Σοκαριστικά εγκλήματα Παγανιστών - Έθαβαν ζωντανά αποκεφαλισμένα άλογα

Metrosport Team21 Μαΐου 2024

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις νέας έρευνα των αρχαιολόγων γύρω από τη δράση Παγανιστών, κάνοντας λόγο για τα πιο φρικτά εγκλήματα που γίνονταν από ειδωλολάτρες.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Science Advances», πριν από περίπου χίλια χρόνια, στη Βαλτική Θάλασσα, έπαιρναν άλογα από τους χριστιανούς που έφταναν στην περιοχή και τα υπέβαλαν σε δημόσιες θυσίες.

Μάλιστα, μέσω της βιομοριακής ανάλυσής 80 θυσιασμένων αλόγων από εννέα αρχαιολογικούς χώρους στη σύγχρονη Πολωνία, τη Λιθουανία και την επαρχία του Καλίνινγκραντ, τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά άλογα επελέγησαν για θυσία.

Τα ζώα επιλέχθηκαν ειδικά για τη δημόσια αυτή θυσία που περιλάμβανε αποκεφαλισμό, εκδορά, τεμαχισμό των αλόγων ή ταφή ενώ ήταν ζωντανά και ενεργοποιήθηκε στις κηδείες των ελίτ αρρένων πολεμιστών στη Βαλτική κουλτούρα. 

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι οι άνθρωποι της Βαλτικής, δεν επέλεξαν αποκλειστικά αρσενικά άλογα για αυτήν την τελετουργία, όπως πιστευόταν προηγουμένως», ανέφερε η επικεφαλής συγγραφέας Κάθριν Φρεντς, ζωοαρχαιολόγος παλαιότερα στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και τώρα με έδρα το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.