Σιλέσια 2023: Έλαμψε ο Τεντόγλου - Ευχάριστη έκπληξη η Δεσπολλάρη

Παναγιώτα Χαλκιά24 Ιουνίου 2023

Ο Μίλτος Τεντόγλου μαγνήτισε τα βλέμματα στη δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων που διεξάγεται στη Σιλέσια της Πολωνίας «πετώντας» στα 8.34μ. Ο Ο Έλληνας αθλητής στην τελευταία του προσπάθεια «πέταξε» στα 8.34μ και πήρε την πρώτη θέση στο μήκος σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη. 

«Θεωρώ ότι αυτό που έκανα σήμερα, το 8,34 μ.. με -1,3 δεν μπορεί να το κάνει άλλος αθλητής αυτή τη στιγμή. Είδατε ότι οι υπόλοιποι που είναι καλοί αθλητές δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε 8 μέτρα. Είμαι πολύ χαρούμενος κι έχω αυτοπεποίθηση, πάντα έχω. Δουλεύω κάποιες λεπτομέρειες στα άλματα μου. Σήμερα βγήκε το τελευταίο άλμα καλό. Θα μπορούσα να έχω ξεκινήσει έτσι. Αυτές τις λεπτομέρειες δουλεύουμε. Είμαι ευχαριστημένος που έδωσα 16 πόντους στην ομάδα. Συγχαρητήρια στα παιδιά που έχουν αγωνιστεί ήδη και καλή επιτυχία στα παιδιά που θα αγωνιστούν. Πάμε, το έχουμε», δήλωσε μετά τον αγώνα.

Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Μιχάλης Αναστασάκης με βολή στα 74,12μ. Ο Έλληνας αθλητής άρχισε τον αγώνα του με χαμηλή βολή στα 69,97 μ., στη συνέχεια βρήκε το ρυθμό του και σημείωσε διαδοχικά 72,87 μ., 74,12 μ., 74,12 μ. και 73,60 μέτρα ενώ η πέμπτη του βολή ήταν άκυρη.«Κατάφερα να δώσω τους βαθμούς που έπρεπε στην ομάδα και να κάνω έναν σχετικά καλό αγώνα. Σίγουρα θα ήθελα να έχω τελειώσει με μια μεγαλύτερη βολή, καθώς είναι στις δυνατότητες μου. Είναι ένας διαφορετικός αγώνας από τους άλλους, αφού ο στόχος είναι οι βαθμοί και λιγότερο η επίδοση. Η χρονιά μέχρι τώρα έχει εξελιχθεί καλά, καθώς είμαι σταθερός», τόνισε μετά το τέλος του αγώνα.  

Σημαντικούς βαθμούς στην Ελλάδα πρόσφερε και η Ελισάβετ Πεσιρίδου που ήταν έβδομη με 13.22 στα 100μ με εμπόδια. Η έμπειρη αθλήτρια έφυγε αρκετά καλά στην εκκίνηση και μετά το τέλος της κούρσας υποστήριξε: «Σε αυτή τη διοργάνωση δεν μετράει τόσο η επίδοση, όσο να πετύχεις αυτό που πρέπει για την ομάδα. Νομίζω πως σε αυτό το κομμάτι πήγε αρκετά καλά για εμένα σήμερα. Είμαι ικανοποιημένη και περιμένω μια ακόμη καλύτερη παρουσία με την ομάδα 4Χ100μέτρα. Θεωρώ πως η ομάδα μας θα ανακάμψει και θα πετύχει τον στόχο της παραμονής».

Ένα λάθος περίπου στο πέμπτο εμπόδιο στοίχισε στον Κώστα Δουβλίδη που τερμάτισε στην τέταρτη θέση με 13.90. Ο έμπειρος αθλητής παρότι έφυγε πολύ καλά, στα μισά της κούρσας χτύπησε το εμπόδιο με αποτέλεσμα να χάσει το ρυθμό του και να υποχωρήσει. «Δυστυχώς το αγώνισμα μας τα έχει αυτά. Ένα χτύπημα στο εμπόδιο που χάλασε όλη κούρσα. Κρίμα γιατί ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση και θα μπορούσα να κυνηγήσω μια καλή επίδοση. Χαίρομαι που για άλλη μία φορά τρέχω με την εθνική ομάδα, ωστόσο θα ήθελα να είχα προσφέρει περισσότερους βαθμούς. Εύχομαι καλή επιτυχία στα παιδιά και να καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία» επισήμανε μετά το τέλος της κούρσας. 

Η πιο ευχάριστη έκπληξη της ελληνικής ομάδας ήταν η Δέσποινα - Γεωργία Δεσπολλάρη, η οποία έκανε εξαιρετική κούρσα στα 800 μ. με 2.02.31, επίδοση που της έδωσε την δεύτερη θέση και παράλληλα, τη δυνατότητα να κάνει νέο ατομικό ρεκόρ. Αφού ολοκλήρωσε την κούρσα της, τόνισε: «Πολύ χαρούμενη που είμαι με την εθνική ομάδα. Ήμουν καλά, το έχω δείξει από την αρχή της χρονιάς, ήθελα να πετύχω ότι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα. Με ενδιαφέρει να βελτιώνομαι συνεχώς και να κυνηγήσω μια ακόμη καλύτερη επίδοση ενόψει του Ευρωπαϊκού Κ23. Νιώθω ευγνώμων που είμαι στην ομάδα με τόσο καλούς αθλητές».

Την ένατη θέση κατέλαβε η Δήμητρα Γναφάκη, που ήταν ένατη στα 400 μ. εμπ. με 56.63. Η πρωταθλήτρια των χαμηλών εμποδίων έκανε κάποια λάθη στη διάρκεια της κούρσας που της στέρησαν μια επίδοση κοντά στο ατομικό της ρεκόρ. «Δεν ήταν σήμερα η κούρσα που ήθελα. Έκανα λάθη τεχνικής που δεν μου επέτρεψαν να βγάλω μια καλή επίδοση. Επίσης δεν είχα την φρεσκάδα που συνήθως έχω στα τελευταία μέτρα. Είμαι σε θέση να κάνω χρόνους κάτω από τα 56.00 και θα τους κυνηγήσω στους επόμενους αγώνες. Πάμε τώρα για τη σκυτάλη για να δώσουμε επιπλέον βαθμούς στην ομάδα», είπε η αθλήτρια.

Η Δήμητρα Γναφάκη τερμάτισε στην 7η θέση στη σειρά της και ήταν 9η στο σύνολο τερματίζοντας τα 400 μ. εμπ. σε 56.63, η Σπυριδούλα Καρύδη είχε καλύτερο άλμα στα 12,92 μ. (0,4) και πήρε την 10η θέση στο τριπλούν ενώ ο Δημήτρης Παυλίδης κατέλαβε την 16η θέση στη δισκοβολία με 45,79 μέτρα και ο Δημήτρης Λεβαντίνος πήρε την 7η θέση στη σειρά του και την 14η στο σύνολο στα 400 μ. εμπ. τερματίζοντας σε 51.29.

Στις σκυταλοδρομίες  η ομάδα 4Χ100 μ. των ανδρών τερμάτισε στην τέταρτη θέση της πρώτης σειράς με 39.34 ενώ η ομάδα 4Χ100 μ. των γυναικών πήρε την τρίτη θέση στη σειρά της τερματίζοντας σε 43.81. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.