Σορετίρε VS Πελίστρι: Τα wonderkids των «κόκκινων διαβόλων» στο ντέρμπι της Τούμπας

Κωστής Παναγιώτου15 Σεπτεμβρίου 2024

Το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό (15/9, 20:30, Live Metrosporrt.gr – Metropolis 95.5) είναι η αναμέτρηση που κλέβει την παράσταση για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με ορισμένους ποδοσφαιριστές να συναντούν παλιούς τους συμπαίκτες, αλλά αυτή τη φορά βρίσκονται σε διαφορετικά στρατόπεδα.

Πέρα από τους Τάισον και Τετέ, που συνυπήρξαν στη Σαχτάρ, αντίπαλοι θα τεθούν και δύο από τις μεταγραφές που προκάλεσαν τις περισσότερες συζητήσεις γύρω από τα ονόματά τους.

Ο λόγος για τους Σόλα Σορετίρε και Φακούντο Πελίστρι, οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους, αφήνοντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για χάρη της Ελλάδας.

Η συνύπαρξη στην U23 της Γιουνάιτεντ

Ο Σορετίρε ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής των "κόκκινων διαβόλων" και σε ηλικία 16 ετών εντάχθηκε στην U18, ενώ ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2020 ανέβηκε στην U23.

Εκεί συνάντησε τον Πελίστρι, οποίος αποκτήθηκε από τη Γιουνάιτεντ τον Οκτώβριο, έναντι 8,6 εκατομμυρίων ευρώ από τη Πενιαρόλ. Μάλιστα, οι δύο τους πρόλαβαν και αγωνίστηκαν μαζί, πριν ο Ουρουγουανός εξτρέμ παραχωρηθεί δανεικός στην Αλαβές.

Οι δύο άσοι της Μάντσεστερ κατάφεραν, μάλιστα, να συνεργαστούν και σε τρεις αγώνες, βρίσκοντας τον δρόμο προς αντίπαλα δίχτυα.

Το πρώτο ματς ήταν κόντρα στην U23 της Τότεναμ, με τον Πελίστρι να πασάρει στον Σορετίρε και εκείνος να δίνει το προβάδισμα στη Γιουνάιτεντ, με τον νυν παίκτη του ΠΑΟΚ να ολοκληρώνει το παιχνίδι με ένα γκολ και μια ασίστ, στη νίκη των «κόκκινων διαβόλων» με 4-2.

Η δεύτερη φορά που συνεργάστηκαν ήταν απέναντι στην U23 της Σάουθάμπτον. Αυτή τη φορά ο Σορετίρε ήταν ο δημιουργός και ο Πελίστρι ήταν ο εκτελεστής, στην επικράτηση της Μάντσεστερ με 3-1.

Βέβαια, οι δύο κατάφεραν να συνυπάρξουν και στην πρώτη ομάδα, έχοντας κοινή παρουσία στην προετοιμασία της Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2021.

Μάλιστα, έδειξαν και εκεί τη χημεία που έχουν, με τον Σορετίρε να βρίσκει με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Πελίστρι και τον Ουρουγουανό να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ προηγουμένως είχε αδειάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με ωραία προσποίηση.

Έχουν ξεχωρίσει με το «καλημέρα»

Οι δύο πρώην άσοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν καταφέρει με το «καλημέρα» να ξεχωρίσουν με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, δικαιολογώντας τον ντόρο που είχαν προκαλέσει οι μεταγραφές τους.

Μπορεί ο Σόλα Σορετίρε να αποκτήθηκε από τον «δικέφαλο» με πλάνο το μέλλον, αλλά ο 20χρονος έχει αφήσει ήδη στον αγωνιστικό χώρο τα διαπιστευτήρια του.

Ο νεαρός Άγγλος, με καταγωγή από τη Νιγηρία, έχει αγωνιστεί σε δύο αναμετρήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα, κόντρα στον Παναιτωλικό.

Στο ματς με τον Ατρόμητο, για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Super League, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε φανέλα βασικού στον Σορετίρε και ο 20χρονος μεσοεπιθετικός τον δικαίωσε.

Ο Σόλα στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός ήταν παραπάνω από θετικός, καθώς στα 73 λεπτά που αγωνίστηκε, απέναντι στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, είχε 33 ενέργειες με τη μπάλα, έχοντας πατήματα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ενώ το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ προήλθε από δική του ενέργεια.

Στο πράσινο στρατόπεδο ο Φακούντο Πελίστρι έχει καταγράψει 4 συμμετοχές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, έχοντας ήδη ένα γκολ και μια ασίστ.

Το ντεμπούτο του με το «τριφύλλι» έγινε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λανς, ενώ η πρώτη του εμφάνιση ως βασικός έγινε στον αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Το πρώτο γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ήρθε στον επαναληπτικό αγώνα με τη Λανς, βοηθώντας την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα και να προκριθεί στην League Phase του Conference League.

Σημαντική συνεισφορά είχε και στον παιχνίδι με την Καλλιθέα, για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Super League, καθώς από δική ασίστ ο Τετέ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις, σώζοντας τον βαθμό για τον Παναθηναϊκό.

Οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές αποτέλεσαν μεγάλα prospect της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά στα projects του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, αντίστοιχα, βρήκαν την ευκαιρία να εξελιχθούν, προκειμένου να κάνουν το επόμενη βήμα στην καριέρα τους.

Photo credits: Γιάννης Χαλκίτης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.