Σπουδαία η νίκη του ΠΑΟΚ… με βάση την κατάστασή του!

Metrosport Team18 Αυγούστου 2024

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΟΣ ΜΠΟΥΖΑΣ

Τα συμπεράσματα , οι απορίες και οι αμφιβολίες για την ομάδα του ΠΑΟΚ είναι μυριάδες βρισκόμενοι στην αρχή της χρονιάς. Πέρυσι , για όσους το ανακαλούν στη μνήμη τους, κανείς δεν πίστευε όχι ότι ο Δικέφαλος θα πάρει πρωτάθλημα αλλά ούτε καν ότι θα βρίσκεται μέσα στην τριάδα. Όμως η μαγεία του ποδοσφαίρου έχει ως κύριο προτέρημά της, ως αυτό που αγαπούν όλοι… το αναπάντεχο.

Είναι δεδομένο κατά την άποψή μας ότι στα περισσότερα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και δη στο ελληνικό, είναι δύσκολο να μετουσιώσεις σε θετική πρόβλεψη την σκέψη σου γιατί η παγίδα του «αναπάντεχου» βρίσκει όλες τις ομάδες παντού και αρκετά συχνά. Ο ΠΑΟΚ το Σάββατο ξεκίνησε κόντρα στον Πανσερραϊκό με πολλές αλλαγές λόγω της πρόσφατης αγωνιστικής και αρνητικού αποτελέσματος δράσης, με την Μάλμε. Είχαμε τεσσάρων ειδών απουσίες. Πρώτη απουσία του Μιχαηλίδη. Τιμωρημένος ήταν ο παίκτης του ΠΑΟΚ και φυσιολογικά δεν έπαιξε κόντρα στον Πανσερραϊκό. Όμως στο παιχνίδι με την Μάλμε γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε στο τέλος;; Η δεύτερη κατηγορία είναι των τραυματιών.

Η τρίτη κατηγορία είναι του Κουλιεράκη που φεύγει και θα χρησιμοποιηθεί λογικά στα δυο επόμενα Ευρωπαϊκά ματς. Η τέταρτη και σχεδόν απίστευτη κατηγορία είναι αυτή που περιλαμβάνει τον παίκτη Θεοχάρη Τσιγγάρα. Δεν κατανοούμε ούτε μπορούμε να δεχθούμε οποιαδήποτε δικαιολογία όχι μόνο για τη μη χρησιμοποίηση του Χάρη Τσιγγάρα αλλά ούτε καν την συμμετοχή του στην αποστολή. Όποιο κι αν είναι το ζήτημα με τον προπονητή ή τον σύλλογο, ο παίκτης είναι στον ΠΑΟΚ και χθες , κατά τη γνώμη μας, αποτελούσε η συμμετοχή του μια απαραίτητη σχεδόν κομβική επιλογή. Είτε στην αρχή είτε κατά τη διάρκεια. Τέλος θέλουμε να αναφέρουμε ότι η παρουσία του Τσάλοφ ήταν από καλή έως ικανοποιητική σε αντίθεση με τον Τισουντάλι που έμοιαζε σα να έμπαινε πρώτη φορά στο γήπεδο.

Αυτό που κατανοούμε προς το παρόν , είναι ότι ο επόμενος μήνας είναι μη προβλέψιμος. Όσο κι αν προσπαθήσουν παίκτες και προπονητής, το ότι ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει το σύνολό του στα τέλη Αυγούστου, αποτελεί το μειονέκτημα της διοίκησης. Σίγουρα προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου οι ευκαιρίες αυξάνονται και τα ποσά μειώνονται. Όμως φέτος ο ΠΑΟΚ ήθελε να προκριθεί στο Πρωταθλητριών. Κατά συνέπεια η παραπάνω μόνιμη μεταγραφική συμπεριφορά δεν ήταν μόνο άκαιρη αλλά καταστροφική.

Ο ΠΑΟΚ μη κάνοντας μεταγραφές εγκαίρως σμίκρυνε αρκετά τις πιθανότητες πρόκρισης. Ωστόσο πάντα επιβάλλεται ως ηγέτης μιας ομάδας, ως προπονητής και φίλαθλος ακόμη, να βάζεις στην άκρη κάθε τι αρνητικό και να έχεις στην ποδοσφαιρική σου οπτική το τι ακολουθεί. Για μας κάθε αγώνας δείχνει κάτι και μπορεί να κρίνει πολλά ή τίποτε. Εμείς , τούτη την στιγμή, πρέπει να αντιληφθούμε ότι μια νίκη με 3-2 επί του Πανσερραϊκού , όσο δύσκολη κι αν ήταν , όσο και περιελάβανε μια κακή απόδοση για την ομάδα , ήταν ΣΠΟΥΔΑΙΑ. Αυτό πρέπει να μας μένει και να το χρησιμοποιούμε ως όπλο για το επόμενο ματς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.