Σκόπια-Θράσος Μίτσκοσκι: Κατηγόρησε την Ελλάδα πως δεν τηρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

Metrosport Team13 Ιουλίου 2024

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η ανθελληνική ρητορική της νέας ηγεσίας των Σκοπίων, καθώς ο νέος Σκοπιανός πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι εξαπέλυσε με συνέντευξη που παραχώρησε ξανά βολές κατά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο νέος πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας ερωτηθείς για τις κατηγορίες που δέχεται πως δεν τηρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών αναφερόμενος στη χώρα του ως «Μακεδονία», έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την Ελλάδα πως είναι αυτή που δεν τηρεί τη Συμφωνία.

«Δεν θα συμφωνήσω με τη διαπίστωσή σας ότι δεν τηρώ τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν είμαι ευτυχής με αυτή τη Συμφωνία. 

Ξέρετε πως εγκρίθηκε αυτή η Συμφωνία στο Κοινοβούλιο, όταν έπιαναν από το αυτί βουλευτές και τούς οδηγούσαν στο Κοινοβούλιο, ενώ νωρίτερα προφυλακίζονταν και φυλακίζονταν, εκβιάζονταν για να υπερψηφίσουν αυτό που συνέβη τότε.

 Ωστόσο αυτή είναι σε ισχύ, αποτελεί μια πραγματικότητα. Πριν από τέσσερα χρόνια είπα ότι αυτή η Συμφωνία αποτελεί πραγματικότητα, παρά το γεγονός ότι δέχτηκα ισχυρές πολιτικές επιθέσεις από την άκρα δεξιά και την άκρα αριστερά στη Μακεδονία. 

Έτσι, όσα συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τη Συμφωνία τα σέβομαι. Η συνολική επίσημη, τυπική και θεσμική επικοινωνία διεξάγεται αποκλειστικά με τον επιθετικό προσδιορισμό που αναφέρατε, αλλά το ζητούμενο είναι γιατί η άλλη πλευρά δεν τηρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών και τί έχει κάνει η άλλη πλευρά που αποτελεί μέρος της Συμφωνίας των Πρεσπών, εννοώ τον νότιο γείτονά μας, την Ελλάδα;

 Η τήρηση συνιστά αμφίδρομη πορεία, επιβάλλεται να συμπεριφερόμαστε έτσι, δεν επιτρέπεται να έχουμε διπλά πρότυπα, πρέπει να έχουμε μια συμπεριφορά επί τη βάσει αρχών», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.