Σύρος: «Καμπάνα» σε εκκλησία για τις κωδωνοκρουσίες σε ώρα κοινής ησυχίας

Metrosport Team27 Οκτωβρίου 2024

Στην απαγόρευση του χτύπου της καμπάνας κατά τις ώρες κοινής ησυχίας προχώρησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Σύρου.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, όλα ξεκίνησαν από κάτοικο της Μήλου, το σπίτι της οποίας βρίσκεται δίπλα σε ενοριακό ναό, η οποία προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, αναφέροντας ότι έχει υποστεί βλάβη η ψυχική της υγεία, λόγω του ήχου του κωδωνοστασίου.

Μάλιστα, η κάτοικος προσκόμισε ιατρική βεβαίωση, που ανέφερε ότι ο ήχος της καμπάνας επιδεινώνει την υγεία της, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να πραγματοποιήσει τις εργασιακές της υποχρεώσεις.

Έτσι, το Πρωτοδικείο Σύρου αποφάσισε να μην επιτρέπεται η χρήση της καμπάνας ούτε για θρησκευτικούς και λατρευτικούς σκοπούς κατά τις ώρες κοινής ησυχίας και αυτό είναι η πρώτη φορά που δικαστήριο στην Ελλάδα λαμβάνει τέτοια απόφαση.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, «για κάθε παράνομο χτύπημα της καμπάνας, ο ιερός ναός θα καταβάλει στην αιτούσα ως χρηματική ποινή το ποσό των 200 ευρώ».

Από τις απαγορεύσεις εν ώρα κοινής ησυχίας το δικαστήριο εξαίρεσε τις εξής μεγάλες γιορτές: Περιτομή, Θεοφάνεια, Υπαπαντή, Βαΐων, Άγια Πάθη, Ανάσταση, Ανάληψη, Πεντηκοστή, Αγ. Πνεύματος, Μεταμόρφωση, Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, Χριστούγεννα, Ευαγγελισμός, Ζωοδόχος Πηγή, Κατάθεση της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου, Κοίμηση της Θεοτόκου, Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης, Γέννηση της Θεοτόκου, Αγία Σκέπη της Θεοτόκου, Εισόδια της Θεοτόκου και Σύναξις της Θεοτόκου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.