Σίσκος: «Δεν είναι συνθήκες για να κάνεις το χόμπι σου»

Metrosport Team03 Ιανουαρίου 2024


Ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό των Πρωταθλημάτων με επιτυχία σε όλες τις κατηγορίες. Ο πρόεδρος επιτροπής Πρωταθλημάτων Δημήτρης Σίσκος αναφέρθηκε στην πορεία τους, στο γηπεδικό και έδωσε τις ευχές του για τη νέα χρονιά. Αναλυτικά:

«Τα Πρωταθλήματα είναι σε πολύ καλό δρόμο και εξελίσσονται βάση του προγραμματισμού που είχαμε κάνει. Για τη νέα χρονιά να ξεπεράσουμε τα οποιοδήποτε προβλήματα και να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερους τραυματισμούς. Αναλαμβάνουν πλέον νέοι αντιδήμαρχοι αθλητισμού στους δήμους. 

Πρέπει σε συνεργασία μαζί τους να φτιαχτούν τα γήπεδα, να ξεφύγουμε από αυτά τα τρισάθλια γήπεδα που παίζουμε εντός της πόλης. Να φύγουμε από αγώνες 9 το πρωί και να δούμε τα γήπεδα σε καλύτερη μορφή. 

Να γίνει κάποιος σχεδιασμός. Εστω ένα γήπεδο που θα γίνει θα δώσει ανάσες στο ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης. Ντρέπομαι στις εποχές που βάζαμε αγώνες 9 το πρωί και σε ξερά τα γήπεδα. Τώρα δεν βάζουμε σε ξερά αλλά σε ημι-πλαστικά γιατί δεν είναι πλαστικά αυτά που παίζουμε. Δεν είναι συνθήκες για να κάνεις το χόμπι σου».

Για τα 100 χρόνια της ΕΠΣΜ τόνισε: «Εχουν προγραμματιστεί κάποια πράγματα. Περιμένουμε να πάρουν την τελική τους μορφή με το νέο δ.σ. ώστε να δρομολογηθούν αυτές οι δράσεις».

Για τα Πρωταθλήματα είπε: «Υπάρχουν κάποιες φωνές, μικρές για τη διαιτησία. Ολοι θα κάνουν λάθη και ο παράγοντας και ο ποδοσφαιριστής που χάνει πέναλτι και ο προπονητής, έτσι είναι και ο διαιτητής. Από την επιτροπή διαιτησίας γίνεται ένας τεράστιος αγώνας ώστε να μην έχουμε αγώνες με έναν διαιτητή ή με έναν βοηθό. Συγχαρητήρια στην επιτροπή διαιτησίας που τα επανδρώνει όλα, ενώ περιμένουμε και τους διαιτητές από τη νέα σχολή διαιτησίας. Γίνεται ένας τιτάνιος αγώνας κάθε σαββατοκύριακο για να καλύψουμε όλα τα αιτήματα των ομάδων. Θα υπάρξουν και κάποιοι δυσαρεστημένοι, εγώ θα πω δικαιολογημένα. 

Από την άλλη δεν μπορούν να παίζουν όλοι Κυριακή απόγευμα. Θέλουμε καλή τριπλέτα και Κυριακή απόγευμα όταν 30-35 διαιτητές και βοηθοί παίζουν σε εθνικές κατηγορίες. Είναι Σούπερ Λιγκ 1, Σούπερ Λιγκ 2, Γ’ Εθνική, τρεις κατηγορίες γυναικών, Κ19, Κ17, Κ15, όλα αυτά καλύπτονται με δικούς μας διαιτητές». Ακόμη είπε: «Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Από του χρόνου θα μπορούμε να κάνουμε τον προγραμματισμό μας για δύο τρία χρόνια. Η Α1 φέτος θα έπρεπε να τελειώσει νωρίς καθώς ακολουθούν τα μπαράζ του πρώτου και τους δεύτερου της Α1 με πρωταθλητές άλλων ενώσεων. Πρέπει στις 14 Απριλίου να δώσουμε τους πρωταθλητές μας αλλά και όλα τα πρωταθλήματα θα πρέπει να τελειώσουν πιο νωρίς.

 Εχουμε φέτος και τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Ενωσης. Από την πλευρά μας θέλουμε να καταργήσουμε τις Τετάρτες καθώς δημιουργούν τεράστια προβλήματα μέσα στο χειμώνα. Πως όμως θα το ξεπεράσουμε; Ξεκινάμε νωρίς αλλά δεν θέλουμε γιατί έχουμε παίκτες που δουλεύουν σεζόν. Ξεκινάμε αργά, αλλά δεν θέλουμε τις Τετάρτες. Όλα αυτά είναι προβλήματα. Όταν θέλουμε κάποια πράγματα, να κάνουμε και τις προτάσεις μας. Κάθε φορά ο κάθε προπονητής βάση της πορείας της ομάδας του αρέσουν ή δεν του αρέσουν τα πλέι οφ ή τα πλέι άουτ. 

Για ομάδες που είναι πολλούς βαθμούς μπροστά, λέμε ότι ο πρωταθλητής είναι πρωταθλητής και δεν θα πρέπει να μετέχει στα πλέι οφ». Με προϋποθέσεις σύμφωνα με την προκήρυξη θα ανέβαινε ο καλύτερος δεύτερος στην Α1. Για το θέμα είπε: «Στην Α1 το ξέρετε ότι του χρόνου μπορεί να έχουμε και 19 ομάδες; Είναι ένα σενάριο. Αυτό θα σημαίνει εννέα Τετάρτες. Ποια είναι η διαφορά με το επαγγελματικό; Ούτε στο επαγγελματικό γίνεται Τετάρτη-Κυριακή-Τετάρτη.

 Πιστεύω ότι του χρόνου η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί. Προσπαθούμε οι δυσαρεστημένοι να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι. Ας πάμε τη νέα χρονιά, στην Α1 σε ένα όμιλο και οποιεσδήποτε προτάσεις στη συνέχεια θα τις δούμε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.