Σκόπια: Η νέα πρόεδρος Σιλιάνοφσκα αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία»

Metrosport Team12 Μαΐου 2024

Η νέα Πρόεδρος των Σκοπίων, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα, προχώρησε σε μια δήλωσε που έφερε αντιδράσεις, καθώς κατά την ορκωμοσία της αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία».

Η δήλωσε της Σιλιάνοφσκα προκάλεσε αντιδράσεις, με την πρέσβη της Ελλάδας στα Σκόπια, Σοφία Φιλιππίδου, η οποία είχε προσκληθεί στη συνεδρίαση της Βουλής για την ορκωμοσία της Σιλιάνοφσκα, να αποχωρεί.

Μάλιστα, πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε αυστηρό μήνυμα: «Παρακολουθώ με προβληματισμό κάποιες από τις δηλώσεις αξιωματούχων του VMRO και θα περιμένω την επίσημη τοποθέτηση του εντολοδόχου πρωθυπουργού για να δω πώς θα αναφερθεί στην ονομασία της χώρας του.

Προσωπικά είχα διαφωνήσει με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δέχθηκα, όμως, τη συμφωνία στο πλαίσιο της συνέχειας του κράτους και αναγνώρισα ότι, παρά τη διαφωνία μου, οφείλω να τη σεβαστώ. Οι ίδιες απαιτήσεις υπάρχουν και τώρα από την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας. Θέλω να ελπίζω ότι αυτά που ακούστηκαν προεκλογικά, δεν θα ακουστούν και μετεκλογικά. Αν συμβεί αυτό, θα έχουμε ζητήματα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.