: «Ο Άρης δεν έχει πολυφωνία στην επίθεση»

Metrosport Team20 Ιανουαρίου 2023

Ο Στάθης Σταθόπουλος μίλησε στο Metropolis 95.5 για την μάχη του φετινού πρωταθλήματος, τον Τάισον και το επιθετικό πρόβλημα του Άρη. «Παρότι ο Παναθηναϊκός άνοιξε την ψαλίδα στην βαθμολογία κάποια στιγμή, με δύο-τρία αποτελέσματα όπως αυτά που έφερε μετά την διακοπή ήρθε σε απόσταση αναπνοής από την ΑΕΚ και κοντά στον ΠΑΟΚ. Μία ομάδα που είναι πρώτη σε κάποια ματς παίζει καλά και σε κάποια όχι. Παίζει ρόλο και η ψυχολογία. Το βασικότερο στον Παναθηναϊκό είναι ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει βασικά στελέχη όταν βγαίνουν από την ομάδα. Ο Αϊτόρ, για παράδειγμα, πετύχαινε γκολ που ήταν τρίποντα. Ο Ολυμπιακός με το βάθος που έχει θα μπορούσε να αντικαταστήσει οποιονδήποτε» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Στο χθεσινό παιχνίδι της Τούμπας και οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλη σημασία και φάνηκε από τις ενδεκάδες που παρέταξαν, με μόλις δύο αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Ο Ολυμπιακός αντίθετα έβαλε μόλις δύο παίκτες από την προηγούμενη ενδεκάδα και κατάφερε να κερδίσει, κάτι που είναι σημαντικό. Κάποιες αποφάσεις των διαιτητών και σε εμάς μας φαίνονται παράξενες, σημασία όμως έχει ότι ο Άρης έχασε. Η εμφάνισή του δεν είχε καμία σχέση με το παιχνίδι που έκανε στο πρωτάθλημα, στο προηγούμενο είχε πιο πιστή τακτική, ενώ το ματς κυπέλλου ήταν πιο ελεύθερο. Το γκολ στον Άρη στοιχίζει.

Οταν ο πρώτος σκόρερ, ο Πάλμα, δεν έχει χρόνο περιμένεις το γκολ από τον Γκρέι. Από εκεί και πέρα; Τα γκολ τα περιμένει από τον Πάλμα, τον Μαντσίνι και τον Γκρέι, δεν έχει πολυφωνία. Ο Ιτούρμπε δεν έχει σκοράρει φέτος σε ροή αγώνα. Δεν υπάρχει ο εκτελεστής. Το αποτέλεσμα σίγουρα μπορεί να γυρίσει, το ένα γκολ δεν είναι μεγάλο προβάδισμα. Εξαρτάται από το πώς θα κατέβει και ο Ολυμπιακός. Ο Άρης έχει δύσκολο ματς με τον Βόλο, ο Ολυμπιακός θα παίξει στον Ατρόμητο. Ο Ολυμπιακός έχει το περιθώριο να βάλει μία διαφορετική ενδεκάδα.»

Για τον αγώνα Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: «Ναι, μπορεί να επηρεάσει ψυχολογικά το χθεσινό παιχνίδι τις δύο ομάδες. Δεν είναι μόνο η στιγμή. Βλέπουμε, συνολικά, άλλες ομάδες μετά την διακοπή. Ο ΠΑΟΚ έχει μόνο επιτυχίες, με μόνο δύο ισοπαλίες, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχει παίξει ρόλο ο Κωνσταντέλιας. Έφερε ποιότητα και καλύτερη κατοχή και έρχονται πιο κραυγαλέες ευκαιρίες. Το ότι η άμυνά του δεν δέχεται γκολ αυτό το διάστημα δείχνει, επίσης, σταθερότητα. Αντίθετα με τον Παναθηναϊκό που δέχεται γκολ, σε όλα μετά την διακοπή. Κάτι που δεν συνέβαινε στον πρώτο γύρο.»

Για τον Τάισον: «Δεν μπορώ να ακούω ηλικίες. Κανένας προπονητής δεν κάνει χάρη σε κανέναν 35άρη να παίξει. Το παιδί αυτό έχει πολύ καλό βιογραφικό και νομίζω ότι μπορεί να προσφέρει στον χρόνο που θα παίζει. Είναι εξαιρετικός παίκτης, το γκολ που πετυχαίνει είναι υψηλού επιπέδου. Το χτύπημα ήταν τέτοιο για να μην μπορεί να αντιδράσει ο τερματοφύλακας. Μπορεί να νομίζουμε ότι όλοι πλασάρουν από εκεί εύκολα, αλλά δεν είναι. Εκτέλεσε με φοβερή δύναμη γιατί έχει και την τεχνική, αυτό το έχουην μόνο χαρισματικοί παίκτες.»

Για τον Κουλιεράκη: «Ο Κωνσταντέλιας είναι τυχερός γιατί έχει δίπλα του τον Τάισον και τον Ολιβέιρα και ο Κουλιεράκης γιατί έχει τον Ίνγκασον. Βλέπεις ένα δίδυμο πολύ καλό σε σειρά αγώνων. Έχει μαζί του έναν άνθρωπο που θα τον βοηθήσει στην καριέρα του.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.