Σπανούλης: «Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους, οι παίκτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα»

Metrosport Team17 Ιουνίου 2024

Ο Βασίλης Σπανούλης μιλώντας στον «ΟΠΑΠ», αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, λέγοντας πως αγαπάει την Εθνική, στις εντάσεις που υπάρχουν ανάμεσα στους παίκτες όταν αγωνίζονται με τις ομάδες τους αλλά και στις κλήσεις που έκανε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον «ΟΠΑΠ»:

Για την κατάστασή του: «Τελείωσε ο κύκλος μου στο Περιστέρι και πλέον σκέφτομαι μόνο την Εθνική ομάδα. Έχω κάνει αρκετές συναντήσεις με τους παίκτες, με το προπονητικό staff. Προσπαθούμε να βάλουμε σε τάξη τα τελευταία πράγματα πριν ξεκινήσει η προετοιμασία και υπάρχει μεγάλη όρεξη, διάθεση και κίνητρο γι'αυτό που έρχεται με την Εθνική Ελλάδος.

Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που η πίεση πάντα με έκανε καλύτερο και με κάνει καλύτερο. Μου αρέσει πάρα πολύ, μου δημιουργεί καινούρια κίνητρα, μου ανάβει τις σπίθες μέσα μου. Και είναι κάτι που θέλω να περάσω και στους παίκτες για να είμαστε έτοιμοι για αυτό το τουρνουά».

Για το τι συζήτησε με τους παίκτες: «Όλοι οι παίκτες περιμένουν το προολυμπιακό τουρνουά με ανυπομονησία. Πιστεύω και εγώ μέσα από την προσωπική μου εμπειρία ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ότι πιο σπουδαίο μπορεί να έχει ένας αθλητής στην καριέρα του, να συμμετέχει ένας αθλητής στην καριέρα του. Το ξέρουν αυτό τα παιδιά. Το γνωρίζουν. Έχουν τεράστια αγάπη για την Εθνική Ελλάδος και μένει τώρα να το δείξουμε στο γήπεδο και να κάνουμε αυτό που πρέπει για να ξαναφέρουμε την Εθνική Ελλάδος εκεί που πρέπει».

Για το πόσο εύκολο είναι να αφήσει τον παίκτη πίσω του: «Για εμένα ήταν πολύ εύκολο όσο και να ακούγεται κάπως να αφήσω την αθλητική μου καριέρα ως παίκτης και να ασχοληθώ με την προπονητική. Και αυτό διότι ήμουν πάρα πάρα πολύ γεμάτος όπως έχω τονίσει σαν παίκτης, έζησα τα πάντα, έκανα τα πάντα, ήμουν ευλογημένος. Ίσως έκανα παραπάνω και από ότι ονειρευόμουνα μικρό παιδί»

Για το αν θέλει να μπει στο γήπεδο να παίξει: «Υπάρχουν στιγμές που θα δείξω κάτι που θέλω να δείξω στους παίκτες. Πιστεύω είμαι σε καλή κατάσταση. Αλλά όχι, εντάξει, είμαι μία χαρά, είμαι όπως είπα πολύ γεμάτος με όλο αυτό και στο μπάσκετ για μένα πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες».

Για τα κριτήρια επιλογής παικτών: «Είχα στο μυαλό μου το μπάσκετ και τη φιλοσοφία που θέλω να εκφράσω στην Εθνική ομάδα. Για εμένα δε σημαίνει ότι επειδή κλήθηκαν μερικοί παίκτες οι άλλοι δεν είναι ικανοί. Ίσως να μην είναι αυτή τη φορά, ίσως να είναι την επόμενη φορά και κάποια άλλη να μην είναι. Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Εθνική Ελλάδος. Πιστεύω ότι μας εκπροσωπεί με πολύ σπουδαίο τρόπο στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο. Αγαπάει πολύ την Εθνική ομάδα της χώρας του. Θέλει πάρα πολύ να αγωνιστεί και να πετύχει με την Εθνική Ελλάδος, κάτι που σημαίνει πολλά. Πιστεύω είναι πολύ αγαπητός από όλους τους ανθρώπους. Είναι ένας superstar παγκοσμίου βεληνεκούς που δεν έχουμε ξαναδεί εδώ στην Ελλάδα. Αλλά από την άλλη είναι και πολύ ταπεινός κάτι που αυτό κερδίζει όλους γύρω του. Δεν είναι ο συνήθης superstar που δεν τον αγγίζει, δεν τον ακουμπάει κανένας, δεν του μιλάει κανένας. Προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ζει και αναπνέει για το μπάσκετ. Είναι πλέον και οικογενειάρχης. Θέλει να με φτάσει και στα παιδιά από ότι άκουσα».

Για το αν επηρεάζεται το κλίμα από τις εντάσεις των παικτών: «Οι παίκτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους έξω από το γήπεδο. Πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τι σημαίνει ανταγωνιστικότητα και μάχομαι για την ομάδα μου, για τους τίτλους, για τον κόσμο της κάθε ομάδας, για την ιδέα και τι σημαίνει ότι τελειώνει αυτό το πράγμα και το ευ αγωνίζεσθαι».

Για το αν θα είναι μαζί του τα παιδιά του: «Και τα έξι, και τα έξι. Μη μου πείτε τώρα να αφήσω πάλι τη γυναίκα μου έγκυο για να πάρουμε κανέναν τίτλο. Με βάζεις σε δύσκολη θέση, αλλά όχι, θα έρθουν και τα έξι γιατί θέλουν να είναι δίπλα στον μπαμπά τους».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.