Στανόγεβιτς: Από τα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ, μέχρι τη μαύρη νύχτα στο Παρτιζάν-Ερυθρός

Χρύσανθος Δοβλέτογλου24 Σεπτεμβρίου 2024

«Δεν έχω τελειώσει τη δουλειά που ξεκίνησα. Έφυγα σε λάθος στιγμή, η κρίση μου ήταν κακή. Λυπάμαι που έφυγα. Έχω μια μεγάλη πρόκληση, να τελειώσω τη δουλειά μου, όπως κάθε... τενόρος που έχει φιλοδοξίες. Όταν σε καλεί η Παρτιζάν πρέπει να το σκεφτείς. Δεν είχα ιδέα ότι θα επέστρεφα μέχρι πριν από λίγες μέρες, δεν μου είχε καν από το μυαλό». 

Με αυτά τα λόγια, ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς επέστρεψε για τρίτη φορά τον περασμένο Ιούνιο στην Παρτιζάν, χωρίς τότε να φαντάζεται τι θα επακολουθούσε, μέχρι τη μαύρη νύχτα της 23ης Σεπτεμβρίου, όπου οι οπαδοί των ασπρόμαυρων εξαγριωμένοι από την τεσσάρα στο ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα, έβαλαν στο στόχαστρο τα αποδυτήρια και τον τραυμάτισαν.


Ο Σέρβος τεχνικός είχε πληγές κεφάλι και εμφανίστηκε με έμπλαστρα πάνω από το φρύδι και τη μύτη του. Λίγη ώρα νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι οπαδοί της Παρτιζάν φώναξαν «Στανόγε, φύγε», μη μπορώντας να αντέξουν την πιο βαριά ήττα από την αιώνια αντίπαλό τους, από το 1998.

Τα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, η απόλυση μέσα σε ένα μήνα και η Κίνα

Ο Στανόγεβιτς, είναι η αλήθεια, πλην της Παρτιζάν δεν στέριωσε σε κάποια ομάδα για πολλά χρόνια. Στον πάγκο του ΠΑΟΚ, τη σεζόν 2017/18, είχε προλάβει να κάτσει μόλις δύο φορές σε επίσημα παιχνίδια, με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ για τα προκριματικά του Europa League. Μάλιστα, είχε δεχθεί κριτική, γιατί σε αυτά τα δύο ματς η ενδεκάδα του Δικεφάλου δεν είχε ούτε έναν Έλληνα, μετά από πολλά χρόνια!

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είχαν εξηγήσει την απόφαση απομάκρυνσής του: «Μετά από περίπου δύο μήνες, ο Στανόγεβιτς φάνηκε να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στις ανάγκες και τη φιλοσοφία του ΠΑΟΚ και ήδη έφτασε στο σημείο να αμφιβάλλει για τους υψηλούς στόχους τους οποίους όμως πίστευε πριν υπογράψει. Σε μία ομάδα με πολύ ποιοτικό ρόστερ και ήδη μερικές εξίσου ποιοτικές προσθήκες τουλάχιστον ήταν αναμενόμενη μία μικρή πρόοδος, που κανείς δε διαπίστωσε. Υπήρχε μια γενική δυσλειτουργία στην ομάδα που δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε άλλο». 

Ο Δικέφαλος προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Europa League, αλλά ο ίδιος δεν έμεινε για να δει τη συνέχεια και αντικαταστάθηκε από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος μεγαλούργησε τα επόμενα χρόνια στην Τούμπα

Ο γεννημένος στο Βελιγράδι τεχνικός ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός στην εθνική Σερβίας, ενώ αργότερα έγινε ομοσπονδιακός τεχνικός στην U19 της χώρας του. Τον Απρίλιο του 2010 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Παρτιζάν και μέσα στα δύο χρόνια που έκατσε στον πάγκο της την οδήγησε σε δύο κατακτήσεις πρωταθλήματος και μία Κυπέλλου Σερβίας, αλλά και στους ομίλους του Champions League.

Ανάλωσε μεγάλο μέρος της καριέρας του στην Κίνα. Από το 2012 έως και το 2014 προπόνησε τις Μπεϊζίνγκ Σινόμπο Γκοάν και Ντάλιαν Γιφάνγκ, ενώ τον Ιούλιο του 2014 υπέγραψε με τη Μακάμπι Χάιφα, ωστόσο, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους αποχώρησε.

Τον Ιανουάριο του 2015 επέστρεψε και πάλι στην Κίνα για λογαριασμό της Μπεϊζίνγκ Εντερπράιζις. Μετά τον ΠΑΟΚ πέρασε και από τη Σαουδική Αραβία, αναλαμβάνοντας την Αλ Καντισιγιάχ, ενώ ο επόμενος σταθμός του ήταν η κινέζικη Ρενέ. Στην Κόνιασπορ συμπλήρωσε 26 παρουσίες, πριν συμφωνήσει για τρίτη φορά με την Παρτιζάν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.