Σ' όλα… τα δύσκολα ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι είναι από ατσάλι

Κώστας Πετρωτός02 Σεπτεμβρίου 2024

Εχει φανεί από την πρώτη αγωνιστική ότι το φετινό θα είναι ένας από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα από πλευράς διαιτησίας γιατί είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν Ελληνες ρέφερι με ειδικό βάρος για να ανταπεξέλθουν σε παιχνίδια γεμάτα απαιτήσεις όπως ήταν το χθεσινό του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Ο Δικέφαλος νίκησε με θρίλερ στο φινάλε σε ένα παιχνίδι που από την ώρα που είχε προηγηθεί με τον Ζίβκοβιτς, φαινόταν ότι θα το κερδίσει εύκολα, καθώς ο Ατρόμητος ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να τον απειλήσει σε όλο το δεύτερο μέρος.

Ήρθε η φάση του πέναλτι των γηπεδούχων που εκτέλεσε ο Ουάρντα, για να πάρει άλλη αξία η χθεσινή νίκη. Ήταν πολύ αποκαλυπτική η σύγκριση της περίπτωσης του Γιόνι Ότο με εκείνη του Μουκουντί ως προς το πόσο μπερδεμένα είναι τα κριτήρια των διαιτητών, αλλά για να φτάσουμε ως εκεί είχαν προηγηθεί και άλλα… ωραία.

Υπάρχουν τρεις περιπτώσεις που ο Ζαμπάλας σταματά υποσχόμενη επίθεση του ΠΑΟΚ με φάουλ τουλάχιστον αμφιλεγόμενα, η ακύρωση του δεύτερου γκολ του Ζίβκοβιτς προκάλεσε αντιδράσεις, προσωπικά, όμως, βάζω την κορυφή της λίστας του ρεσιτάλ κάκιστης διαιτησίας του Ηπειρώτη διαιτητή, την απόφασή του να μην δώσει φάουλ υπέρ του Μουργκ στα όρια της περιοχής του Κοσέλεφ λίγο πριν ο Ατρόμητος εκδηλώσει την επίθεση και δοθεί πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου. Και κατά την άποψή μου αυτή η φάση είναι η πιο σοβαρή γιατί δείχνει ξεκάθαρα και την αρνητική πρόθεση του διαιτητή απέναντι στον ΠΑΟΚ, πέρα από το ότι είναι κακός διαιτητής. Δεν θα μπω στο γιατί και το πώς ο Ζαμπαλάς σκέφτηκε όπως σκέφτηκε στο χθεσινό παιχνίδι, έχοντας μάλιστα στο VAR τον...μετρ της μικροπολιτικής από πλευράς Ελλήνων διαιτητών, τον Σιδηρόπουλο, θα πω μόνο ότι τώρα, προφανώς, και ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης θα πρέπει να σκεφτεί αν το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να εμπιστευτεί ξανά μαζικά τους Ελληνες διαιτητές, στόχο που έχει η νέα ηγεσία της Ομοσπονδίας. Η συνέχεια προμηνύεται πολύ καυτή στο πρωτάθλημα και από πλευράς διαιτησίας και καλό είναι όλοι να είναι υποψιασμένοι

Ο ΠΑΟΚ έχει χτίσει πολύ ισχυρή προσωπικότητα με το πρωτάθλημα

Πάμε και στα αγωνιστικά, που τα πράγματα είναι πολύ ενδιαφέροντα αυτή την περίοδο για τον ΠΑΟΚ. Ο Σορετίρε μπήκε ορμητικά στην ζωή των φίλων του Δικεφάλου στο ματς με τον Παναιτωλικό και χθες στο Περιστέρι, απόντος του Τάισον και του Μπράντον, έδειξε ότι και την τεχνική έχει, και την σωματοδομή και την σωστή νοοτροπία. Ο νεαρός Αγγλος/Νιγηριανός, φάνηκε ότι μπορεί άμεσα να είναι μία υπολογίσιμη αξία για τον Λουτσέσκου και η αλήθεια είναι ότι ο Ρουμάνος τεχνικός τον είχε σταμπάρει από το πώς ανταποκρίθηκε στην ευκαιρία που του έδωσε να παίξει με τον Παναιτωλικό. Κατά την προσωπική άποψη μου, ο Σορετίρε έχει και ένα ακόμη πολύ καλό στοιχείο. Συνεργάστηκε άψογα με τον Ζίβκοβιτς (ήταν οι δύο καλύτεροι του ΠΑΟΚ) και δείχνει να αποκτά γρήγορα χημεία με τους παίκτες γύρω του. Σίγουρα είναι μία άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή.

Το πιο σημαντικό, από όλα τα συμπεράσματα, όμως, είναι ότι το μέταλλο που για πολλοστή φορά απέδειξε ότι έχει ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα έχει μάθει από τον Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του να μην τα παρατάει ποτέ και αυτός είναι οχαρακτήρας του προπονητή που, θυμίζω ότι, λίγες μέρες πριν παραμονές των αγώνων με τη Μάλμε είχε δηλώσει ότι είναι μαχητής.

Ειδικά χθες, η αντίδραση της μετά το σοκ του γκολ του Ουάρντα ήταν υποδειγματική. Δεν πανικοβλήθηκε, δεν φώναξε, βγήκε μπροστά και με τον Ντεσπόντοφ, σπεσιαλίστα στα φάουλ, που είχε ρίξει στο ματς ο Λουτσέσκου βρήκε και δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Καμαρά.

Φυσικά, για να διατηρήσουμε σοβαρότητα, θα πρέπει να πούμε ότι στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ έδειξε και τα κενά στη νέα ομαδα που έχει φτιάξει, ειδικά στο πρώτο μέρος που φάνηκε να λείπει ένας παίκτης στο  6-8, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ατρομήτου εύκολα να βγαίνουν στο σουτ. Το μέταλλο νικητή κάλυψε και αυτό το κενό όμως.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.