Σούλης Παπαδόπουλος: «Κανείς δεν με έδιωξε από τον Ηρακλή, εγώ δεν ανήκω σε οικογένειες»

Metrosport Team29 Μαΐου 2024

Για τους λόγους που αποχώρησε από τον Ηρακλή, αλλά και για την επόμενη μέρα του Γηραιού, μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο, ο πολύπειρος προπονητής, Σούλης Παπαδόπουλος. 

Και ήταν ποραγματικός χείμμαρος: «Έγινα παππούς για δεύτερη φορά. Η οικογένεια για μένα είναι το παν, όπως και οι ομάδες που είναι οικογένειες. Ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα και θα πρέπει για τον κόσμο του να επιστρέψει εκεί που ανήκει. 

Όλοι λένε και γράφουν για τον κ. Μονεμβασιώτη. Εγώ θέλω να πω ότι μόνο ο κόσμος ανήκει στην οικογένεια του Ηρακλή και κανένας άλλος, όλοι οι άλλοι είμαστε περαστικοί. Το θέμα με τον Μονεμβασιώτη έχει τελειώσει. Ο ίδιος έχει την οικονομική δύναμη που χρειάζεται η ομάδα, αλλά μόνο με τα λεφτά δεν κάνεις κάτι. Θέλει πρώτα να έχεις σχέδιο για να χτίσεις και έτσι θα πας μπροστά. Ο κ. Ευγενίου με βοήθησε πάρα πολύ, όπως οι παίκτες, οι συνεργάτες μου και ο κόσμος του Ηρακλή. Κανείς δεν με έδιωξε από την ομάδα, μόνος μου έφυγα. Δεν μου αρέσει να ανήκω σε οικογένειες. Εγώ ήθελα να μείνω στον Ηρακλή, άλλωστε ποιος δεν θα ήθελε; Παρά τις υποχρεώσεις που είχα και την μεγάλη απώλεια που έζησα, εγώ ήμουν εδώ για να βοηθήσω ώστε η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Ξαφνικά όταν η ομάδα σωζόταν έβγαιναν και έλεγαν ο ένας βοήθησε, ο άλλος και κάτι τέτοια. Θέλω να επαναλάβω ότι ο κ. Ευγενίου βοήθησε σε πολλά πράγματα φέτος τον σύλλογο. 

Για να μείνεις κάπου πρέπει να σε θέλουν. Ξαφνικά ενώ είχαμε σώσει την ομάδα γράφονταν διάφορα ονόματα για προπονητή στον Ηρακλή. Εγώ τον κ. Παράσχο τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση, αλλά δεν θα είναι αυτός ο επόμενος προπονητής του Ηρακλή. Θα είναι αυτός που ανήκει σε οικογένειες. Τους τρεις μήνες που ήμουν στον Ηρακλή παρά τις μεγάλες δυσκολίες καταφέραμε να ενωθούμε παίκτες, τεχνικό τιμ και κόσμος και να σώσουμε την παρτίδα.

Ο κ. Ευγενίου θέλει να δώσει την ομάδα και να τηρηθεί η συμφωνία με τον κ. Μονεμβασιώτη. Αν δεν γίνει τι θα γίνει μετά με τον Ηρακλή; Ο κ. Μονεμβασιώτης έχει τη δυνατότητα για να πάει τον Ηρακλή εκεί που τον ονειρεύεται ο κόσμος του αλλά θα πρέπει να καταλάβει ο ίδιος ότι άλλο Απόλλωνας κι άλλο Ηρακλής. Πρέπει να ρίξεις ιδρώτα για να προχωρήσεις, δεν αλλάζουν όλα από την μία μέρα στην άλλη. Πρέπει άμεσα να τελειώσει το διοικητικό για να μην φτάσουμε πάλι Αύγουστο και να λέμε μετά τι κάνουμε τώρα.

Όλοι μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Β΄ θυμήθηκαν ξαφνικά τον Ηρακλή και εγώ με αυτά που έβλεπα είχα παλαβώσει, αλλά έκανα υπομονή. Οι προπονητές που δουλεύουν πετυχαίνουν κι το πιο τρανό παράδειγμα είναι ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ και ο Αλμέιδα στην ΑΕΚ παρά την απώλεια του φετινού τίτλου. Διαφορετικά είναι τελείως τα πράγματα στον Παναθηναϊκό. Η κατάκτηση του Κυπέλλου μπορεί να είναι η μεγαλύτερη παγίδα για τον σύλλογο. Αυτές οι ομάδες δεν έχουν ανάγκη ένα Κύπελλο. Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν κοιτάμε το δάσος.

Ο Ηρακλής πρέπει να κάνει πάντα πρωταθλητισμό και για τη νέα σεζόν θα πρέπει να αποφύγει τα μεγάλα συμβόλαια. Εγώ πριν δύο χρόνια ήμουν στην Παναχαϊκή και με μπάτζετ 600.000 ευρώ βγήκαμε δεύτεροι πίσω από την Κηφησιά κι αν είχαμε μια στιβαρή διοίκηση θα παίρναμε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Ο Ηρακλής αν είχε την περσινή ομάδα φέτος, θα έβγαινε τρένο. Και να τονίσω ότι αν δεν υπήρχε ο κόσμος του Ηρακλή, η ομάδα θα έπαιζε στην Γ΄ Εθνική και να δω τότε αν θα την έπαιρνε ο κ. Μονεμβασιώτης».

Για τον τελικό Κυπέλλου: «Ο τελικός ήταν η κακοποίηση του ποδοσφαίρου. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Νταρίντα ήταν αυστηρή, αλλά και οι δύο ομάδες ήταν κακές και έκατσε στον Παναθηναϊκό το γκολ στο τέλος και πήρε το Κύπελλο».

Και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Ολυμπιακός έχει μία ευκαιρία που ενδεχόμενως στο μέλλον να μην του παρουσιαστεί ξανά και δεν θα πρέπει να την αφήσει να πάει χαμένη και σε αυτό εστιάζει και ο κ. Μεντιλίμπαρ κι αυτό κάνει σαφές στους παίκτες του. Εγώ ήρθα δύο φορές στη Θεσσαλονίκη τη μία έσωσα τον Άρη και την άλλη τον Ηρακλή κι αν δεν το έκανα ούτε κι εσείς θα με βγάζατε στο ραδιόφωνο για να μιλήσω».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.