Πρόοδος το Europa, οδηγός για τη σεζόν η ομολογία Λουτσέσκου περί ανετοιμότητας

Κώστας Πετρωτός30 Αυγούστου 2024

Την έκανε την δουλειά του με επαγγελματικό τρόπο και, όπως αρμόζει σε ένα μεγάλο κλαμπ ο ΠΑΟΚ, στην Ιρλανδία. Παρουσιάζοντας μία εικόνα συμπαγούς και σοβαρού συνόλου, δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στην Σάμροκ να τον απειλήσει και παράλληλα δημιούργησε και τις ευκαιρίες που χρειαζόταν για να πάρει μία καθαρή δεύτερη νίκη και παράλληλα να κάνει και ένα συνολικό 6-0 απέναντι στην ομάδα των προαστίων του Δουβλίνου.

Στο στάδιο Τάλατ η ομάδα του Λουτσέσκου επιβεβαίωσε καταρχάς ότι έχει αρχίσει να βρίσκει τα πατήματά της και δεν είναι τυχαίο που κράτησε ανέπαφη την εστία της για τρίτο σερί παιχνίδι. Ο Κοτάρκι χρειάστηκε να επέμβει μία μόνο φορά σε φάση με ένα υψηλό επίπεδο δυσκολίας στις αρχές του δευτέρου μέρους, ενώ στην αντίπαλη εστία ο Λέον Πολς αναδεικνυόταν σε MVP του αγώνα μέχρι την ώρα που ο Οζντόεφ τον νίκησε μετά από ένα τετ-α-τετ με τον Ζίβκοβιτς στο οποίο είχε βάλει και πάλι στοπ. Λίγο αργότερα, ο Ντεσπόντοφ πέτυχε και αυτός το γκολ που δικαιούταν και έψαχνε σε όλο το παιχνίδι και έχω την αίσθηση ότι το γεγονός πως ο Βούλγαρος και ο Ρώσος βρήκαν δίχτυα ήταν το μεγάλο κέρδος από το χθεσινό παιχνίδι. Αν κατάφερνε να σημειώσει ένα τέρμα και ο Τσάλοφ που μπήκε αλλαγή και είχε τις ευκαιρίες του, τότε ο ΠΑΟΚ θα πετύχαινε έναν ακόμη στόχο στο συγκεκριμένο παιχνίδι.


Η (αυτο)κριτική του Ραζβάν είναι μία διαδικασία που όλοι πρέπει να κάνουν και πάνω σε αυτή να σχεδιάσουν


Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι ακόμη για το ματς, με εξαίρεση την αποθέωση του Κουλιεράκη, που τελικά δεν αγωνίστηκε, από τον κόσμο στην τελευταία αποστολή του με τα «ασπρόμαυρα», καθώς από σήμερα, γίνεται μέλος του ρόστερ της Βόλφσμπουργκ. Δεν χρειάζεται να κάνουμε την παραμικρή ευχή, απλά να υπογραμμίσουμε ότι ο «Κούλιε» με την σοβαρότητα και την ταπεινότητα που τον διακρίνει, και αν διατηρήσει αυτά τα στοιχεία στην συμπεριφορά του, μπορεί να πάει πολύ ψηλά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, τα πραγματικά σημαντικά από την βραδιά στην Ιρλανδία χθες, ήρθαν από τις δηλώσεις του Λουτσέσκου, ο οποίος ερωτώμενος αν με την πρόκριση στο league stage του Europa League κλείνει οριστικά το κεφάλαιο Champions League και η πίκρα που προκάλεσε ο αποκλεισμός από τη Μάλμε. Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ, είπε ορθά κοφτά ότι οι «ασπρόμαυροι» δεν ήταν έτοιμοι για αυτό το επίπεδο (δηλαδή το league stage του Champions League) και αξίζουν να βρίσκοντα στο Europa. Το είπε με τέτοιο τρόπο που να μην μειώνει τις δύο προκρίσεις που έκανε ο ΠΑΟΚ μέσα στο καλοκαίρι, παράλληλα όμως να μην χαθούν και τα μηνύματα που έστειλε η εκ νέου απώλεια της ευκαιρίας για να ανέβει η ομάδα στα κορυφαία επίπεδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Προφανώς, ο 55χρονος τεχνικός ανέλυσε ξανά και ξανά στο μυαλό του την πορεία του ΠΑΟΚ στα φετινά προκριματικά του Champions League και διαπίστωσε κενά και αδυναμίες, δεν ξέρω αν είναι αμιγώς αγωνιστικά και λύνονται με μεταγραφές ή αφορά και σε κάτι άλλο. Παρόμοια διαδικασία οφείλουν να κάνουν άπαντες εντός ΠΑΟΚ και τα συμπεράσματα που θα βγάλουν να χρησιμοποιηθούν ως οδηγός για τον τρόπο που θέλει να πορευτεί ο Δικέφαλος από εδώ και στο εξής και για να μην ξαναζήσει το ίδιο συναίσθημα και την επόμενη φορά. Μπορεί ορισμένοι να έχουν μείνει στην μία φάση που στέρησε από τον ΠΑΟΚ μία πρόκριση που σφιχταγκαλιάσει, κανείς όμως δεν πρέπει να ξεχνά ότι μετά την Μάλμε υπήρχε και άλλο εμπόδιο, αυτό της Σπάρτα Πράγας που ήταν πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί.


Τι σημαίνει το τάιμινγκ των μεταγραφών Κόλεϊ και Μπακαγιόκο


Τέλος, ο ΠΑΟΚ έκλεισε χθες δύο παίκτες που έρχονται σήμερα στην Θεσσαλονίκη για να ενσωματωθούν στο ρόστερ του. Το πρώτο συμπέρασμα από την κίνηση να επιλεγούν ο Κόλεϊ και ο Μπακαγιόκο είναι ότι τελικά δεν πήρε έναν παίκτη που τελευταία στιγμή έμεινε ελεύθερος από ομάδα της πρώτης γραμμής επειδή έφτανε το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου. Ο Κόλεϊ προέκυψε ως επιλογή επειδή δεν αποκτήθηκε ο Ζιγκό και ο Μπακαγιόκο ήρθε ως ελεύθερος από την Λοριάν, κάτι που σημαίνει ότι δεν ήταν δύο από τις πρώτες επιλογές στην λίστα. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να τους ακυρώσουμε ως παίκτες πριν τους δούμε μέσα στο γήπεςδο και ειδικά τον Μπακαγιόκο επειδή ήρθε ως αντι-Μεϊτέ. Ας περιμένουμε να τον κρίνουμε στην πορεία λίγων εβδομάδων που το δείγμα γραφής θα είναι ε.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.