Σωτηρίου: «Αυτό είναι το μυστικό για να σταματήσει την Μπεϊτάρ, εύχομαι να περάσει ο ΠΑΟΚ»

Πέτρος Χαριζακλής27 Ιουνίου 2023

Συνέντευξη στον Πέτρο Χαριζακλή

Ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου αγωνίστηκε την περσινή χρονιά στην ισραηλινή Χάποελ Χάιφα, ως δανεικός από τη ΑΕ Λεμεσού. Ο Κύπριος αμυντικός, αδερφός του Πιέρου Σωτηρίου, αγωνίστηκε για πρώτη φορά μακριά από τη Μεγαλόνησο και έκανε μια γεμάτη χρονιά στο ισραηλινό πρωτάθλημα με 30 συμμετοχές και 2 γκολ.

Ο Σωτηρίου αντιμετώπισε δύο φορές την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ενώ στο παιχνίδι των πλέι άουτ δεν αγωνίστηκε. Ο 27χρονος Κύπριος στόπερ μίλησε στο Metrosport.gr για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ καθώς γνωρίζει τους Ισραηλινούς. Τόνισε πως ο Δικέφαλος είναι το φαβορί αλλά δεν θα πρέπει να υποτιμήσει την Μπεϊτάρ, σημείωσε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Κυπελλούχου Ισραήλ ενώ αποθέωσε τον Κολομβιανό εξτρέμ της Μπεϊτάρ, Ασπρίγια. Τέλος, ευχήθηκε να περάσει ο ΠΑΟΚ τον οποίο και υποστηρίζει.

-Κωνσταντίνε καλησπέρα. Τη φετινή χρονιά αγωνίστηκες στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, με τη φανέλα της Χαποέλ Χάιφα, σε μια αρκετά γεμάτη χρονιά. Τι εικόνα έχεις από την αντίπαλο του ΠΑΟΚ, Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ;

«Ναι ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα στο εξωτερικό και ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Η εικόνα που έχω για την Μπεϊτάρ και από αυτά που μου έχουν πει είναι ότι είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στο Ισραήλ με τους ίσως πιο ένθερμους οπαδούς μαζί με αυτούς της Μακάμπι Χάιφα».

-Τι είδους ομάδα είναι; Της αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο ή το αμυντικό; Προσαρμόζεται στον αντίπαλο ή δεν αλλάζει το στυλ της;

«Eίναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ιερουσαλήμ. Τη φετινή χρόνια ξεκίνησε πολύ άσχημα με αποτέλεσμα να χάσει την εξάδα τις τελευταίες αγωνιστικές. Είναι ομάδα που της αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο αφού οι καλύτεροι της παίκτες είναι στην επιθετική γραμμή. Το σύστημα που της αρέσει να παίζει είναι το 4-3-3 και δύσκολα το αλλάζει».



-Πόσο επηρεάζει τους αντιπάλους η έδρα της; Είναι από τις πιο καυτές στο Ισραήλ;

«Όταν η ομάδα πηγαίνει καλά είναι από τις καλύτερες ατμόσφαιρες στο Ισραήλ. Οι οπαδοί τους είναι ένθερμοι και πολλές φορές η ομάδα δέχτηκε τιμωρία λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών. Στο μεταξύ μας παιχνίδι στην έδρα μας, ταξίδεψαν δύο ώρες από τα Ιεροσόλυμα περίπου 7-8 χιλιάδες αφού παιζόταν η είσοδος στα πλέι οφ».

-Οι καιρικές συνθήκες στο Ισραήλ μοιάζουν παρόμοιες με της Ελλάδας. Μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ η πολλή ζέστη στην Ιερουσαλήμ;

«Δεν θα έχει πρόβλημα ο ΠΑΟΚ λόγω καιρικών συνθηκών αφού ο καιρός είναι ο ίδιος. Στην Ελλάδα ίσως να έχει και περισσότερη ζέστη».


-Σε τι κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και την τιμωρία που υπέστη;

«Mετά την αποτυχία της εισόδου στα πλέι οφ η μόνη διέξοδος για να βγει στην Ευρώπη η Μπεϊτάρ ήταν μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου. Με το Κύπελλο κατάφεραν να σώσουν μια χρονιά που έμοιαζε χαμένη. Στον τελικό οπαδοί εισέβαλαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έκαναν επεισόδια με αποτέλεσμα στο τέλος να υπάρχει περίπτωση να της αφαιρέσουν τον τίτλο του κυπελλούχου. Παρόλο που οι οπαδοί της Μπεϊτάρ είναι ένα δυνατό χαρτί, πολλές φορές με τα επεισόδια τους κατάφεραν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ομάδα είτε με αφαίρεση πόντων είτε με κεκλεισμένων των θυρών. Είναι ατμόσφαιρα όμως που κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να είχε».

-Εσύ τους αντιμετώπισες δύο φορές στο πρωτάθλημα στην κανονική διάρκεια, και τα δύο παιχνίδια έληξαν 0-0. Ειδικά στο πρώτο παίζατε με 9 παίκτες και δεν δεχθήκατε γκολ. Ποιο ήταν το μυστικό;

«Η Μπεϊτάρ είναι μια ομάδα που το ατού της είναι η επίθεση. Η τριπλέτα μπροστά (σ.σ. Νικολαέσκου, Απρίγια, Σούα) ήταν από τις καλύτερες του πρωταθλήματος αν όχι η καλύτερη. Παρόλο που σκόραρε αρκετά γκολ έχει μεγάλη αδυναμία στην άμυνα της. Δέχθηκε 58 γκολ σε ολόκληρο το πρωτάθλημα και έχει την χειρότερη άμυνα . Αυτό ήταν το παράξενο της υπόθεσης αφού και στα δύο μεταξύ μας παιχνίδια στην κανονική διάρκεια έληξαν 0-0. Το μυστικό ήταν να καταφέρεις να σταματήσεις τις αντεπιθέσεις τους. Αφήνουν τους τρεις επιθετικούς μπροστά και αν δεν καταφέρεις να είσαι κοντά τους σίγουρα θα σου κάνουν την ζημιά. Το σημαντικότερο είναι να αναχαιτίσεις τις αντεπιθέσεις πιέζοντας τους ψηλά».


-Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της;

«Και οι τρεις μπροστά. Αν κοιτάξει κανείς τα στατιστικά τους θα καταλάβει το γιατί. Για εμένα ο πιο επικίνδυνος παίκτης τους είναι ο Ασπρίγια. Είναι γρήγορος, δυνατός , σκοράρει και δίνει ασίστ με την ίδια ευκολία. Τελείωσε με 17 γκολ το πρωτάθλημα και 4 ασίστ».

-Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματά της;

«Τα πλεονεκτήματα της είναι η επίθεση και ο συνδυασμός της επιθετικής τριπλέτας. Μειονέκτημα η κακή αμυντική λειτουργία της και τα ατομικά λάθη που πολλές φορές στέρησαν σημαντικούς πόντους για την Μπεϊτάρ».

-Ποιος είναι το φαβορί;

«Φαβορί για εμένα είναι ο ΠΑΟΚ. Ωστόσο, δεν πρέπει να υποτιμήσει την Μπεϊτάρ όπως έκανε πέρυσι με την Λέφσκι Σόφιας. Είναι μια ομάδα που αν δεν προσέξεις και κλείσεις τους επιθετικούς της θα σου κάνουν την ζημιά. Ως ΠΑΟΚτσής θέλω και εύχομαι να περάσει ο ΠΑΟΚ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.