Στα ημιτελικά του Champions League η Μάντσεστερ Σίτι!

Metrosport Team20 Απριλίου 2023

Το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League πήρε η Μάντσεστερ Σίτι παρά την ισοπαλία (1-1) με την Μπάγερν στο Μόναχο. Οι «πολίτες» είχαν «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, όταν και είχαν κερδίσει με 3-0. 

Εξαιρετικό το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με δυνατές μονομαχίες, χαμένες ευκαιρίες και ένα άστοχο χτύπημα πέναλτι. Οι Βαυαροί πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης και προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Έντερσον. Στο 11΄ο Κομάν βγήκε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο Τσούπο Μότινγκ πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Σίτι αλλά δε βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι και εκείνη πέρασε άουτ. 

Έξι λεπτά αργότερα ο Σανέ βρέθηκε απέναντι από τον Έντερσον αλλά πλάσαρε άουτ ενώ ο Γερμανός προσπάθησε να κερδίσει τον τερματοφύλακα της Σίτι και στο 28΄αλλά το απευθείας φάουλ που επιχείρησε από πλάγια θέση, το απέκρουσε. 

Ένα λεπτό μετά ο Γκορέτσκα μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Μπάγερν με διαδοχικά σουτ σε κενή εστία δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Στο 37ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ καθώς ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για χέρι του Ουπαμεκανό σε σουτ του Γκουντογκάν αλλά ο Χάαλαντ έστειλε τη μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος η Μπάγερν άρχισε να ασκεί πίεση και να προσπαθεί να βρει κενό διάδρομο προς την εστία του Έντερσον. Στο 55΄ο Χααλαντ βγήκε σε αντεπίθεση απέναντι στον Ζόμερ αλλά το σουτ που έκανε κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο των Βαυαρών. Δύο λεπτά αργότερα ο Νορβηγός δεν αστόχησε και έβαλε την Σίτι μπροστά στο σκορ. 

Οι Βαυαροί κατάλαβαν ότι οι πιθανότητες πρόκρισης μειώθηκαν αισθητά μετά το γκολ που δέχθηκαν και η πίεση χαλάρωσε. Στο 75΄έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα με τον Τελ αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ. Έξι λεπτά αργότερα ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα για χέρι του Ακάντζι και ο Κίμιχ δεν αστόχησε ισοφαρίζοντας για τους Βαυαρούς. 

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η αλλαγή των Σανέ και Μανέ. Οι δυο παίκτες αναστάτωσαν τα αποδυτήρια των Βαυαρών τις τελευταίες ημέρες αλλά την ώρα της αλλαγής έδωσαν κανονικά τα χέρια. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:  

Μπάγερν Μονάχου: Ζόμερ, Παβάρ (78' Στάνισιτς), Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Κανσέλο, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ (64' Μανέ), Μουσιάλα (72' Μίλερ), Κομάν, Τσούπο-Μότινγκ (72' Τελ).  

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Άκε (67' Λαπόρτ), Στόουνς, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (88' Γουόλκερ), Γκιουντογκάν, Γκρίλις, Χάαλαντ (82' Αλβάρες)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.