Σίστο: «Ο Αρης μπορεί να με βοηθήσει να επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν»

Γιώργος Στράντζαλης27 Ιουλίου 2024

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Γ. ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Ο Πιόνε Σίστο είναι το νέο πρόσωπο στην προετοιμασία του Αρη και μάλιστα στο σημερινό φιλικό με την Ντόρντρεχτ αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής, πιθανόν να είναι και στο αρχικό σχήμα.

Με την προσθήκη του στο ρόστερ της νέας σεζόν, ο Αρης προσδοκά στην ποιοτική αναβάθμιση της επιθετικής γραμμής ποντάροντας στην ικανότητά του και στο γεγονός ότι πρόκειται για έναν παίκτη με παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο, ο οποίος ψάχνει το... restart μετά από μια δύσκολη σεζόν που πέρασε στην Τουρκία με την Αντάνα Ντεμιρσπορ.

Ο Σίστο μίλησε στο metrosport.gr για τις πρώτες εντυπώσεις και στην απόφασή του να έρθει στον Αρη με τη...δεύτερη, καθώς στην πρώτη απόπειρα των Κιτρινόμαυρων να τον αποκτήσουν, τον περασμένο Ιανουάριο, "έπεσαν" πάνω στις υπερβολικές αξιώσεις της Μίντιλαντ. Κιτρινόμαυρων μετά την πρώτη

"Όταν μίλησα με τον πρόεδρο αυτή τη φορά ήξερα τι ακριβώς να περιμένω. Γνώριζα, από την προηγούμενη φορά που μιλήσαμε, για την ομάδα κι έτσι δεν χρειάστηκε να πούμε πολλά για να συμφωνήσουμε", είπε αρχικά. "Το πιστεύω ότι ο Αρης μπορεί να με βοηθήσει να καταφέρω να επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν, γιατί όχι και στην Εθνική Δανίας", πρόσθεσε. 

Με τον απεσταλμένο του metrosport.gr στην Ολλανδία, Γιώργο Στράντζαλη

Και... σκιαγράφησε το αγωνιστικό του προφίλ. "Μου αρέσει να έχω την μπάλα, να είμαι ενεργός επιθετικά. Να δημιουργώ φάσεις και να κάνω αυτά που δεν περιμένει ο αντίπαλος. Να μεταφέρω το μυαλό μου στο γήπεδο. Κυρίως από αριστερά βέβαια, να είμαι... επικίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα".

Η μεταγραφή του Σίστο καλλιέργησε προσδοκίες και στον Αρη περιμένουν πολλά από τον Δανό. Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί και πρόσθεσε για τους λόγους που επέλεξε τον Αρης ως επόμενο σταθμό στην καριέρα του. "Την προηγούμενη φορά, δυστυχώς, για κάποιος λόγους δεν έγινε. Μερικές φορές όμως σου δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία. Είμαι πολύ χαρούμενος που το καταφέραμε".

Μίλησε και για τον Ούγκο Μάγιο, με τον οποίον ο Αρης έχει συμφωνήσει σε προφορικό επίπεδο. "Τον γνωρίζω πολύ καλά. Παίξαμε μαζί σχεδόν τέσσερα χρόνια (σσ στη Θέλτα).

Θα είναι καλό για μένα να έρθει στο κλαμπ. Γνωρίζω την προσωπικότητά του 100% και θα γίνει σημαντικός για την ομάδα". Κλείνοντας εξέφρασε την ανάγκη του να παίξει και πάλι σε ατμόσφαιρα όπως αυτή που δημιουργούν οι οπαδοί του Αρη. "Μου έχει λείψει. Έχω δει τον κόσμο της ομάδας κι έχω ανάγκη να παίξω μπροστά σε τέτοια ατμόσφαιρα".

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.