Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την Πύλο: Στριμωγμένοι οι μετανάστες πάνω στο αλιευτικό

Metrosport Team14 Ιουνίου 2023

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από το αλιευτικό που μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες και ναυάγησε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται εκατοντάδες άνθρωποι στοιβαγμένοι στο κατάστρωμα, αλλά και σε κάποια από τα φινιστρίνια του πλοιαρίου, ενώ, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, στα αμπάρια υπήρχαν γυναίκες και παιδιά.



Παράλληλα, βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης στην οποία μετέχει και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ. Συγκεκριμένα, το ελικόπτερο ανεβάζει ναυαγούς μετανάστες από τη θάλασσα και να τους μεταφέρει με καλάθι σε σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού.

«Είναι συγκλονιστικό. Το πιο λυπηρό είναι ότι οι διασωθέντες είναι μόνο άνδρες», ανέφερε νωρίτερα, μιλώντας στο Reader, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τα 26 άτομα που νοσηλεύονται, τα δύο είναι πιο βαριά, καθώς αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Παράλληλα, στήθηκε μια πολύ μεγάλη επιχείρηση με τη συμμετοχή του Ερυθρού Σταυρού και πλήθους γιατρών και λοιπού νοσηλευτικού προσωπικού.

Και ο ίδιος εκτιμά ότι, με βάση τις μαρτυρίες των διασωθέντων, ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας, οι υπηρεσίες του Δήμου ενημερώθηκαν από το Λιμεναρχείο στις 4 τα ξημερώματα και αμέσως ενεργοποιήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται από την Πολιτική Προστασία για τη διάσωση και την περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.