Σούλης Παπαδόπουλος: «Δεν θέλω να βλέπω στον πάγκο τον Ντέλια- Κολλάει στη δημιουργία ο Άρης»

Metrosport Team07 Αυγούστου 2023

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο έμπειρος προπονητής Σούλης Παπαδόπουλος, σκιαγραφώντας την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι ελληνικές ομάδες, με βάση τα πρώτα δείγματα που έδειξαν στα φιλικά αλλά και τους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95,5: «Εμείς οι προπονητές ζούμε για το ποδόσφαιρο και βλέπουμε όλα τα παιχνίδια. Άλλο να κάτσεις να αναλύσεις το παιχνίδι και άλλο να το βλέπεις για να το δεις. Είναι κάποιες φάσεις που μπορείς να τις προλάβεις και εκείνη την ώρα του αγώνα. Όπως ο Λουτσέσκου που έβγαλε εκείνη την ώρα τον Τάισον, μετά τη κόκκινη κάρτα και το πέναλτι. Μου άρεσε εκείνη η φάση.

Για τον Κωνσταντέλια: «Το παιδί είναι μεγάλο ταλέντο, δεν συμφωνώ που έκατσε στον πάγκο. Σίγουρα όμως μπήκε πιο φρέσκος. Τις ενέργειες που κάνει αυτό το παιδί θέλω να το βλέπω μόνο μέσα στο γήπεδο, όχι να τον βλέπω στον πάγκο. 

Το παιδί θα αφήσει εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν αυτό που έκανε με την Μπειτάρ, το έκανε ο Μέσι ή ο Ρονάλντο, θα το έδειχνε σε όλα τα κανάλια του κόσμου. Εμείς εδώ στην Ελλάδα, τους φορτώνουμε αυτούς  τους παίκτες. Εκεί δεν πρέπει να χαθεί η μπάλα. Δεν γίνεται να περιμένουμε από αυτούς μόνο τέτοιες φάσεις.

Παίζει σε όλες τις θέσεις της τετράδας μπροστά. Σίγουρα όμως θα πρέπει να δουλεύει συνέχεια, κάθε μέρα και περισσότερο. Εκεί είναι η αδυναμία στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αν δουλέψει, θα παίξει σε πολύ μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη.

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ και τη πρώτη πρόκριση επί της Μπειτάρ: «Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι είχε το άγχος του γηπεδούχου. Στον επαναληπτικό όμως ήταν καταλυτικό το ότι ο Κοτάρσκι έπιασε το πέναλτι. Πέρασε όμως δίκια ο ΠΑΟΚ, ήταν καλύτερος.

Για το παιχνίδι με την Χάιντουκ: «Πιστεύω πως η πρόκριση θα είναι 50-50».

Για την αποβολή και το πέναλτι: «Δεν έφταιγε ο Αουγκούστο, γιατί γύρισε να σώσει μια λάθος φάση του συμπαίκτη του. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ήταν καλύτερο για τον ΠΑΟΚ.

Και ο Τσιγγάρας θα μπορούσε να σκοράρει. Το παιχνίδι όμως πρέπει να πάρει παιχνίδια και να ψηθεί. Θα πρέπει να αντέξει και να δουλέψει πολύ».

Για το δίλημμα Μπράντον Τόμας ή Σαμάτα, στη κορυφή της επίθεσης: «Πιστεύω πως θα τον βάλει σιγά σιγά τον Σαμάτα. Θα χρησιμοποιήσει και πάλι την πιο αξιόπιστή του λύση, τον Μπράντον Τόμας. Και καλά θα κάνει.

Υπάρχει και ο Τζίμας, που το παιδί είναι φορ περιοχής. Μια πολύ καλή σωματοδομή, έχει αίσθηση του χώρου και παίζει πολύ καλά με πλάτη. Θα εξελιχθεί πολύ.

Γενικά ο ΠΑΟΚ, και ελπίζω και οι άλλες ομάδες, βλέπω ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με τα νέα παιδιά».

Για τον Άρη και τις πολυάριθμες μεταγραφές: «Το πρόβλημά του είναι με τους ξένους. Πάλι καλά υπάρχει και ο Λάζαρος που μπήκε στο 85', ένας Έλληνας. Και είναι και καλοί ποδοσφαιριστές οι Έλληνες. Πριν αναφερθήκαμε στον ΠΑΟΚ και οι περισσότεροι ήταν Έλληνες. Έτσι πρέπει να γίνει και στον Άρη.

Και εμείς όμως για να εκτιμήσουμε τους Έλληνες, έπρεπε να πάρουμε το EURO 2004.

Πάντως, ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλός, στο πρώτο όμως δεν μου άρεσε. Κολλάει στο δημιουργικό κομμάτι, δεν είχε φάσεις. Δεν ήταν καλός και δεν θα πρέπει να σταθεί στη πρόκριση. Περίμενα μια νίκη πολύ πιο εύκολη, έχοντας στο πλευρό του τον κόσμο του».

Για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό σχολίασε πως: « Ο Παναθηναϊκός είχε την πίεση, γιατί είχε πολλά χρόνια να παίξει Ευρώπη. Δεν έχει να χάσει πολλά, μόνο να κερδίσει. Έχει περάσει άλλωστε ήδη στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Πολύ καλή η ΑΕΚ στα φιλικά, έχει πολλές πιθανότητες να περάσει.

Ο Ολυμπιακός τώρα χτίζεται, έχει τη στόφα όμως σαν ομάδα για να περάσει. Θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο το πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Αν πάρει τη νίκη εντός, πιστεύω θα περάσει».

Για το ερχόμενο πρωτάθλημα είπε πως:  «Η ΑΕΚ έχει ένα προβάδισμα, θα είναι όμως εξίσου ανταγωνιστικό όπως πέρυσι το πρωτάθλημα, γιατί οι ομάδες είναι σχεδόν ίδιες.

Τέλος, για το προσωπικό του προπονητικό μέλλον δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Αυτή τη στιγμή θα περιμένω, δεν είναι να πας κάπου απλά για να πας. Υπάρχουν 3-4 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2 που χτίζουν ωραία πρότζεκτ.

Το ζήτημα είναι να κάνεις έργο και να βγάλεις ποδοσφαιριστές. Να πετυχαίνεις τους στόχους αλλά να υπάρχουν και οι προϋποθέσεις. Φυσικά, θα πρέπει να βοηθήσει και η πολιτεία στην οργάνωση»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.