Σπανέας: «Να αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε τους Έλληνες διαιτητές- Ο Γκαγκάτσης έχει βλέψεις»

Metrosport Team26 Ιουλίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο καθηγητής διαιτησίας και σύμβουλος Ένωσης διαιτητών, Γιώργος Σπανέας, μιλώντας για την κατάσταση της οργανωμένης ελληνικής διαιτησίας, μετά τις εκλογές της ΕΠΟ. Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ρέφερι και τα όσα μπορούν να οδηγήσουν στην καταστροφή της Ένωσης διαιτητών.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: «Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι άνθρωποι που ανέλαβαν την Ένωση διαιτητών δεν κατάλαβαν ότι το ποδόσφαιρο πάει μπροστά. Στηρίχτηκαν στις προσπάθειες προηγούμενων προέδρων, ακολουθώντας δικαστικές οδούς, οι οποίες οδήγησαν στα βράχια την Ένωση και πολύ φοβάμαι ότι ενδεχομένως να κλείσει η ιστορία της οργανωμένης διαιτησίας λόγω της κακής εκτίμησης των ανθρώπων που την διοίκησαν τον τελευταίο χρόνο. 

Η οργανωμένη διαιτησία εδώ και χρόνια ήταν στο περιθώριο, δυστυχώς δεν κατάφεραν και οι προηγούμενοι που διοίκησαν να βρούνε τον κρίκο για να προσαρμοστούν στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία και να υπάρχει μέλλον και μια ασφάλεια, στήριξη και υποδομή για τους διαιτητές. Έχουμε ελάχιστους διαιτητές, όταν κάποιος δεν πάει καλά σκεφτόμαστε να τον βγάλουμε από τους πίνακες, γιατί δεν υπάρχει αντικαταστάτης.

Μάλιστα, οι συνάδελφοι που διοικούν την Ένωση είχαν κάνει ασφαλιστικά μέτρα για να αναβάλουν τις εκλογές της ΕΠΟ, πραγματικά αστείο... Αυτή τη στιγμή υπάρχει πλειοψηφία στην Ένωση διαιτητών, αποφασίζουν μόνοι τους χωρίς να γίνονται συμβούλια. Ακολούθησαν μια διαδικασία του προηγούμενου προέδρου και δεν θέλησαν να κάνουν βήματα πίσω.

Δεν έχουν καμία τύχη αυτοί που κρατάνε στα χέρια τους την Ένωση και αυτό φάνηκε καθαρά από την παρουσία του προέδρου στην συνέλευση. Οι διοικούντες εμφανίστηκαν από το πουθενά και θα πρέπει να επιστρέψουν στο πουθενά, αυτοί που θέλησαν να αφήσουν τους νέους διαιτητές και τους εν ενεργεία να διοικούν.

Ο καθένας από τους διεθνείς και εν ενεργεία διαιτητές ήθελαν να φτιάξουν το «μαγαζάκι» τους και να διοικήσουν την διαιτησία. Η UEFA δεν θα το ανεχτεί αυτό περισσότερο. 

Οι Big-4 θα έπρεπε να έχει πατήσει πόδι ώστε οι οργανωμένη διαιτησία, εκπαιδεύσεις και υποδομή και όχι να φέρνουμε απέξω διαιτητές και να περιμένουνε αν θα τα βγάλουν πέρα.

Πιστεύω ότι με τη καινούρια διοίκηση θα υπάρξει κάποια στιγμή κάποια επαφή, για να προστατέψουν το μαγαζί, να υπάρξει μια παράλληλη πορεία και να υπάρξουν λύσεις. Είναι νέος ο καινούριος πρόεδρος και μάλλον έχει βλέψεις. Δεν είναι τυχαίο που εγκατέλειψε τη θέση του στον ΠΑΟΚ για να ασχοληθεί με την ΕΠΟ. Θα πρέπει και οι υπόλοιποι Big να τον στηρίξουν! Από τη στιγμή μάλιστα που θα καταφέρει να φέρει και κάποιον μεγάλο αρχιδιαιτητή απέξω.

Δεν μπορούμε να τιμωρούμε άλλο τους νέους διαιτητές για το παρελθόν το δικό μας. Κάποιοι είναι για «πάρε δρόμο και άμεσα»!

Οι Έλληνες διαιτητές παίζουν στο εξωτερικό και επιστρέφουν με συγχαρητήρια. Εδώ στην Ελλάδα οι ομάδες δεν θέλουν από 4 διαφορετικούς διαιτητές, και μιλάνε για επαγγελματική διαιτησία. Είναι πολύ νωρίς να πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε Έλληνα αρχιδιαιτητή εδώ στην Ελλάδα. Σιγά σιγά πρέπει να αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε τους Έλληνες, με πολύ δουλειά και υποδομή.

Έχει μεγάλη σημασία να παραμείνουν οι Σύνδεσμοι ως σχολές, δεν χρειάζεται να υπάρχει διοίκηση. Μπορούν να παράγουν και να γίνεται η κατανάλωση από την ΕΠΟ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.