Στα «όπλα» η Τουρκία λόγω των δηλώσεων Γεωργιάδη - «Ζουν με τον φόβο μας...»

Metrosport Team23 Ιουλίου 2024

Σωρεία αντιδράσεων φαίνεται πως έχει προκαλέσει στην Άγκυρα οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη,  ότι «με τα F-35 μπορούμε εμείς να πάμε ξαφνικά μια νύχτα στην Τουρκία», με τη γείτονα χώρα να κάνει λόγο για ευθείς απειλές της Αθήνας.

Η τουρκική εφημερίδα Milliyet σχολιάζει πως ο Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε σε «υπέρβαση ορίων», καθώς με δηλώσεις του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στην οποία συμμετείχε, ισχυρίστηκε ότι «η Τουρκία είναι μηδέν στην αεροπορία και είπε τα εξής: "Με τα F-35 μπορούμε εμείς να πάμε ξαφνικά μια νύχτα στην Τουρκία"’».

«Σκανδαλώδη σχόλια από τον Έλληνα υπουργό… Τις τελευταίες ημέρες οι Έλληνες υπουργοί βάζουν την υπογραφή τους, σε διαδοχικές αυθάδεις δηλώσεις που στοχοποιούν την Τουρκία.

Ο Έλληνας υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ξεπέρασε τα όρια απειλώντας την Τουρκία σε ζωντανή μετάδοση. 

Τις περασμένες ημέρες, ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας είχε δηλώσει τα εξής: «Καταδικάζουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο τις τουρκοκυπριακές φιέστες ντροπής και την παράνομη παρουσία επί μισόν αιώνα του τουρκικού Στρατού Κατοχής στην Κύπρο». 

Μετά τις δηλώσεις του Δένδια που ξεπέρασαν τα όρια, ακολούθησε και μια εξωφρενική απειλή από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. [...]

Ο Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης ενοχλεί την Τουρκία και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της Αθήνας έχει ισχυρές συμμαχίες» σημειώνει η εφημερίδα.

Πηχυαίοι τίτλοι και από την Turkiye

Την ίδια ώρα, η Turkiye κάνει λόγο για «αυθάδεις δηλώσεις από τον Έλληνα υπουργό», υποστηρίζοντας ότι ο Υπουργός Γεωργιάδης «ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενοχλεί την Τουρκία και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της Αθήνας έχει ισχυρές συμμαχίες, αναφερόμενος στις συμμαχίες της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία στην κρίση της Ανατολικής Μεσογείου που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2020».


Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η παρουσίαση των δηλώσεων Γεωργιάδη από το Halk TV, το τηλεοπτικό κανάλι του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) που κάνει λόγο για «αμετροεπείς κουβέντες από Έλληνα υπουργό κατά την επέτειο της Κυπριακής Επιχείρησης». 

Παράλληλα, η Aydinpost υποστηρίζει ότι πρόκειται για «σκανδαλώδη δήλωση» του Έλληνα Υπουργού, ενώ η Yeni Çağ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις ως αλαζονικές. 

«Σκανδαλώδη λόγια του Έλληνα υπουργού. Π Έλληνας υπουργός Υγείας Γεωργιάδης απάντησε στα λόγια του Προέδρου Ερντογάν, λέγοντας μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα' και απείλησε: 'στην πραγματικότητα, μπορούμε να έρθουμε στην Τουρκία ξαφνικά ένα βράδυ με τα F-35 που αγοράσαμε», επισημαίνει το Haber7.

Μάλιστα, η Hürriyet γράφει ότι στόχος της Ελλάδας είναι να σταματήσει την πρόοδο της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, κάνοντας λόγο ακόμη και για φόβο της Ελλάδας ότι «Τουρκία μπορεί να χτυπήσει την Ελλάδα ανά πάσα στιγμή».

«Ζουν με το φόβο της Τουρκίας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, γνωρίζουν ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο», σχολιάζει η εφημερίδα.

Τι είχε δηλώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Αγοράζοντας τα F-35 γινόμαστε πιο σκληροί, αγοράζοντας φρεγάτες γινόμαστε πιο σκληροί. Αγοράζοντας Viper F16, κάνοντας αμυντικές συμμαχίες με την Αμερική, τη Γαλλία, γινόμαστε πιο σκληροί.

Πιο σκληροί δεν γινόμαστε από ένα tweet αλλά όταν αντιλαμβάνεται ο αντίπαλος ότι πια δεν είμαστε του χεριού του. Εγώ ακούω αυτά τα "μια νύχτα ξαφνικά" και με πιάνουν τα γέλια. Με τα F-35 μπορούμε εμείς να πάμε ξαφνικά μια νύχτα στην Τουρκία. Είδατε στην Υεμένη τι έγινε; Εάν έχεις τα F-35 που δεν πιάνουν τα ραντάρ, μια νύχτα ξαφνικά μπορεί να βρεθείς στην Άγκυρα και να τα κάνεις γης μαδιάμ.

Δεν λέω πως θα κάνουμε κάτι τέτοιο εμείς, γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλά όταν τα λέει ο Ερντογάν με πιάνουν τα γέλια. Με τι θα έρθεις μια νύχτα στην Ελλάδα; Με τα σαπάκια που έχεις; Αφού το ξέρουν όλοι πως η Τουρκία είναι μηδέν στην αεροπορία, επί πενταετίας Μητσοτάκη».

Νέα «στημένα» επεισόδια για push backs

Φυσικά, η Τουρκία δεν αρκέστηκε εκεί, αλλά με βίντεο που δημοσιοποίησε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι σκάφος του ελληνικού Λιμενικού προχώρησε σε παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο.

Μάλιστα, τα πλάνα φέρεται να έχουν τραβηχτεί από τουρκικό , την ώρα που σκάφος του Λιμενικού σπρώχνει πίσω στην Τουρκία λέμβο με μετανάστες.

«Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων αναγνώρισης και επιτήρησης που πραγματοποιήθηκαν με το UAV που ανήκει στη Διοίκηση των Ναυτικών μας Δυνάμεων, παρατηρήθηκε ότι σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής έσπρωξαν σκάφος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες στα βόρεια της νήσου Λέσβου στα τουρκικά χωρικά ύδατα, προς βόρεια κατεύθυνση. 

Αμέσως ενημερώθηκε η Διοίκηση του Λιμενικού μας Σώματος και οι εν λόγω μετανάστες διασώθηκαν από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που έφτασε στην περιοχή», ανέφερε το τουρκικό Υπουργείο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.