Μια γουλιά ενός εκ των αποσταγμάτων σοφίας της ζωής, θα βοηθήσει τα μέγιστα τον οργανισμό τού ΠΑΟΚ. «Όποιος ξεχνά το παρελθόν, το ξαναζεί»! Μια γουλιά αυτού του αποστάγματος θα τον τονώσει ενόψει κατανάλωσης φαιάς ουσίας επί παρόντος και μέλλοντος του. Και βέβαια, επειδή υπάρχει κι η άλλο όψη αυτού του νομίσματος… «Φάρος είναι το παρελθόν. Δεν είναι λιμάνι»!
Ρωσική ρήση είναι αυτή. Πως την ξέρουμε; Τη θυμόμαστε επειδή μάς την είχε αναφέρει ο Σεργκέι Μπαζάρεβιτς, ο τελευταίος Ρώσος πλέι μέικερ, σε συνέντευξη για τα «Σπορ» του Δημήτρη Μπούζα. Ήταν τότε, στο Μπουένος Άιρες, στο Μουντομπάσκετ του 1990 σε αποστολή του Σαράντη Πανταζή. Κάπου δέκα χρόνια πριν, ο Σεργκέι Μπαζάρεβιτς φορέσει τη φανέλα με τον «δικέφαλο» στο στήθος…
Τέλος πάντων.
Σημασία έχει πως για κάθε σκέψη αλλά και για κάθε πράξη διοικητικής και τεχνικής ηγεσίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επί παρόντος και μέλλοντος της πρέπει να υπάρχει φίλτρο του παρελθόντος. Με άλλα λόγια; Πρέπει να γίνουν – επιτέλους - μαθήματα (εάν δεν έγιναν, ήδη…) τα παθήματα (και) στην παρελθούσα αγωνιστική περίοδο.
Περί τούτων πάντως, των παθημάτων δηλαδή, γίνεται πολύς λόγος για την φρεσκάδα του ΠΑΟΚ. Γίνεται κουβέντα για το μέσο όρο ηλικίας στον ΠΑΟΚ. Φυσικά, κάθε νέος είναι ωραίος. Είναι όμως, αλλιώς και κάθε παλιός. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πολύ απλά, πως η συνταγή της επιτυχίας, χρήζει της ανάλογης δοσολογίας.
Κι από την στιγμή της παρουσίας ρου Ραζβάν Λουτσέσκου, οφείλουμε, να περιμένουμε πλέον, και τη συνταγή και την δοσολογία της. Ουδείς εγγυάται πως ο ΠΑΟΚ με χαμηλότερο μο ηλικίας θα κατακτούσε τα πάντα, στη μόλις παρελθούσα αγωνιστική περίοδο. Ουδείς εγγυάται – βλέπετε - ανάλογα και για τη μέλλουσα. Η δοσολογία και βέβαια, η πληρότητα του ρόστερ είναι η αφετηρία για στόχευση διακρίσεων και τίτλων…
Δεν διαφωνούμε με όσους θεωρούν πως ο ΠΑΟΚ απέτυχε σε Πρωτάθλημα και τελικό Κυπέλλου και δεν προχώρησε περισσότερο στο Conference League επειδή είχε υψηλό μέσο όρο ηλικίας. Ναι, αλλά … συμφωνούμε με όσους θεωρούν πως ΠΑΟΚ απέτυχε σε αυτά επειδή κυρίως, είχε ελλιπέστατο ρόστερ.
Με λίγα λόγια; Οι ελλείψεις κατ’ αρχήν κι ο υψηλός μέσος όρος όρος ηλικίας στη συνέχεια, τού στέρησαν την διεκδίκηση του Πρωταθλήματος, την κατάκτηση του Κυπέλλου και την πρόκριση στους ημιτελικούς του Conference League.
Κι εδώ… Μπορεί κάποιος, να πει με σιγουριά πως ο ΠΑΟΚ με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, θα κάλυπτε τις ελλείψεις; Όχι. Μπορεί επίσης, κάποιος να πει πως ο ΠΑΟΚ δίχως ελλείψεις, θα κάλυπτε τον υψηλό μέσο όρο ηλικίας: Όχι.
Ως εκ τούτων η σωστή … δοσολογία, αυτή και μόνον αυτή, «φτιάχνει» επιτυχημένο το χαρμάνι του ρόστερ!
ΥΓ 1: Αναγνώστης της «Μ» είναι ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Έτσι εξηγούμε εμείς, τη σύμπτωση αναφοράς της θέσης του για τον ελλιπέστατο έλεγχο στο «Σπύρος Λούης», μετά την αναφορά της «Μ» (από τούτο εδώ το μετερίζι της) στο γεγονός…
ΥΓ 2: Εντάξει! Απόπειρα χιούμορ κάνουμε αλλά… Στα σοβαρά κύριε Υπουργέ Δημόσιας Τάξεως, γιατί συμφωνείτε στην παρουσία 50.000 φιλάθλων ενώ - το αναλύσαμε και το αποδείξαμε χθες, με … στοιχεία – είναι αδύνατος ο έλεγχος τους; Γιατί;
ΥΓ 3: Εμείς πάντως, επιμένουμε δίχως φόβο και πάθος. Εάν κι εφ’ όσον δεν αλλάξει η νοοτροπία όλων, μα όλων των εμπλεκομένων στο θέμα… Κι απαλλαγούν όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως από το σύνδρομο της πίτας και του σκύλου… Χαΐρι και προκοπή δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα!
ΥΓ 4: Και σκύλος χορτάτος και πίτα ακέρια δε γίνεται…
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.