Σημαιοφορίδης: «Πως μπορεί να εξαλειφθεί η ποινή του Λουτσέσκου...»

Metrosport Team25 Οκτωβρίου 2024

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Ραζβάν Λουτσέσκου, στερεί από τον ΠΑΟΚ τον προπονητή του για το επόμενο κρίσιμο διάστημα των αγώνων του.

Ο νομικός, Λάκης Σημαιοφορίδης, υπογράμμισε πως στην έφεση είτε η ποινή θα παραμείνει ως έχει στις 23 ημέρες, ή θα πέσει στις 15, όμως τόνισε πως υπάρχει τρόπος ακόμα και να εξαλειφθεί!

Για την ποινή που επιβλήθηκε στον Ραζβάν Λουτσέσκου, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» ο Λάκης Σημαιοφορίδης.

Όπως τόνισε ο γνωστός νομικός, η ποινή είτε θα μείνει ως έχει, είτε θα πέσει στις 15 ημέρες, ενώ μετέφερε πως υπάρχει τρόπος και να εξαλειφθεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την ποινή και αν αλλάζει: «Θα κάνουμε μαθήματα αθλητικού Δικαίου σήμερα… Αρχικά η επιβληθείσα ποινή είναι μια ποινή που αφορά δύο παραβατικές συμπεριφορές του κ. Λουτσέσκου, οι οποίες όπως αποδεικνύεται, είναι οι χαμηλότερες ποινές που μπορούσαν να επιβληθούν για κάθε πράξη του. Δύο πράξεις τιμωρούνται για 15 και 15 ημέρες και του επιβάλλεται κατά συγχώνευση ποινή για 23 ημέρες. Το πειθαρχικό όργανο διέγνωσε ζητήματα από τα οποία προκύπτει ας το πούμε «δίκιο» του κ. Λουτσέσκου και γι’ αυτό το επιβάλλει τη χαμηλότερη δυνατή ποινή και όχι τη μεγαλύτερη που θα ήταν κατά 1, 2 ή 6 μήνες. Αυτό σημαίνει κάτι».

Για το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση στην έφεση: «Δεν μπορεί να μειωθεί το εύρος των ημερών. Έχουμε μια ποινή που είναι στο κατώτατο όριο. Ή θα εξαλειφθεί κάποια από τις δύο, οπότε μπορεί να πάει στις 15 μέρες. Μπορεί να κηρυχθεί διωκτέος μόνο για τη μια πράξη και κριθεί αθώος για την άλλη. Έτσι θα πάει στις 15 που είναι το κατώτατο όριο. Θα το κρίνει το δικαστήριο. Ή θα μείνει 23 ή θα πέσει στις 15 ημέρες αν κριθεί ελεγκτέος για τη μια πράξη. Εδώ μπαίνει ένα άλλο ζήτημα. Υπάρχει ένα τρόπος, εφόσον πειστεί το δικαστήριο, να εξαλειφθεί η ποινή».

Για τον τρόπο που μπορεί να συμβεί αυτό: «Υπάρχει μια έννοια, το πρωτογενές δίκαιο. Οι κανονισμοί που παίρνει ο δικαστής και τους εφαρμόζει όπως τους διαβάζει. Όταν υπάρχουν περιπτώσεις με εννοιολογική αδιαφάνεια ή μη συγκεκριμένη πρόβλεψη, υπεισέρχεται το δευτερογενές δίκαιο. Το πειθαρχικό όργανο μπορεί να υπερβεί και τα εσκαμμένα, να ξεπεράσει την τυπολατρειά και αν διαπιστώσει πως ήταν αντίδραση σε μια πρόκληση, μπορεί να μη το προβλέπουν οι κανονισμοί, αλλά με την έννοια του δευτερογενούς δικαίου να φτάσει σε σημείο ακόμα και να απαλλαγεί».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.