Σόλα Σoρτάιερ: Από συμπαίκτης του Κριστιάνο Ρονάλντο, στον ΠΑΟΚ!

Χάρης Εμμανουηλίδης28 Ιουλίου 2024

Καμία φορά η μοίρα παίζει τα δικά της παιχνίδια, από κάτοικος Μάντσεστερ στον Λευκό Πύργο για τέσσερα χρόνια. Ο Σόλα Σoρτάιερ, το όνομα που χθες το βράδυ μπήκε εμφατικά στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ έρχεται στη Θεσσαλονίκη ψάχνοντας μία ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του που τον έκανε να είναι αρχηγός στην Κ23 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο ίδιος αποτελεί τον τρίτο ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί στους «Κόκκινους Διάβολους» και έρχεται στη Θεσσαλονίκη μετά τους Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και Σίντζι Καγκάβα , ωστόσο η περίπτωση του είναι τελείως διαφορετική αν κοιτάξει κανείς παραμέτρους όπως η ηλικία, το ταλέντο και η προοπτική που φέρνει αυτή η μεταγραφή, τόσο για τον σύλλογο όσο και για τον 20χρονο μεσοεπιθετικό.

Ο Άγγλος που μπορεί να έχει αγωνιστεί μόλις σε πέντε αναμετρήσεις με τη φανέλα της πρώτης ομάδας της Μάντσεστερ, ωστόσο, έχει φροντίσει να γράψει ιστορία, αποτελώντας τον νεότερο ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στα κύπελλα Ευρώπης με τον αγγλικό σύλλογο, όταν ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ τον πέρασε στον αγωνιστικό χώρο σε ηλικία 17 ετών και 23 ημερών στην αναμέτρηση της ομάδας του με αντίπαλο τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Ολντ Τράφορντ για το Europa League. Σίγουρα, ο πιτσιρικάς δεν θα ξεχάσει ποτέ την 25η ημέρα του Φεβρουαρίου του 2021.

Ο τότε προπονητής του είχε αναφέρει για τον νεαρό, «Έχει εξαιρετική συμπεριφορά, είναι αθλητής, τεχνικά πολύ, πολύ καλός και παίρνει καλές αποφάσεις. Θέλουμε να τον εντάξουμε σταδιακά σε αυτή την ομάδα. Έχει τα πόδια του γερά στο έδαφος, ελπίζουμε ότι θα δούμε πολλά στο μέλλον. Έχει κάποιες ικανότητες και ιδιότητες που πιστεύουμε ότι θα κάνουν έναν πολύ καλό παίκτη . Είναι ένα βήμα, φυσικά, απόψε, μόλις 15 λεπτά. Είναι κάτι που πρέπει να χτιστεί πάνω του, κάτι που πρέπει να θυμάται γι 'αυτόν στο Old Trafford».

Εκείνος ο Φεβρουάριος ίσως να μείνει για πάντα ανεξίτηλος στη μνήμη του ίδιου καθώς είχε πραγματοποιήσει και το ντεμπούτο του με τη Μάντσεστερ και σε επίπεδο Premier League, καθώς είχε αγωνιστεί στην αναμέτρηση απέναντι στη Νιουκάστλ στις 21/2 και τη νίκη της ομάδας του με 3-1.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.