Σίφουνας στο τελευταίο, με φιλάθλους, παιχνίδι!

Metrosport Team15 Δεκεμβρίου 2023

Ελπίζουμε ο παραπάνω τίτλος να μην επαληθευτεί και το κράτος απομακρύνοντας τον πανικό διοίκησης που το διακατέχει, να αντιμετωπίσει θετικότερα την κατάσταση. Χιλιάδες φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ήρθαν για να παρακολουθήσουν μια ομάδα που άφησε 7 βαθμούς πίσω την Άιντραχτ η οποία λίγες μέρες πριν, κέρδισε τη Μπάγερν με 5-1. Οι 16 πόντοι σε έναν όμιλο, για όσους δε γνωρίζουν, αποτελούν βαθμολογικό ρεκόρ, στην Ελλάδα, που η ομάδα το πέτυχε επιδεικνύοντας ένα σύνολο που θέλγει όλους αυτούς που τους αρέσει να παρακολουθούν ποδόσφαιρο και όχι μόνο τους ΠΑΟΚτσήδες. 

Η πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης δημιουργεί και ορισμένες δικαιολογημένες ελπίδες για περεταίρω θετικά αποτελέσματα. Ο Δικέφαλος, φέτος, δείχνει ότι είναι μια ομάδα που μπορεί να πετύχει πολλά, αν δε βρει μπροστά της την ατυχία, την ποδοσφαιρική αντίφαση που χαρακτηρίζει τις καλές εμφανίσεις με τα άσχημα αποτελέσματα και στην Ελλάδα εξωτερικούς παράγοντες που δημιουργούν νικητές και ηττημένους. 

Το χθεσινό ματς ήταν κάπως δύσκολο για ένα ημίωρο περίπου. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τέρμα στις 2 ευκαιρίες που δημιούργησαν, κάτι που ο Δικέφαλος ως το 37΄ δεν μπορούσε τουλάχιστον να το ισοφαρίσει. Αλήθεια είναι ότι αρκετοί από εμάς διακατεχόμασταν , ως τότε, από μια δυσανάλογη με την επιτυχία, συναίσθηση ποδοσφαιρική. Για τον ΠΑΟΚτσή, ακόμη κι αν έχει προκριθεί, επιθυμεί διακαώς να παρακολουθεί έναν σύλλογο ελπιδοφόρο, ανταγωνιστικό, που να παίζει αποτελεσματικό ποδόσφαιρο και να πετυχαίνει. Οτιδήποτε διαφορετικό αλλοιώνει προς το χειρότερο τα ποδοσφαιρικά του συναισθήματα , έστω κι αν αυτό δεν έχει σημασία. 

 Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το πρώτο. Σίγουρα σ’ αυτό φέρει μερίδιο θετικό ο Οζντόεφ με την ισοφάριση αλλά και ο Κωνσταντέλιας με το 2-1 στο 47΄. Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα είδαμε τον ΠΑΟΚ που γνωρίζαμε. Εδώ επιθυμούμε να αναφέρουμε και μια διαπίστωση που χρίζει επεξήγησης. Σε τρεις μέρες ο Δικέφαλος αγωνίζεται εκτός έδρας, με την αξιόλογη και δύσκολη στα εκτός έδρας παιχνίδια, ομάδα του Αστέρα Τρίπολης. Μια λογική χθεσινή σύνθεση θα προφύλασσε ποδοσφαιριστές που κάνουν ως σήμερα τη διαφορά στα παιχνίδια, όπως ο Τάισον και ο Κωνσταντέλιας. 

Ιδίως όσο αφορά τον Βραζιλιάνο που σε λίγες μέρες κλείνει τα 36, όλοι μας έχουμε φορτωθεί με την απορία το πως μπορεί αυτός ο ποδοσφαιριστής που είναι στα τελειώματα της καριέρας του να τρέχει περισσότερο και γρηγορότερα από τους υπόλοιπους. Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι ο Λουτσέσκου παρακινήθηκε από ένα ποδοσφαιρικό εγωισμό και μια προσπάθεια να αποζημιώσει τους φιλάθλους που από δω και πέρα θα είναι απόντες. 

Ο εγωισμός ισούται με τους 16 βαθμούς που αποτελεί ένα ρεκόρ και σίγουρα το επιζητά ο κάθε προπονητής. Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο έδειξε ότι σαφέστατα συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Αυτό που μένει είναι να το αποδεικνύει και να το αναδεικνύει σε κάθε αγώνα. Μόνο έτσι θα αποτελειώσει ψυχολογικά και αγωνιστικά τους αντίπαλους στην Ελλάδα προκειμένου να κατακτήσει την πρωτιά!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.