Οι υπεύθυνοι να σοβαρευτούν και να σεβαστούν την προσπάθεια της εθνικής ομάδας, γιατί το αξίζει...

Δημήτρης Μπούζας24 Νοεμβρίου 2023

Δεν έχουμε να πούμε και να γράψουμε πολλά, μετά την εξαιρετική εμφάνιση της Εθνικής μας απέναντι στην «παγκόσμια» Γαλλία, πέρα από το γεγονός της ασόβαρης συμπεριφοράς ορισμένων, κόντρα στην ομολογουμένως φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλεται από τον κόουτς και όλους τους παίκτες του, μηδενός εξαιρουμένου. 

Τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν και «διακινήθηκαν» με αφορμή το θέμα του βοηθού του Πογιέτ, αποτελούν μια σκιά στην ολόλαμπρη εμφάνιση των παικτών μας, στην αναμέτρηση με την πανίσχυρη παρέα του Εμπαπέ. Και όχι μόνον, γιατί αυτή η ομάδα από τον πιο έμπειρο Μπακασέτα, μέχρι τον νεοσσό Κωνσταντέλια, έχει καταθέσει διαπιστευτήρια ειλικρινέστατων προθέσεων και μιας μαχητικότητας αξιοθαύμαστης. 

Ως εκ τούτου δεν της αξίζουν τέτοιου είδους συμπεριφορές στον χώρο της. Το ξεκατίνιασμα με τον Μαούρτσιο Ταρίκο και η γκάφα με το φιλικό σε ένα γήπεδο – χωράφι, θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Μένει λοιπόν η απαίτηση των Ελλήνων που άρχισαν να νιώθουν «διαφορετικά» από το παρελθόν για την Εθνική τους ομάδα. 

Οι υπεύθυνοι λοιπόν να σεβαστούν αυτή την ομάδα και να την βοηθήσουν γιατί όπως το έχει αποδείξει, το αξίζει. Ας περάσουμε όμως και σε ένα θέμα πολύ σοβαρό κατά την προσωπική μας άποψη, το οποίο προσπέρασαν τα περισσότερα ΜΜΕ, πλην βέβαια των φίλα προσκείμενων προς τον Ολυμπιακό. 

Αφορά την μυστηριώδη, αιφνιδιαστική και κατά μέτωπο επίθεση του προέδρου του Ολυμπιακού στην Κυβέρνηση (!) και στον Υφυπουργό ΑΘλητισμού κύριο Βρούτση, που ακόμη δεν έχει αναλάβει τα καθήκοντα του. Τον τελευταίο τον χαρακτηρίζει κυνικά αόρατο, ανίκανο και μη έχοντα σχέση με τον αθλητισμό. Με τίτλο «είστε υποτελείς, συνένοχη και η Κυβέρνηση» στο σαλόνι της η ναυαρχίδα των ΜΜΕ του προέδρου (ΤΑ ΝΕΑ) φιλοξενεί νέα (έχουμε χάσει τον αριθμό) επιστολή του προς την ΕΠΟ. 

Στον τίτλο της τονίζει χαρακτηριστικά: «Απασφάλισε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα Βαγγέλης Μαρινάκης, βάλλοντας κατά παντός υπευθύνου για τα φαινόμενα σήψης του ελληνικού ποδοσφαίρου, με κορυφαίους αποδέκτες την ΕΠΟ και την Κυβέρνηση». Το ότι απασφάλισε να το δεχθούμε. Το ότι εδώ και καιρό για άλλους λόγους – όπως αποκαλύπτουν οι γνωρίζοντες καλά τα πράγματα – επιχειρεί μια αδέξια αντιπολιτευτική ενόχληση με τα ΜΜΕ που διαθέτει, ιδιαίτερα εναντίον του Πρωθυπουργού, οι πιστοί αναγνώστες της στήλης το έχουν πληροφορηθεί από καιρό. Τώρα δεν άντεξε και το προχώρησε. 

Η αφορμή όπως λένε όλοι πλέον στο λεκανοπέδιο, είναι το γεγονός ότι στη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού έβαλαν έναν… που δεν φοράει την φανέλα του Ολυμπιακού. Όπως με περηφάνια την φόρεσαν οι προηγούμενοι Βασιλειάδης (ΣΥΡΙΖΑ) και Αυγενάκης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ). Ο καινούργιος, άσχετος ή ΑΕΚτζής κατά μία πληροφορία, πήγε μάλιστα και στα εγκαίνια του Μουσείου της Ένωσης. Προφανώς ο ερυθρόλευκος χαλίφης σε πολλά πράγματα που ζήτησε βρήκε μπροστά του τοίχο και τώρα εξαγριώθηκε και ξέσπασε. Μάλλον οφείλουμε να αποσύρουμε τον χαρακτηρισμό μυστηριώδης για την αντίδραση του και να την θεωρήσουμε φυσιολογική. 

ΥΓ1: Ο Μονεμβασιώτης προχωράει αργά αλλά σταθερά σε πράξεις, προσεγγίζοντας τον Ηρακλή. Οι κυανόλευκοι πιστεύουν πως αυτή τη φορά δεν θα πέσουν έξω σε όσα ελπίζουν. 

ΥΓ2: Είδηση: Κλωτσοπατινάδα στον αργόμισθο Κλάτενμπεργκ. Το πρώην αρχιδιαιτητή, κολλητάρι του Ολυμπιακού, ο οποίος έπαιρνε 500 χιλιάδες το χρόνο (!). Το σύνολο σχεδόν των ομάδων της Σούπερ Λίγκα με εξαίρεση Ολυμπιακό, Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης, ζήτησε την αποπομπή του. Το ότι ο Αλαφούζος δεν συμπλέει αυτή τη φορά με τον Μαρινάκη, είναι κάτι που κρίνεται ως εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.