Σοκ με Μήτογλου, ζητάμε μικρά θαύματα-11 καμικάζι για την Ελλάδα!

Στέλιος Παρθενάκης26 Αυγούστου 2023

Το πρωϊνό ξύπνημα χθες είχε μια πολύ μεγάλη αρνητική έκπληξη. Ψυχρολουσία θα έλεγα…Η ανακοίνωση της ΕΟΚ: «Ο Ντίνος Μήτογλου υποβλήθηκε σε πλήρη απεικονιστικό έλεγχο μετά από τραυματισμό του σε φάση προπόνησης της Εθνικής Ανδρών και όπως προέκυψε έχει υποστεί ρωγμώδες κάταγμα βάσης μικρού δακτύλου στο αριστερό χέρι. Ο Μήτογλου μετά από αυτή την εξέλιξη δεν είναι στη διάθεση του προπονητή της Εθνικής Ανδρών, Δημήτρη Ιτούδη».

Από την αρχή του καλοκαιριού μετράμε μόνο απουσίες και όσο θετικός να είναι κάποιος δεν μπορεί να μην είναι ρεαλιστής.

Γιατί πάει να αγωνιστεί η Εθνική Ομάδα στο Παγκόσμιο; Αφού δεν έχει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αφού δεν έχει τον Κώστα Σλούκα. Αφού δεν έχει τον Νικ Καλάθη. Αφού δεν μπορεί να συνυπάρξει ο νατουραλιζέ Ντόρσεϊ. Αφού τραυματίστηκε ο υπερπολύτιμος Ντίνος Μήτογλου. Αφού η Εθνική τελικά δεν έχει ορατές πιθανότητες διάκρισης. Πολλά και εύλογα ερωτήματα…

Υπάρχει το «κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά ως έναν διαφορετικό τελικό, μέχρι τον επόμενο», καθώς επίσης και η συσπείρωση του «όλοι για έναν και ένας για όλους», με μακρινό φόντο στόχο κατ’ αρχάς την φάση των «16» και βλέπουμε…

Μέσα από ομαδική δουλειά ο ομοσπονδιακός προπονητής πρέπει να βρει τρόπους να κάνει την εθνική όσο το δυνατόν πιο παραγωγική γίνεται. Σε αυτή τη διαδικασία αναμένεται να έχουν πρώτο ρόλο ο Παπαγιάννης, ο Παπανικολάου, ο Παπαπέτρου και φυσικά ο Τόμας Γουόκαπ.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής στο ρόστερ, η Εθνική θα πορευτεί με αυτούς που έχει στην φροντ λάιν. Γιώργος Παπαγιάννης και Μάνος Χατζηδάκης στο 5, Θανάσης Αντετοκούνμπο στο 4 και σε χαμηλά σχήματα οι δύο «Παπ», Κώστας Παπανικολάου και Ιωάννης Παπαπέτρου θα ανεβάζουν στο 4.

Για μας τους μπασκετικούς, η Εθνική Ομάδα είναι το ίδιο το ελληνικό basketball. Είτε πρώτη στην Ευρώπη, είτε δεύτερη στον κόσμο, είτε στα μετάλλια, είτε σε αγώνες κατάταξης, αυτή είναι η ομάδα μας. Η Εθνική των παραθύρων, η Εθνική των προολυμπιακών, η Εθνική των μεγάλων διοργανώσεων.

Αυτοί είναι, 11 καμικάζι και όπου πάει. Καλή επιτυχία Ελλάδα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.