Στα δύσκολα φαίνονται τα ικανά, διοικητικά παλληκάρια

Βασίλης Μάστορας13 Απριλίου 2024

To μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η αναξιοπιστία. Διαφορετικές αποφάσεις για τα ίδια παραπτώματα, αποφάσεις που με το… καλημέρα δεν εφαρμόζονται κι ένα γαϊτανάκι μεγάλων λόγων και λίγων έργων. Σ’ όλα αυτά το επιμύθιο είναι γνωστό: Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.

Η καχυποψία δεν κυριαρχεί μόνο στο ποδόσφαιρο. Θα τη συναντήσουμε απέναντι σε δικαστικές αποφάσεις, σε πολιτικές αποφάσεις, σε πολλές συμπεριφορές της καθημερινότητας. Είναι σχεδόν νόμος της καθημερινότητας μας. Απλώς σε κάποιες εκφάνσεις της η καχυποψία είναι περισσότερο έντονη.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το ζευγάρι του Τελικού του Κυπέλλου, άνοιξε ένας μεγάλος κύκλος συζητήσεων για την έδρα του αγώνα. Ο Αρης επισήμως δήλωνε ότι θέλει ο Τελικός να γίνει στο Πανθεσσαλικό, όπως ορίζει η προκήρυξη, ενώ ο Παναθηναϊκός επιστρατεύοντας τον επικοινωνιακό του μηχανισμό έσπρωχνε και σπρώχνει τον αγώνα προς το ΟΑΚΑ. Μάλιστα πηγές από την Αθήνα, μιλούσαν με σιγουριά για τη διεξαγωγή του στο ΟΑΚΑ, με κόσμο.

Το πρόβλημα φάνηκε να λύνεται μετά τη δημόσια δήλωση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου στις 29 Μαρτίου στη δημόσια τηλεόραση. Ο κ. Μπέος δήλωσε ότι το «Πανθεσσαλικό θα είναι έτοιμο για τον Τελικό! Προσέξτε δεν ήταν διαρροή ή πληροφορία. Ηταν δήλωση με εικόνα και ήχο. Μάλιστα ο δήμαρχος Βόλου έκανε και γενικές τοποθετήσεις για τις συνθήκες που πρέπει να επικρατούν στους Τελικούς. Είπε:"Πρέπει επιτέλους ο Τελικός του κυπέλλου να είναι γιορτή. Με τον νέο νόμο χρειάζονται νέες κάμερες υψηλού επιπέδου και σε χώρους πέραν από εκεί που υπάρχουν. Γι' αυτό δεν πληροί τις προϋποθέσεις και πρέπει να αποκτήσει ένα νέο σύστημα. Γι' αυτόν τον λόγο, η Δημοτική Αρχή θα το περάσει στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο και θα βάλει τις κάμερες και μάλιστα ένα τουρνικέ που λείπει". Αυτά λοιπόν δήλωσε ο κ. Μπέος και συμπλήρωσε:

«Από πλευράς λοιπόν μέτρων ασφαλείας και όρων που θέτει η Νομοθεσία θα τηρηθεί κατά γράμμα και θα πληροί τις προϋποθέσεις. Έχουμε πενήντα μέρες στη διάθεσή μας και θα το έχουμε έτοιμο. Θα γίνει γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε».

Μετά από 14 ημέρες το «Πανθεσσαλικό» συνεχίζει να μην τηρεί τις προϋποθέσεις διεξαγωγής ενός αγώνα μεταξύ ομάδων της Super League1. Aρα τα όσα δήλωσε ο κ. Μπέος, εκ του μέχρι τώρα αποτελέσματος κρινόμενα, ήταν λόγια του αέρα. Και δικαίως πολλοί αναρωτιούνται, αν ο δήμαρχος Βόλου είναι μέρος ενός παρασκηνιακού παιχνιδιού ή απλώς ανακόλουθος στις δηλώσεις του.

Το τι κάνει ο κ. Μπέος ή το πώς διαχειρίζεται επικοινωνιακά και πολιτικά το θέμα ο Παναθηναϊκός είναι κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να ενδιαφέρει την ΠΑΕ Αρης. Η προκήρυξη λέει ότι πρέπει να διεξαχθεί σε γήπεδο το οποίο θα απέχει ίση απόσταση από τις έδρες των δύο ομάδων. Αρα έχει ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια του. Και πάνω σ’ αυτό θα πρέπει να πατήσει αδιαπραγμάτευτα και να μην πέσει στην παγίδα της παρουσίας του κόσμου.

Η ιστορία του Τελικού είναι το ιδανικό crash test για την διοικητική ευελιξία και την πυγμή της ΠΑΕ Αρης. Και σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις φαίνεται η ικανότητα μίας διοίκησης. Πού λένε «ο καλός ο καπετάνιος στα δύσκολα φαίνεται». Η εύκολη λύση είναι οι «κίτρινοι» να πέσουν στην παγίδα του Παναθηναϊκού, δίνοντας και δικαίωμα για πολλούς συνειρμούς. Οσο για την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, έχει μπροστά της μία χρυσή ευκαιρία για να πείσει ότι δεν μπλέκεται εκεί που δεν τη σπέρνουν. Ο Τελικός είναι υπόθεση της διοργανώτριας και των δύο φιναλίστ. Κι αν ο κ. Βρούτσης θέλει να προσφέρει μία δίκαιη υπηρεσία μπορεί να συμβάλει μέσω της ΓΓΑ για την τοποθέτηση του απαραίτητου εξοπλισμού στο «Πανθεσσαλικό». Πάντα υπάρχει ένας εύσχημος τρόπος για να λυθούν παρόμοια ζητήματα. Και όχι να κάνει το χατίρι του Παναθηναϊκού που θέλει και τον Τελικό σε μία φιλική σ’ αυτόν έδρα και ένα στάδιο έτοιμο για τους αγώνες που θα δώσει τη νέα περιόδο στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.