Σίτσας: «Πόσους παίκτες έχει δώσει τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ; Ο Άρης δεν έχει επενδύσει στις Ακαδημίες»

Metrosport Team20 Αυγούστου 2024

Ο Δημήτρης Σίτσας μίλησε στο Metropolis 95.5 για τη φετινή εικόνα του Άρη και την επένδυση που πρέπει να γίνει στις Ακαδημίες. «Πόσους παίκτες έχει δώσει τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ; Αν αρχίσουμε να μετράμε θα δούμε ότι είναι πέντε-έξι Έλληνες παίκτες και υπάρχει και ο Κωνσταντέλιας που θα φύγει στο άμεσο μέλλον. Καταλαβαίνεται ποιο ήταν το στοίχημα που είχαν βάλει από την αρχή.

Ο Άρης δεν έχει επενδύσει ποτέ στις Ακαδημίες του και υπάρχει και σχετική δήλωση του προέδρου. Για μένα, που είμαι προϊόν των τμημάτων υποδομής του Άρη, είναι μεγάλο λάθος. Είναι προσωπική μου άποψη. Μπορεί να φτιάξει δίκτυο Ακαδημιών ο Άρης» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ο Λάζαρος Ρότα και ο Γεράσιμος Μήτογλου είναι από τις Ακαδημίες του Άρη. Τώρα είναι στην ΑΕΚ. Κάνουμε μεγάλο λάθος που δεν επενδύουμε γιατί υπάρχουν πολλά ταλέντα. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πολλές Ακαδημίες με πολύ καλό σχεδιασμό και ο Άρης έχει την πολυτέλεια να πάρει παιδιά, τόσο από τη Θεσσαλονίκη, όσο και από τις γύρω περιοχές. 

Εκτός του ΠΑΟΚ, που λειτουργεί με προηγμένα δεδομένα, θα μπορούσε και ο Άρης να πάρει κάποια παιδιά. Δεν υπάρχουν τόσες διαφορές των Ελλήνων με τους μέτριους Ισπανούς. 

Βλέπουμε και τον Ολυμπιακό. Πήρε το Champions League στις ομάδες Κ19 και η ανδρική ομάδα κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο. Ο Κωστούλας είναι 17 χρονών και αγωνίστηκε. Γιατί να μην παίξει;»

Υπογράμμισε ότι: «Καλό είναι όχι μόνο να ακούγονται όλα αυτά, αλλά να υιοθετηθούν κιόλας κάποια πράγματα. Και για οικονομικούς λόγους. Ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα και πουλάει δύο ποδοσφαιριστές. Πρέπει να τους πουλήσει γιατί έτσι θα επωφεληθεί οικονομικά από τις Ακαδημίες του. Το ποδόσφαιρο συνέχεια εξελίσσεται και οι Ακαδημίες πρέπει να επανδρωθούν για να πηγαίνουν όλο και πιο μπροστά».

Για την αγωνιστική εικόνα του Άρη σημείωσε: «Είναι μία αρκετά συμπαγής, προσεγμένη αμυντικά ομάδα, με προσωπικές εξάρσεις στην επίθεση. Αυτό είδα και φέτος και στα φιλικά και στο πρώτο επίσημο ματς.

Το πλάνο του προπονητή μας είναι αυτό και δεν βλέπω να αλλάζει, ούτε ο σχηματισμός. Θα είμαστε καλύτερα από την περσινή χρονιά αν υιοθετήσει το 4-3-3. Μου άρεσαν πολύ ο Ούγκο Μάγιο και ο μικρός ο Ντιαντί, επιτέλους είδαμε γρήγορο παίκτη στην επίθεση, αλλά και ο αμυντικός χαφ, ο Σιφουέντες. Βλέπει γήπεδο με σωστή κοντινή πάσα και έχει καλή θέση ειδικά στις αμυντικές του τοποθετήσεις. Είδαμε και έναν ορεξάτο Γκαρσία και ένα ερωτηματικό, του Μορόν. Το κακό είναι ότι κάθε χρόνο έχουμε πολλά ερωτηματικά».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.