ΕΣΑΚΕ: Σημαντικές αποφάσεις στη σημερινή Γενική Συνέλευση

Metrosport Team23 Ιουλίου 2024

Σημαντική ημέρα για τον ΕΣΑΚΕ και τις ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League, αφού θα πραγματοποιηθεί η πρώτη γενική συνέλευση για την ερχόμενη σεζόν. Μια συνάντηση στην οποία πρόκειται να συζητηθούν πολλά καίρια ζητήματα, να εξεταστούν νέες προτάσεις και γενικότερα να παρθούν σημαντικές αποφάσεις. 

Αρχικά, η ατζέντα της σημερινής συνάντησης περιλαμβάνει το νέο μοντέλο του «salary cap» που έχει θέσει προς πρόταση η ΑΕΚ βρίσκοντας μάλιστα πολλούς συμμάχους σε αυτή τη διαδικασία. Είναι χαρακτηριστικό πως επτά από τις 12 ομάδες του πρωταθλήματος έχουν συνταχθεί με την πρόταση για salary cap και την έχουν συνυπογράψει, την ώρα που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους, αφού προφανώς πρόκειται για ένα μέτρο που θα τους αναγκάσει να πληρώσουν κάτι σαν φόρο πολυτελείας, όπως συμβαίνει στο ΝΒΑ.

Εξίσου σημαντική είναι και η αλλαγή στον αριθμό των ξένων παικτών, με τις ομάδες να προτείνουν τους 6+2 ενόψει της νέας σεζόν. Φυσικά, το ζήτημα της διαιτησίας πέφτει πάντα στο τραπέζι, ενώ θα συζητηθεί και το φορμάτ του νέου πρωταθλήματος αφού εκτιμάται ότι ο 3ος γύρος που έγινε στην περασμένη σεζόν, θα αποσυρθεί. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.