Σλοβακία: Εκτός κινδύνου ο Φίτσο μετά τη δολοφονική επίθεση

Metrosport Team19 Μαΐου 2024

Εκτός κινδύνου φέρεται να νοσηλεύεται ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης (15/5).

Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, Ρόμπερτ Καλινάκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Φίτσο, η ζωή του πολιτικού δεν βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, ωστόσο, η κατάστασή του κρίνεται ακόμη σοβαρή.

«Είμαστε πια λίγο πιο ήρεμοι», δήλωσε ο Καλινάκ.

Μάλιστα, ο 59χρονος Φίτσο υποβλήθηκε σε δίωρη χειρουργική επέμβαση την Παρασκευή, η οποία αύξησε τις ελπίδες για ανάρρωσή του.

Μέλος των «Slovenskí Branci» ο δράστης της δολοφονικής απόπειρας

Σύμφωνα με τα σλοβακικά ΜΜΕ, δράστης της δολοφονικής επίθεσης κατά του Σλαβάκου πρωθυπουργού φέρεται να είναι ο 71χρονος λογοτέχνης και πρώην υπάλληλος εταιρείας φύλαξης, Γιούρι Τσιντούλα, ο οποίος φέρεται να είναι υποστηρικτής της φιλορωσικής παραστρατιωτικής ομάδας «Slovenskí Branci», που πρόσκειται στο Κρεμλίνο.

Μάλιστα, ο 71χρονος δράστης, που στο παρελθόν είχε εργαστεί και ως φύλακας δεν κατάφερε να τραυματίσει θανάσιμα, λόγω απόστασης, τον 59χρονο Φίτσο, ο οποίος χειρουργούνταν για περισσότερες από 3 ώρες, καθώς δέχθηκε έναν πυροβολισμό στην κοιλιά, που τη διαπέρασε και έφτασε στο ισχίο, ενώ μια δεύτερη σφαίρα τον είχε βρει στον ώμο.

Οι «Slovenskí Branci», στους οποίους φέρεται να ανήκε ο 71χρονος δράστης, έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα στρατολόγησης νεαρών σε ολόκληρη τη χώρα, έχοντας βαθιά παραστρατιωτική δράση.

Εκτός από τις θέσεις υπέρ των αυτοοργανωμένων πολιτοφυλακών, που αποσκοπούν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της οργάνωσης στην «προστασία των κατοίκων και της χώρας, οι «Slovenskí Branci» τάσσονται κατά των μεταναστών που προέρχονται από το εξωτερικό, εκτιμώντας ότι αποτελούν κίνδυνο για την παράδοση και τον πολιτισμό της Σλοβακίας.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.