Σιγάλας: «Αυτή είναι η συγκλονιστική στιγμή που δημιούργησε τη σχέση μου με τους φίλους του Άρη»

Metrosport Team11 Ιουνίου 2024

Για τη διετία στον Άρη, την εξέλιξη του Τολιόπουλου και την καλύτερη του στιγμή μίλησε ο Γιώργος Σιγάλας στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο».

Ο «Ράμπο» αναφέρθηκε στα χρόνια που βρέθηκε στην ομάδα, τις σχέσεις και τις φιλίες που δημιούργησε καθώς και για το step up του Τολιόπουλου ενώ αποκάλυψε ποιο είναι το απωθημένο του. Επιπλέον, θυμήθηκε το περιστατικό με τους φιλάθλους μετά τον ημιτελικό με τη Βαλένθια, την καλύτερη του στιγμή ενώ απάντησε και σε ερώτηση για τη «δυσκολία» εύρεσης μεγάλου επενδυτή για την ομάδα.

Για τη τρίτη του θητεία στον Άρη: «Ήταν δύο δυνατά και ωραία χρόνια με τρομερές εμπειρίες. Έκανα νέες φιλίες. Γνώρισα τρεις τρομερούς ανθρώπους, τον κόουτς, τον Σωτήρη και τον Χρήστο, και γίναμε και φίλοι και αυτό μετράει. Πέρυσι και φέτος υπήρχε μια εμπειρία παραπάνω από εμένα και από τον Καστρίτη, ο οποίος όσο περνούν τα χρόνια θα γίνεται πιο έμπειρος και πιο κατασταλαγμένος στις απόψεις του, και η ομάδα έγινε πιο δυνατή σε όλα τα επίπεδα. Ούτε οι γρήγορες αλλαγές βοηθάνε ούτε οι τρομοκρατικές καταστάσεις. Μην κρυβόμαστε, αυτό το μοντέλο στον Άρη που εμπιστεύτηκε έναν άνθρωπο και συνεχίζει να τον εμπιστεύεται, πέτυχε».

Για step up του Τολιόπουλου: «Ο αγώνας του Βασίλη όλα αυτά τα χρόνια, επιβραβεύτηκε με τις εμφανίσεις του φέτος. Ήταν πιο ώριμες, πιο μεστές και με μπασκετική σοφία. Δεν έχασε το τσαγανό του. Κατάλαβε ότι πρέπει να σεβαστεί τον εαυτό του, να δουλέψει πιο σοβαρά και να ακούει περισσότερο. Καλό του έκανε. Η νέα πρόκληση είναι ότι θεωρείται στους κορυφαίους και νιώθω ότι θα θέλει να παραμείνει στους κορυφαίους. Τώρα θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα».

Για την καλύτερη του στιγμή στον Άρη: «Θεωρώ όταν είσαι πρώτος προπονητής οι συγκινήσεις και η ένταση που δημιουργείται μέσα στου είναι τεράστιες. Εμείς ως βοηθοί πρέπει να έχουμε πιο καθαρό μυαλό και να μην έχουμε σκαμπανεβάσματα στα συναισθήματα. Ως παίκτης θα ξεχωρίσω την προτελευταία μου χρονιά που πετύχαμε να παίξουμε σε ένα τελικό Ευρώπης, να παίξουμε στην Ευρωλίγκα, είχαμε τρομερή ομάδα και οικογένεια, πρωταγωνιστούσαμε και στο πρωτάθλημα και σταθήκαμε και επάξια στην Ευρωλίγκα».

Για την αντίδραση του στον ημιτελικό με τη Βαλένθια: «Ήταν άδικη η αντίδραση του κόσμου. Θυμάμαι ήρθε ο συγχωρεμένος ο Βασίλης και λέει παιδιά θα βγείτε από την άλλη πόρτα και θα περιμένετε γιατί υπάρχει κόσμος έξω. Εκεί δημιουργήθηκε η όποια σχέση μου με τους φίλους του Άρη αλλά και γενικά με τη Θεσσαλονίκη. Ήταν συγκλονιστική στιγμή».

Για το τι απωθημένο έχει: « Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση. Ο Άρης μπορεί να ελπίζει κάθε χρόνο για καλύτερα. Έχουν μπει όλα σε μια σειρά και έτσι πρέπει να συνεχίσει. Το επόμενο στάδιο είναι η καθημερινότητα μιας ομάδας με απαιτήσεις που πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και παίζει στο δεύτερο στην τάξη πρωτάθλημα της Ευρώπης. Έχει και τον κόσμο γιατί έχει το πιο ενδιαφέρον κοινό. Αυτό που συμβαίνει στο Αλεξάνδρειο δεν γίνεται αλλού. Όλα αυτά θα πρέπει κάπου να αποδοθούν. Αυτό είναι η καθημερινότητα, το πώς οι άνθρωποι θα δουλεύουν στην ομάδα, τι θα κάνει ο καθένας και αυτό δεν είναι να πάρουμε έναν παίκτη παραπάνω πιο ακριβό. Πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει του χρόνου. Ο Άρης είναι μια ιστορική ομάδα και πρέπει να υπάρχει και να πρωταγωνιστεί γιατί κάνει καλό σε όλους. Απλά πρέπει να ξέρουμε και τον τρόπο».

Γιατί δεν υπάρχει κάποιος μεγάλος επιχειρηματίας να επενδύσει: «Όλο αυτό είναι σε καλό δρόμο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Φαίνεται πια από τους ανθρώπους που εμπιστεύονται τον Άρη ως σύλλογο. Θέλει δουλειά γιατί κάποιοι πόνεσαν, ακούστηκε προς τα έξω και επηρεάστηκαν κάποιοι. Έγιναν άσχημα πράγματα. Θέλει το χρόνο του, όλα είναι σε μια καλή πορεία».

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη παρακάτω

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.