Σπουδαίος ΠΑΟΚ – μέγας Λόβρεν! Οι πρωταθλητές στάθηκαν στο ύψος τους!

Δημήτρης Μπούζας21 Οκτωβρίου 2024

Εξαιρετική εμφάνιση η οποία θα μπορούσε να συνοδευτεί και με το τρίβαθμο. Ο ΠΑΟΚ βάση ευκαιριών, αλλά και της θαυμάσιας εικόνας του σε ολόκληρο το 90λεπτο ήταν η ομάδα που δικαιούνταν τη νίκη.

Ο Λουτσέσκου στο συγκεκριμένο παιχνίδι πήρε άριστα. Οι επιλογές του στο βασικό σχήμα, οι αλλαγές του και γενικά η τακτική του «στραγγάλισαν» στην κυριολεξία την φανατισμένη (για τους δικούς της λόγους) Ένωση, η οποία θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη με την ισοπαλία. Δεν είναι διόλου υπερβολική η άποψη ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο από το «Χ». 

Οι δηλώσεις και μόνο του Αλμέιδα ότι δηλαδή το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, από μόνες τους αφήνουν το περιθώριο μιας ερμηνείας που διαβεβαιώνει του λόγου του αληθές. 

Και του λόγου το αληθές δεν είναι άλλο, από την άποψη που προαναφέραμε εισαγωγικά. Το ότι ήταν σπουδαίος ο ΠΑΟΚ σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, μέσα σε μια τοξική και φανατισμένη και σε μερικές των περιπτώσεων και ελεεινή ατμόσφαιρα, γιατί νομίζω ότι όλοι θα ακούσατε το εμετικό υβρεολόγιο με στόχο τον Λουτσέσκου αλλά και τον ΠΑΟΚ κατ΄ επανάληψη από τους «οργανωμένους» των γηπεδούχων! 

Το τελευταίο μας παραξένεψε, γιατί ήταν κάτι το ασυνήθιστο μέχρι τώρα στην... πολιτισμένη «OPAP Arena». Όμως ήταν κι αυτή η μαύρη παρένθεση, ένα στοιχείο του ντέρμπι που καταγράφηκε σαν μια κηλίδα στο παιχνίδι, από τη στιγμή που μέσα στον αγωνιστικό χώρο όλα κύλησαν ομαλά.

Επιστρέφοντας στον τίτλο μας, νομίζω ότι επιβάλλεται να σταθούμε στον χαρακτηρισμό ΜΕΓΑΣ για την απόδοση ενός συγκεκριμένου παίκτη. Αφορά όπως όλοι αντιλαμβάνεστε στην εμφάνιση του Λόβρεν. Το τι ένιωσαν χθες οι ΠΑΟΚτσήδες απολαμβάνοντας την απίστευτη «φινέτσα» και «ουσία» στο παιχνίδι του πληθωρικού Κροάτη, δεν λέγεται. 

Το πόσες περισσότερες ελπίδες και προσδοκίες πρόσθεσε από εδώ και πέρα για την πορεία της ομάδας, το εκτίμησαν σχεδόν το ίδιο, ίσως και κάτι παραπάνω, από το θετικό αποτέλεσμα. Σίγουρα και άλλοι παίκτες του ΠΑΟΚ τα πήγαν καλά. Να σκεφτεί κανείς επιπρόσθετα όμως, ότι σε ότι αφορά την ιδανική διαχείριση από πλευράς Λουτσέσκου, ότι ο Ρουμάνος κόουτς είχε να αντιμετωπίσει ένα σωρό προβλήματα. 

Κάτι από αιφνιδιαστικές ασθένειες, κάτι από καταπονήσεις διεθνών, κάτι από επιστροφές ύστερα από πολύμηνους τραυματισμούς, ήταν προβλήματα τα οποία τον απασχόλησαν και όμως τα έλυσε με πολύ έξυπνο και αποδοτικό τρόπο. Προφανώς κάποιοι να τον είχαν ξεγραμμένο τον ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι και να περίμεναν πως και πως να χάσει για να περάσουν μπροστά του. Έμειναν με την όρεξη όμως. Τον βλέπουν και πάλι στον πρωτοπορία, με δίπλα του στον συμπολίτη Άρη. 

Από εκεί και κάτω όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι πρωταθλητές. Για να μην χάσουμε την σειρά μας, περνώντας στον αγώνα, επαναλαμβάνουμε ότι αρίστευσε η τακτική του Λουτσέσκου, έπιασαν καλή απόδοση όλοι οι παίκτες που χρησιμοποίησε και βάση εικόνας και κλασικών ευκαιριών, κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει και το τρίβαθμο.

Στην αγωνιστική που έκλεισε τον κύκλο της χθες, η έκπληξη ήρθε από το Φάληρο με την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου να στέλνει στα τάρταρα τον θρύλο μαζί με τον Μεντιλίμπαρ. Φυσιολογική η νίκη του Άρη που τον ανέβασε ψηλά στην κορυφή και κάπως αγχώδης η επικράτηση του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.