Σολάκης: «Κωνσταντέλιας και Φορτούνης είχαν θέση στην Εθνική- Σκόρερ του ΠΑΟΚ ο Ζίβκοβιτς»

Metrosport Team27 Οκτωβρίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος Έλληνας επιθετικός, Ηλίας Σολάκης, μιλώντας για τις ευρωπαϊκές εμφανίσεις των Ελληνικών ομάδων, σκιαγραφώντας το παιχνίδι της καθεμιάς ξεχωριστά. Παράλληλα, στάθηκε και στις εξαιρετικές εμφανίσεις των Φορτούνη και Κωνσταντέλια, δύο παικτών που δεν κλήθηκαν στην Εθνική από τον Γκουστάβο Πογέτ.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95,5: Ξεκινώντας, από αυτό το «ατυχές» κόψιμο των Φορτούνη και Κωνσταντέλια από την Εθνική, δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Σίγουρα αυτή τη στιγμή τα 2 aυτά δεκάρια είχαν θέση στην Εθνική ομάδα και στο αρχικό σχήμα, γιατί κρίθηκε εκ του αποτελέσματος η πορεία της Εθνικής, σε περίπτωση που περνούσε απευθείας από τους ομίλους στο Euro».

Για τις ευρωπαϊκές εμφανίσεις της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού: «Μετά την αποβολή της ΑΕΚ, πιστεύω εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Νομίζω πως ήταν στο όριο του φάουλ το πρώτο γκολ της Μαρσέιγ, ενώ μου φάνηκε ότι εύκολα έδωσε το δεύτερο πέναλτι στους Γάλλους.

 Οι Γάλλοι γενικά τρέχουν αρκετά σαν ομάδες, εκεί βασίζεται το ποδόσφαιρό τους. Στη δύναμη και στο τρανζίσιον. Έπρεπε να το περιμένουν αυτό στον Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι σε αυτό το κομμάτι υποτίμησαν τους Γάλλους και ότι δεν είναι τόσο δυνατή ομάδα. Έτσι πιάστηκαν στον ύπνο και μπήκαν τα γκολ».

Για το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού και αν μπορεί να περάσει στη επόμενη φάση: «Έχει το μαξιλαράκι του Conference αλλά θα το παλέψει. Θα πρέπει να πάρει και τα δύο αποτελέσματα εκτός, σε δύο δύσκολες ευρωπαϊκές έδρες. Αν δεν τα καταφέρει, θα πάει στο Conference».

Για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στη Σκωτία: «Θα κρατήσω την αντίδραση του ΠΑΟΚ. Ήταν κακός και ο καιρός, δύσκολες καιρικές συνθήκες. Πολλοί είπαν ότι δεν έπαιξε ποιοτικό ποδόσφαιρο και δεν έβαλε την μπάλα κάτω στα πόδια για να κάνει τριγωνομετρίες, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών».

Για την αστάθεια του Εκόνγκ στην άμυνα: «Γενικά όλες οι ομάδες στην ανάπτυξη ανοίγονται. Αν εκεί γίνει μια λάθος πάσα και γίνει μία γρήγορη μετάβαση, όλες οι άμυνες είναι εκτεθειμένες. Όταν υπάρχει και η πίεση των 90 λεπτών και οι παλμοί φτάνουν τους 200, κάποια στιγμή θα μπει και ένα γκολ. Όλες οι ομάδες, ακόμα και οι πιο καλές στη  Ευρώπη, τρώνε γκολ στις μεταβάσεις».

Τέλος, για το ποιον παίκτη ξεχωρίζει ως σκόρερ του ΠΑΟΚ: «Σκόρερ δείχνει ότι είναι ο Ζίβκοβιτς. Σίγουρα ρόλο παίζει και η αυτοπεποίθηση του επιθετικού, γιατί αρχίζει να δυσκολεύεται όταν δεν έχει ψυχολογία. 

Και οι δύο φορ του ΠΑΟΚ (Μπράντον και Σαμάτα) προσπαθούν και θέλουν να βοηθήσουν και λίγο προς τα έξω, επειδή δεν σκοράρουν πάντα. Όμως έτσι βοηθάνε και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές να σκοράρουν».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.