Σκόπια: Αμετανόητα προκλητικός ο Μίτσκοσκι-Επιμένει να αποκαλεί τη χώρα του «Μακεδονία»

Metrosport Team06 Ιουνίου 2024

Αμετανόητα προκλητικός εμφανίστηκε και μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που έλαβε σήμερα από τη νέα σκοπιανή πρόεδρο Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, ο εντολοδόχος Πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Κρίστο Μίτσκοσκι.

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών στη γειτονική χώρα, ο οποίος έκανε ξανά λόγο για «Μακεδονία» κατά παράβαση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» έχει πλέον 20 ημέρες στη διάθεσή του για να καταθέσει στη Βουλή το πρόγραμμα και τη σύνθεση της κυβέρνησής του και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

 Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι ανέφερε ότι σύντομα θα σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση της χώρας, η οποία όπως είπε θα είναι μία μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί η οικονομική ανόρθωση της χώρας και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

 Στις αναρτήσεις του μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο Μίτσκοσκι επιμένει στην προκλητική ρητορική. 

Χρησιμοποίησε κατά παράβαση της Συμφωνίας των Πρεσπών τον όρο «Μακεδονία». 

 «Ευχαριστώ την καθηγήτρια και Πρόεδρο @gogamkd για την παραχώρηση της εντολής στον νικηφόρο συνασπισμό σε αυτές τις εκλογές, που είναι ο Συνασπισμός ''Η Μακεδονία σου'' υπό την ηγεσία του VMRO-DPMNE για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης» έγραψε ειδικότερα στην πλατφόρμα X.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.