Στα κάγκελα η ΠΟΑΣΥ: «Κύριε Υπουργέ, δυστυχώς επτωχεύσαμεν;»

Metrosport Team20 Σεπτεμβρίου 2024

Το ζήτημα των αποζημιώσεων για τους αποσπασθέντες αστυνομικούς θέτει η ΠΟΑΣΥ με ανακοίνωσή της. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ επικοινώνησε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ρωτώντας τον για περιπτώσεις αστυνομικών που πήραν φύλλο πορείας κι αντί για ολόκληρη την αποζημίωση πήραν… έναντι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την ώρα που η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με υποτιθέμενες αυξήσεις και παροχές για τη βελτίωση της ζωής των αστυνομικών, η αλήθεια είναι ότι στην Ελληνική Αστυνομία διαμορφώνεται μια «νέα πραγματικότητα» …

Αν κύριοι της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας αποφασίζετε να μετακινήσετε αστυνομικούς από την Υπηρεσία τους για άλλες περιοχές ανά τη χώρα, οφείλετε να τους καταβάλλετε προκαταβολικά ολόκληρη την προβλεπόμενη αποζημίωση και όχι να τους αναγκάζετε να παίρνουν το φύλλο πορείας με έναντι. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα για υπηρεσιακές ανάγκες να ζητά από τους συναδέλφους μας να πληρώνουν από την τσέπη τους για να λειτουργεί η αστυνομία.

Επειδή για την Ομοσπονδία μας όσο και για τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις, που αναδεικνύουν διαρκώς το πρόβλημα, σε όλη τη χώρα, προέχει ο τερματισμός κάθε αυθαίρετης πράξης της διοίκησης, ο Πρόεδρος κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ επικοινώνησε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ και έθεσε το ερώτημα αν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει με την αποζημίωση των αποσπασθέντων.

Ακολούθησε νέα επικοινωνία του κ. Υπουργού με την Ομοσπονδία και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την καταβολή ολόκληρης της αποζημίωσης.

Κύριε Υπουργέ,

«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν»;»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.