Σμύρνη: Χιλιάδες εκτοπισμένοι μετά τη μεγάλη πυρκαγιά - 17 πολυκατοικίες καταστράφηκαν

Metrosport Team17 Αυγούστου 2024

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σμύρνη, με τις γλώσσες φωτιάς να έχουν φτάσει πλέον  σε κατοικημένες περιοχές καίγοντας σπίτια.

Από το πρωί του Σαββάτου (17/8), οι τουρκικές αρχές έδωσαν οδηγία να «σηκωθούν» τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, καθώς ο ουρανός ήταν ακόμη γεμάτος γκρίζους καπνούς από την πλευρά του Καρσίκαγια.

Μάλιστα, συνολικά 3,500 κάτοικοι πέντε περιοχών απομακρύνθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από τα σπίτια τους, με την πυρκαγιά να έχει καταστρέψει συνολικά 16.000 στρέμματα.

«Η συνολική έκταση που έχει πληγεί είναι περίπου 16.000 στρέμματα. (...) Αυτή τη στιγμή, δύο αεροπλάνα και ένδεκα ελικόπτερα συνεχίζουν τις επιχειρήσεις», τόνισε ο Υπουργός Γεωργίας και Δασών, Ιμπραήμ Γιουμακλί.

Μέχρι στιγμής, 17 πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά και 78 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, από τους οποίους 29 χρειάσθηκε να νοσηλευθούν.

Παράλληλα, 6 εστίες φωτιάς εξακολουθούν να μαίνονται σε δασικές ζώνες σε άλλες πόλεις της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων η Μπολού και το Αϊδίνιο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.