Σκέψεις NBA-FIBA για δημιουργία νέας ανεξάρτητης λίγκας στην Ευρώπη

Metrosport Team11 Μαρτίου 2024

Σκέψεις για δημιουργία νέας ανεξάρτητης λίγκας στην Ευρώπη κάνει το NBA σε συνεργασία με τη FIBA, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Sportico.

Σύμφωνα με το Μέσο, πριν από περίπου έναν μήνα, το NBA προσέλαβε την επενδυτική τράπεζα Raine Group, προκειμένου να αξιολογήσει το άνοιγμα της Λίγκας στην Ευρώπη.

Η κορυφαία λίγκα μπάσκετ στον πλανήτη πιστεύει ότι το οικοσύστημα του μπάσκετ στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα έως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως με βάση τις εκτιμήσεις της επενδυτικής τράπεζας.

Η νέα αυτή ευρωπαϊκή λίγκα θα είναι ανεξάρτητη όπως έχει γίνει στην Αφρική με την Basketball Africa League (BAL) από το 2021.

Ακόμη, σύμφωνα με την ίδια πηγή. εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας διηπειρωτικής διοργάνωσης με ομάδες υψηλού προφίλ από την Ευρώπη και άλλες περιοχές του κόσμου, όπως το υπάρχον Intercontinental Cup της FIBA.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το NBA προσέλαβε πρόσφατα νέο διευθύνοντα σύμβουλο για την περιοχή της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, τον Τζαμέλ Αγκάουα, ο οποίος μέχρι πρότινος εργαζόταν στην εταιρεία Brut, που ασχολείται με τα ΜΜΕ και εδρεύει στο Παρίσι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.