Σπανούλης: Άφησε πίσω το Παρίσι και βλέπει Eurobasket 2025

Metrosport Team06 Αυγούστου 2024

Περήφανος για τους αθλητές της «επίσημης αγαπημένης» δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης, σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα της αναμέτρησης με τη Γερμανία κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στα σουτ που δεν μπήκαν.

Αμέσως μετά την ήττα που γνώρισε η Εθνική από τη Γερμανία, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ο ομοσπονδιακός τεχνικός επεσήμανε ότι η ομάδα έκανε μια καταπληκτική πορεία τόσο στο Προολυμπιακό Τουρνουά όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποδεικνύοντας ότι είναι μια ανερχόμενη δύναμη.

«Τα παιδιά έκαναν μια υπερπροσπάθεια, οι ομάδες χτίζονται και δεν υπάρχουν μαγικά για να γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Κι εμείς όταν κάναμε τα πρώτα μας βήματα με την Εθνική ομάδα πήγαμε μέχρι τους οκτώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Όλοι όμως βλέπαμε πως κάτι πολύ όμορφο χτίζεται. Έτσι και τώρα βλέπω ότι κάτι πολύ καλό δημιουργείται. 

Παλέψαμε πολύ, παίξαμε εκπληκτική άμυνα σχεδόν σε όλο το τουρνουά, το ίδιο και απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια. Τους πήγαμε σε ένα σκορ που δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν, αλλά είναι ομάδα με πάρα πολύ μεγάλο ταλέντο. 

Κάποιες φορές χρειάζεται κάποια μεγάλα σουτ, κάποια έξτρα πράγματα και το μομέντουμ. Το είχαμε στην πρώτη και στην τρίτη περίοδο, αλλά κάποια σουτ που εμείς χάσαμε και εκείνοι έβαλαν άλλαξαν το μομέντουμ, κάτι το μεγαλύτερο βάθος που είχαν εκείνοι ήρθε η ήττα. Είμαι περήφανος για αυτά τα παιδιά, για τη χώρα μας και που παίξαμε έναν προημιτελικό Ολυμπιακών Αγώνων», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στην πρώτη του εμπειρία ως προπονητής της Εθνικής ομάδας, ο «Kill Bill» έκανε λόγο για μια πολύ όμορφη εμπειρία, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ομάδα και τους παίκτες που είχε.

«Το ευχαριστήθηκα. Είχαμε πολύ σύντομο χρόνο για την προετοιμασία, αλλά δείξαμε ένα DNA και μια σκληράδα που είχαμε χρόνια να δούμε. Ήμασταν ομάδα από την αρχή ως το τέλος, πολύ αγαπημένοι, τα παιδιά έδωσαν και την ψυχή τους, δεν αφήσαμε κανένα ματς, σε άλλα ματς ήμασταν καλύτεροι, σε άλλα χειρότεροι, αλλά είμαστε μια ομάδα που έχει νοοτροπία, έχει χτίσει κουλτούρα και πολύ γρήγορα θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το Eurobasket2025 ο Βασίλης Σπανούλης σημείωσε πως δεν ήρθε μόνο για τους Ολυμπιακούς, αλλά για να φτιάξουν μια ομάδα με σταθερές, επισημαίνοντας ότι «οι σχέσεις και οι ομάδες δημιουργούνται, πρέπει να πιστέψουν οι παίκτες στην ομάδα. Τα παιδιά πίστεψαν στις δυνατότητες της ομάδας, πόσο καλοί μπορούμε να είμαστε και πως αν είμαστε υγιείς και όλοι μαζί θα έρθουν πολύ σύντομα πάρα πολύ ωραία πράγματα».

Δείτε τα highlights του Ελλάδα - Γερμανία:


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.