Σοβαρός και… ψυχωμένος ολοταχώς για τους ομίλους

Δημήτρης Μπούζας26 Αυγούστου 2023

Νίκη – χρυσάφι και στέρεο θεμέλιο πρόκρισης. Ο τεράστιος Ζίβκοβιτς «καθάρισε και πάλι την μπουγάδα», οδηγώντας τους συμπαίκτες του σε μια ανατροπή υπερπολύτιμη, που επιτεύχθηκε κόντρα στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν.

Τρίτη κατά σειρά πρόκριση… στον ορίζοντα, από μια ομάδα η οποία σε όλες τις τελευταίες ευρωπαϊκές (και όχι μόνο) υποχρεώσεις της, εντυπωσιάζει καταθέτοντας στοιχεία και διαπιστευτήρια εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Όπως η σοβαρότητα, η πειθαρχία, το πάθος και η ευψυχία. Και επιπρόσθετα μια πολύ ψύχραιμη διαχείριση όλων των προβλημάτων που υπάρχουν, ακόμη και εκείνων που προστίθενται και την τελευταία στιγμή. 

Ο κόουτς και οι παίκτες του συντονισμένα και αποφασιστικά ακολουθούν μια πανομοιότυπη τακτική. Η στοχοπροσήλωση τους εκπλήσσει και τα αποτελέσματα που έρχονται, ανεξάρτητα του επιπέδου απόδοσης, θεωρούνται και είναι ευεργετικά και υπερπολύτιμα για την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν χθες μπορεί να μην έπιασε καμία μεγάλη απόδοση, αλλά απέδειξε ότι διαθέτει όλο εκείνο το πακέτο των χαρισμάτων και των δυνατοτήτων, που του επέτρεψαν όπως και στις δύο προηγούμενες προκρίσεις του, να παίρνει αυτό που θέλει. 

Επαναλαμβάνουμε ότι κατέθεσε σοβαρότητα, πειθαρχία, πάθος αλλά και Ολύμπια ψυχραιμία στα δύσκολα. Είτε αυτά τα δύσκολα προέρχονταν από την αντίπαλη ομάδα, είτε από τα δικά του λάθη. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ψυχρολουσία. Μια αμυντική ασυνεννοησία έφερε στα πρώτα μόλις λεπτά μια πίεση μη αναμενόμενη και σχετικά επικίνδυνη. 

Πολύ σύντομα όμως όλα αυτά μπήκαν στην άκρη, με την εξέλιξη να δικαιώνει τον κόουτς και τους παίκτες του, οι οποίοι επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη, έχοντας στις αποσκευές τους ένα αποτέλεσμα που διασφαλίζει (ασφαλώς όχι απόλυτα) την πρόκρισης τους. Όπως προαναφέραμε, οι νικητές μπορεί να μην είχαν μια εντυπωσιακή απόδοση, αλλά η κυριαρχία τους κατά διαστήματα ήταν εμφανής. Υπήρξαν κάποια λάθη και κάποιες αδυναμίες. Υπήρξαν όμως και πολύ ευχάριστα μηνύματα, με την βελτιωμένη εικόνα των νεοαποκτηθέντων, οι οποίοι άρχισαν πλέον να προσαρμόζονται στην καινούργια τους ομάδα.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Ζίβκοβιτς δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου και του MVP της αναμέτρησης. Είναι ο παίκτης που πέτυχε ένα φανταστικό γκολ και που κέρδισε το πέναλτι της ισοφάρισης. Τον ακολουθεί ο Κοτάρσκι, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος, δηλαδή με καλή απόδοση, το δίδυμο Σβαμπ – Τσιγγάρα.

Είπαμε πιο πάνω για τα ευχάριστα μηνύματα τα οποία αφορούν τους νεοαποκτηθέντες. Και οι δύο (Εκόνγκ – Κετζιόρα) και ιδιαίτερα ο Πολωνός, δείχνουν πολύ μεγάλη προσαρμοστικότητα. Τάισον και Κωνσταντέλιας με καλές στιγμές, ενώ ο Ράφα Σοάρες αν εξαιρέσεις το λάθος που άφησε ακάλυπτη την πλευρά του στο πέναλτι που ακολούθησε, ήταν σταθερός. Βοήθησε ο Μουργκ που μπήκε σαν αλλαγή, ενώ ωσεί παρών ήταν για μια ακόμη φορά ο Μπράντον Τομάς. Ίσως ο Τζίμας να δικαιούται περισσότερο χρόνο. Ο «μικρός» έχει τσαγανό, ποδοσφαιρικό θράσος αλλά και ποιότητα. Ας μην του κλείνουν τον δρόμο και τις ευκαιρίες, κάποιοι οι οποίοι δυστυχώς και ιδιαίτερα για αυτή την θέση, θεωρούνται και είναι από ελάχιστοι, έως ακατάλληλοι. Ο διαιτητής απέφυγε τα σοβαρά λάθη.

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ πενθεί

«Έφυγε» η αξιαγάπητη Βιβή. Θρηνεί ο επί γης άγγελος της και σύζυγος της και μαζί του ολόκληρη η οικογένεια του λαοφιλέστατου συλλόγου. Πολυαγαπημένη και αξιολάτρευτη. Θα προσθέταμε και εμβληματική παρουσία στα δρώμενα του δικέφαλου. Μνημειώδης η αφοσίωση της στην ομάδα που υπεραγαπούσε και χαρακτηριστική πάντοτε η παρουσία της στην κερκίδα, ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ηρωική μαχήτρια της ζωής που στάθηκε όρθια μπροστά σε καταιγίδες, πάντοτε στηριγμένη στον «βράχο» σύντροφο της, λύγισε βυθίζοντας στο πένθος την ασπρόμαυρη οικογένεια. 

Μεγάλωσε με τον ίδιο αξιακό κώδικα του ξεχωριστού συντρόφου της. Εκτός όλων των άλλων, τους έδενε σφιχτά η κοινή αγάπη τους και η αφοσίωση τους σε ότι είχε σχέση με τον δικέφαλο. Μία αφοσίωση αδιαπραγμάτευτη. Ναι, ήταν ο Άγγελος για την Βιβή και η Βιβή για τον Άγγελο, αλλά και οι δύο τους μαζί για τον ΠΑΟΚ. Μαζί με τα συλλυπητήρια μας και η προσευχή μας για την ανάπαυση της ψυχής της Βιβής, για την οποία είμαστε σίγουροι ότι εκεί που πάει αφήνοντας τον επί γης άγγελο της, θα βρει τον αντίστοιχο του ουρανού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.