«Σπάει» το όριο ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους

Metrosport Team30 Σεπτεμβρίου 2024

Αλλαγές στα όρια ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους εξετάζουν όλο και περισσότερες χώρες, με ορισμένες να τα αναθεωρούν ακόμη και προς τα πάνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση των ορίων θα αφορά αποκλειστικά τους αυτοκινητοδρόμους, όπου στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες υφίσταται περιορισμός στα 130 χλμ./ώρα.

Ωστόσο, πλέον δεν αποκλείεται να δούμε την κίνηση να γίνεται ακόμη και με 150 χλμ./ώρα, δεδομένου ότι οι αυτοκινητόδρομοι έχουν κορυφαία ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Μεταξύ αυτών των χωρών φαίνεται να είναι και η Ιταλία, καθώς, σύμφωνα με τον ιταλικό Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος εισήχθη το 2022 και επικαιροποιήθηκε το 2010, επιτρέπεται η αναθεώρηση του ορίου ταχύτητας στα 150 χλμ./ώρα, σε αυτοκινητοδρόμους με 3 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας και ΛΕΑ, που επιτηρούνται από προηγμένα συστήματα καμερών ταχύτητας και με κορυφαίες προδιαγραφές ασφαλείας.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι για υψηλές ταχύτητες κάνει λόγο και η Γερμανία, όπου σε ορισμένα τμήματα του δικτύου αυτοκινητοδρόμων δεν υπάρχει ο παραμικρός δεσμευτικός περιορισμός στην ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξουν οι οδηγοί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.