Σκαρφάλωσε τέσσερις θέσεις η «γαλανόλευκη», μπήκε στο Top 50 της FIFA

Metrosport Team30 Νοεμβρίου 2023

Η καλή εμφάνιση της εθνικής Ελλάδος απέναντι στη Γαλλία (2-2) έφερε μία σημαντική άνοδο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA.

Η Ελλάδα στην τελευταία διακοπή νίκησε με 2-0 τη Νέα Ζηλανδία σε φιλική αναμέτρηση και πήρε μία ισοπαλία με σκορ 2-2 κόντρα στην φιναλίστ του Μουντιάλ του Κατάρ αλλά και την νικήτρια του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Έτσι η «γαλανόλευκη» κατάφερε να μπει στο Top 50 της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ανεβαίνοντας τέσσερις θέσεις και βρίσκεται πλέον στην 47η θέση του World's FIFA Ranking.

Ανακατατάξεις υπήρξαν και στην κορυφαία δεκάδα του βαθμολογικού πίνακα, με την Αγγλία να σημειώνει άνοδο μίας θέσεις και να βρίσκεται πια στο No 3, μετά τη νίκη επί της Μάλτας και την ισοπαλία κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία στους προκριματικούς αγώνες για του Euro 2024.

Μάλιστα τα «τρία λιοντάρια» ξεπέρασαν την Βραζιλία η οποία γνώρισε την ήττα και στους τρεις τελευταίους αγώνες που έδωσε για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Τα σκήπτρα έχει η παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή, καθώς παρέμεινε στην πρώτη θέση, με την Γαλλία να είναι ακριβώς πίσω της. Την πεντάδα κλείνουν το Βέλγιο όντας στην τέταρτη θέση και η Βραζιλία στην πέμπτη.

Η Ολλανδία ανέβηκε επίσης μία θέση και είναι πια έκτη και η Πορτογαλία αντίστοιχα έπεσε στην έβδομη, στο Top 10 συμπληρώνουν οι Ισπανία (8η), Ιταλία (9η) και Κροατία (10η).

Η νέα βαθμολογική κατάταξη της FIFA θα γίνει γνωστή στις 21 Δεκεμβρίου 2023.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.