Σκόπια: Προειδοποιεί με αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, εάν ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Metrosport Team13 Απριλίου 2024

Με αποχώρηση από το ΝΑΤΟ προειδοποιούν τα Σκόπια, εάν ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, με τον πρόεδρο της χώρας να απαντά στην υποψηφία προέδρου του VMRO-DPMNE Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα.

Κατά τη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης, ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας και υποψήφιος για δεύτερη θητεία Στέβο Πεντάροφσκι, δήλωσε πως η πιθανή ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα οδηγούσε σε έξοδο από το ΝΑΤΟ.


«Μια πιθανή ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα ήταν η «μεγαλύτερη πολιτική ανοησία και ταυτόχρονα μια τραγωδία, διότι θα μείνουμε ολομόναχοι. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι πολιτικές ηγεσίες πίεζαν συστηματικά για την ένταξη στο ΝΑΤΟ εδώ και 30 χρόνια, στόχος ήταν να αποκτήσουμε μόνιμη ασφάλεια», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, η υποψήφια του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE υποστήριξε πως το θέμα με τη Συμφωνία των Πρεσπών παραμένει ανοιχτό, σχολιάζοντας ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».

Αξίζει να σημειωθεί στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Απριλίου συμμετέχουν επτά υποψήφιοι, ενώ εάν υπάρξει και δεύτερος γύρος, θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου.

«Καμπανάκι» από τις ΗΠΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε στη «Φωνή της Αμερικής», ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αναμένουν από τη Βόρεια Μακεδονία να τηρήσει το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και ο δημόσιος διάλογος να βασίζεται σε γεγονότα.

«Ακριβώς όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν προσηλωμένες στη Συμφωνία των Πρεσπών, αναμένουμε από τη Βόρεια Μακεδονία να τηρήσει αυτό το πνεύμα και ο δημόσιος διάλογος να παραμείνει βασισμένος στα γεγονότα και να έχει τις ρίζες του στη δέσμευση για το μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρμεντ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.